avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Activitate LOGIC1

Activitate LOGIC1

Buna ziua,

Am un credit prima casa unde tatal meu este codebitor, iar la momentul obtinerii creditului eram casatorit iar cum se cuvine sotia a fost trecuta ca propietar, dupa un an si 3-4 luni de la creditare am divortat, sotia spunand ca nu doreste nimic pastreaza tot , pe langa creditul prima casa fosta sotie avea si doua credite de nevoi personale ce erau incrucisate cu cel de prima casa. Dupa plecarea din imobil nu a mai dorit sa plateasca nimic si practic am fost obligat sa platesc toate creditele pentru a nu imi pierde domiciliul. Creditul a imbatranit are mai bine de 5-9 ani si inca nu am rezolvat problema "partajului". Dupa creditare timp de un an imobilul a fost nelocuibil, ne-am mutat si am stat in imobil doar 3 luni dupa fosta sotie a plecat. As vrea sa stiu cum pot rezolva situatia aceasta, daca cineva a mai intampinat situatia mea si cum s-a rezolvat.
Am aflat mult prea tarziu despre plecarea acesteia, deoarece la decizia de divort s-a intrerupt orice legatura, eu pastrand legatura doar cu bunica minorului, si cand am aflat nu am vrut sa stric putina liniste ce se instalase si totodata lipsa de cunostinte in situatiile de acesasta speta si mai jos va detaliez doua motive.

Primul motiv

Pe perioada de instanta pentru divort ( 1 an), fosta sotie nu mi-a permis vizita minorului in varsta de 1 an si 11 luni ( a plecat de acasa cu colegul de munca in luna in care minorul facea 2 anisori), la acea varsta tocmai ce auzeam in casa tati, mami si alergare peste tot, si manute peste tot. dupa decizia de divort la cateva luni am inceput vizitele la minor acesta avand varsta de 3 ani si 2 luni, acesta nu ma recunoscut si indoctrinat de acestia am devenit o fantoma pentru el, nu a dorit sa paraseasca domiciliul nici macar pe timpul vizitelor din dreptul meu, iar eu nu am vrut sa imi supun copilul chiar daca nu ma cunoaste la o trauma mai mare, si m-am consolat cu greu cu faptul ca nu voi fi niciodata tata in adevaratul sens al cuvantului pentru el, chiar daca am avut "n" discutii cu familia fostei sotii si am explicat ca ruptura creata nu se poate rezolva tragand eu de el acesta trebuie si impins, din pacate nu a functionat, mi-am calcat pe orgoliu si am respectat programul de vizite la domiciliul acestuia sub supravegherea lor si din acest motiv nevrand sa pierd modul de acces la copil si sa nu il supun la traume nu am luat masuri, asa am decis la acea vreme in situatia creata.

Al doilea motiv

La decizia de divort instanta a stabilit sa platesc pensie de intretinere retroactiv pe 12 luni, nu ar fi fost o problema daca nu as fi avut impreuna cu fosta sotie 3 credite incrucisate ( unul eu de prima casa pe 20 ani iar ea 2 de nevoi personale 5 ani , din care unul pentru a-si ajuta parintii, credite legate unu de altul pentru plata ratei, nu plateai o rata iti tragea rata din celelalte credite) , fiind titularul creditului pe imobil eu am ramas in imobil platind toate cele 3 credite ce la acea vreme depaseau venit meu net ( schimbam bonurile de masa ca sa platesc rata ) , fosta sotie stiind acest aspect ca daca nu platesc pierd casa aceasta nu a mai platit nimc la creditul pentru parintii ei macar, mi-a zis sa ma spal pe cap cu casa, si ca vrea banii de pensie de intretinere, i-am sugerat un angajament de plata pe suma retroactiva si initiere plata pensie intretinere prin HR la locul de munca si am fost refuzat in fiecare an timp de 4 ani, aceasta a fost in instanta si am fost executat mai exact proprit timp de 4 ani, pana ce fosta soacra i-a tot sugerat ca nu este normal ce se intampla si ca trebuie sa inceteze,ca nu vom ajunge nicaieri in acest mod si printr-un mod miraculos a acceptat angajamentul de plata.

In prezent pot sa zic sunt cu toate la zi multumesc lui Dumnezeu, sper sa trec si peste hopul cu aceasta procura si va urma acum ca sunt la zi cu toate ramane de efectuat stabilirea partajului si sper sa ajung la mediatoe. Acest lucru nu s-a facut fiind proprit si restant pe toate planurile iar fosta sotie nu a prezentat interes mizand pe faptul ca voi pierde tot, Acum observ ca vrea sa discutam de partaj si ma intreaba la ce m-am gandit.

O seara buna.
Va multumesc din suflet pentru timpul pe care l-ati acordat pentru a-mi raspunde si pentru informatiile transmise. Va doresc multa sanatate si toate cele bune.

