avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate rurs umsadu

Activitate rurs umsadu

Buna ziua!
Stie cineva care era temeiul legal pentru acordarea indemnizatiei de instalare, sau ceva similar, pentru inginerii stagiari din alta localitate, inainte de 1989?
Va multumesc!
Buna ziua!
Este obligatoriu sa iei toate cele 126 zile de concediu de maternitate, sau doar sa iei cele 42 zile de lauzie si apoi sa intri in concediu de crestere copil?
Buna ziua!
Avand in vedere articolul din legea 296/2023:
Art. XLI. - (1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, operatorilor economici, inclusiv filialelor acestora, li se interzice acordarea de premii, prime, bonusuri şi alte drepturi de natură salarială similare, în situaţia în care au înregistrate pierderi contabile din anii precedenţi şi nerecuperate şi/sau înregistrează pierderi contabile în anul curent.
drepturile acordate conform CCM intra sub incidenta acestui articol? (ma refer la recompensa de sfarsit de cariera, drepturi acordate la nasterea unui copil, ajutoare de deces sau ajutoare financiare pentru boli grave).
Multumesc!
Daca o persoana a beneficiat de Legea 1/1991 si apoi s-a angajat, perioada de somaj este vechime in munca sau doar stagiu de cotizare?
(pentru ca este o formulare care precizeaza ca perioada in care persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj constituie vechime in munca si in aceeasi unitate..)
Răspuns la discuția contract de inchiriere
Din câte știu, e necesara aprobarea AGA. Trebuie văzut ce e scris în Actul constitutiv
al societății.
O societate comerciala cu capital de stat, filiala a unei companii naționale, aflata sub autoriatatea Ministerului Economiri este sau nu instituție publica?
Dacă ați făcut facultatea la zi, aceasta perioada este considerata stagiu de cotizare pt pensie, trebuie adusa adeverinta doveditoare de la facultate ca ati urmat cursurile la zi. Acesta va este util, din câte știu, doar dacă aveți stagiu complet de cotizare. Oricum, nu cred ca se pot cumpăra ani de vechime din orice perioada, ci doar pt ultimii 6 ani, dacă nu ati avut contract de munca.
Cu cat timp inainte trebuie sa revii la serviciu pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Cu cat timp inainte de implinirea varstei de 2 ani ai copilului trebuie sa revina la serviciu mama pentru a beneficia de stimulentul de insertie?
Ce posibilitate are o persoana care a fost declarata tata în urma unui proces de paternitate pe vremea când nu exista testarea ADN, sa redeschidă procesul?