avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chirie cu contract dar neinregistrat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chirie cu contract dar neinregistrat

Buna ziua,
vreau sa va relatez o chestiune: de 2 luni stau cu chirie, am facut un contract dar acesta este neinregistratla fisc, notar etc, este efectiv ceva printat la calculator si semnat intre mine si proprietar.
De putin timp proprietarul a inceput sa se comporte urat, sa vorbeasca jignitor si as dori sa parasesc locuinta acestuia si sa imi gasesc altceva. Intrebarea mea este vizavi de riscurile la care ma expun din punct de vedere legal, cu acest contract semnat dar neinregistrat. Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: docatalin , utilizator 16:35, 7 Mai 2012
Din punctul Dumneavoastra nici un risc,riscul este sa va suparati si sa il reclamati ca nu a inregistrat contractul si nu a platit "darile",atunci sa vedeti ce "guritza" are.#-o
Datoria de inregistrare este a lui.
Daca nu este inregistrat puteti sa plecati cand doriti .
1-Contractele de locatiune nu se declara la notar
2-obligatia inregistrarii contractului de locatiune revine in exclusivitate locatorului=proprietarul spatiului
3-Nu ati precizat daca ati achitat suplimentar ,la inceputul contractului vreo suma cu specificatie distincta
4-Daca intampinati comportamentdin partea proprietarului care va deranjeaza,pentru a preintampina situatii neplacute,se impune sa notificati intentia dvs de a rezilia contractul de locatiune
In afara de chirie am achitat lunar 80 de EURO ca garantie, asta ar fi trebuit sa platesc cateva luni pana la concurenta a 2 chirii (2x210 eur). Pe mine nu ma mai intereseaza acesti bani, doar sa nu am probleme legale ulterior. Multumesc.
vIZAVI DE NOTIFICARE, AM DE GAND SA IL SUN SI SA II SPUN SA VINA CA SA II PREDAU CHEIA SI APARTAMENTUL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparațiile în cazul contractului de închiriere și preavizul andradah andradah Am și eu cateva intrebari punctuale referitoare la contractual de inchiriere. Situatia sta in felul urmator : exista un contract de inchiriere incheiat pe un ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament-obligatiile chiriasului si ale propr. Amorelina Amorelina Buna ziua! Sunt intr-o situatie in care as dori sa stiu avantajele si dezavantajele fie ale proprietarului de apartament cat si ale chiriasului.Situatia este ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiul locativ - dezavantaje pentru proprietar beeram beeram Buna ziua, Am o prietena careia ii expira buletinul si m-a rugat sa o iau in spatiu locativ ca sa aibe domiciliul in orasul in care stam, deoarece ea este ... (vezi toată discuția)