Buna ziua,
vreau sa va relatez o chestiune: de 2 luni stau cu chirie, am facut un contract dar acesta este neinregistratla fisc, notar etc, este efectiv ceva printat la calculator si semnat intre mine si proprietar.
De putin timp proprietarul a inceput sa se comporte urat, sa vorbeasca jignitor si as dori sa parasesc locuinta acestuia si sa imi gasesc altceva. Intrebarea mea este vizavi de riscurile la care ma expun din punct de vedere legal, cu acest contract semnat dar neinregistrat. Va multumesc pentru timpul acordat.
Din punctul Dumneavoastra nici un risc,riscul este sa va suparati si sa il reclamati ca nu a inregistrat contractul si nu a platit "darile",atunci sa vedeti ce "guritza" are.#-o
Datoria de inregistrare este a lui.
1-Contractele de locatiune nu se declara la notar
2-obligatia inregistrarii contractului de locatiune revine in exclusivitate locatorului=proprietarul spatiului
3-Nu ati precizat daca ati achitat suplimentar ,la inceputul contractului vreo suma cu specificatie distincta
4-Daca intampinati comportamentdin partea proprietarului care va deranjeaza,pentru a preintampina situatii neplacute,se impune sa notificati intentia dvs de a rezilia contractul de locatiune
In afara de chirie am achitat lunar 80 de EURO ca garantie, asta ar fi trebuit sa platesc cateva luni pana la concurenta a 2 chirii (2x210 eur). Pe mine nu ma mai intereseaza acesti bani, doar sa nu am probleme legale ulterior. Multumesc.