Cu stima.
Buna seara,

Sunt divortat de 5 ani si am un minor din fosta casnicie pentru care am tutela comuna cu fosta sotie, drept de vizita si program stabilit , inclusiv pensie de intretinere la zi toate obtinute in instanta.
La finalizarea divortului mai exact 1 an fosta sotie a plecat cu concubinul in strainatate lasand minorul cu varsta de 2 ani in grija bunicilor si revenind in tara rar sau deloc. De 4-5 luni fosta sotie a revenit in tara deoarece aceasta a nascut si mi-a solicitat confirmarea unei procuri pentru a iesi cu minorul din tara.

Mai jos regasiti mesajul fostei sotii:

"Am nevoie de la tine sa îmi dai procura sa eliberez pașaport și sa ies cu minorul din tara.
Anul asta ne am propus sa mergem în vacanta cu băieții, MINORUL își dorește sa meargă în alta tara, dar nu știu cât stam plecați și nici tara și asta nu te privește pe tine ca nu plec sa stau o luna doua și pe tine nu te incomodează asta oricum și 3 luni daca stam în vacanță nu te afectează pe tine cu nimic.
Intereseazăte cât este valabila procura și dacă are doar 3 luni te anunț eu când sa o faci.
Am citit și pare ca e valabila 3 ani, dacă e asa o poți face oricând de acum, când ai timp si bani."

Dupa cum observati abordare dansei este o draguta :)) :))

Eu stiu ca nu imi poate ingradi dreptul la vizita si daca se intampla asta, doar cu acordul meu chiar si pentru o vacanta de 1 luna, totul pentru bucuria copilului,dar nu mai mult, si totusi eu banuiesc ca doreste sa mute domiciliul minorului in strainatate.
Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie procedat in acest caz, cine stabileste pe ce perioada e valabila procura, pentru ce motiv real se doreste iesirea din tara, poate muta domiciliul in alta tara fara acordul meu???
Daca prin absurd se va muta domiciliul in strainatate cum imi pot exercita eu dreptul de vizita?
A si mai stiu ca trebuie sa plateasca ea cheltuielile pentru procura.

Va spun ca sunt pe deplin corect intentionat pentru a se bucura de o vacanta copilul dar nu am incredere ca se va intampla asa. Mi-am vazut propiul copil lasat in grija bunicilor la varsta de 2 ani si eu cu un drept de vizita de 2 ori pe luna la nici 15 minute de mers cu masina. M-am retras din a selecta gradinita, scoala, activitatea sportiva pentru a nu crea disensiuni si de a limita modul de educatie negativa primita de minor in familia fostei sotii in lipsa mea, gen nu te duce cu el, vezi ca vrea sa te ia si nu stiu daca te mai aduce, el este un coleg de al mamei tale, o perioada de timp nu a stiut ca eu sunt tati, si va povestesc ca intr-un moment de al nostru de joaca , mi-a zis ca " sti ca eu nu am tati" s.a.m.d.
Nu vreau sa accept faptul ca va pleca si mai departe de langa mine.

Va multumesc anticipat.

Cu stima.
Buna ziua, fosta sotie nu a fost de acord sa facem un angajament de plata pentru pensia restanta stabilita de judecator si s-a dus la un executor asta se intampla in 2020, acest executor a trimis catre locul meu de munca la HR solicitarea propriri pentru comisionul dansului cu numar de citatie cu tot , HR s-a conformat si a instituit proprirea , dupa achitarea integrala eu cu fost sotie am ajuns la un consens si am facut angajament de plata pe care il respect si astazi 2022 si mai avem putin si terminam. De curand am primit din nou acea citatie din 2020 pentru plata comisionului dansului precum nu s-a achitat. Am facut demersurile necesare de verificare, HR a trimis catre acesta OP efectuate conform cererii din 2020 si am demonstrat ca s-au achitat.Eu am mers mai departe si am ajuns fizic la executor si am aflat ca s-a facut o greseala in 2020 si ca banii pe care ei iau solicitat ca si comision au ajuns in contul lor dar au fost predati catre fosta sotie din greseala, si ca ei imi solicita mie din nou achitarea acestui comision. Ce ar trebui sa fac in acesta situatie deoarece HR de la locul de munca a respins demersul actiunii de proprire si a fost anuntata ca va fi actionata in instanta, iar eu in prezent platesc catre fosta sotie pensia restanta conform angajamentului de plata, si nu ma simt obligat in nici un fel sa platesc din nou acel comision, din punctul meu de vedere poate sa il solicite de la fosta sotie.
Buna ziua, am divortat akm 5-6 ani si avem un baietel caruia ii platesc pensie alimentara , din a doua relatia am un alt baietel si in urma unor neintelegerii cu fosta sotie din prima relatie am ajuns sa micsorez pensia alimentara de la 1/4 la 20% procent din venit. Toata documentatia am dus-o la HR pentru calcul si trimitere pensie lunara , am verificat prima luna si am vazut ca totul a fost ok. pana cand am refacut un calcul si am gasit ca de la HR a calculat pensia alimentara timp de 24 luni la 1/4 si nu la 20% , asta in seamna ca aprox 9000 ron a ajuns in plus la fosta sotie. Cum ar trebui sa procedez in momentul de fata, mentionez ca nu avem o relatie cat de cat deschisa si nici nu este logica sau openmind......