avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate 4drian

Activitate 4drian

Buna seara.
Exista o lege care sa oblige angajatorul sa deconteze contravaloarea ochelarilor de vedere pentru angajații care muncesc exclusiv în fata monitoarelor?
Multumesc
Nimeni nu are centrala in bloc. Nu e tras gaz. Nici la blocurile vecine nu e gaz.
Buna seara,

Daca se scot caloriferele vechi de la un apartament la bloc in vederea renovarii apartamentului poate persoana sa ceara taierea de la cheltuielile cu incalzirea pe perioada cat acestea sunt scoase si pana la terminarea renovarii si montarea noilor calorifere? Mentionez ca in apartament nu locuieste nimeni si e trecut cu zero persoane la intretinere. Pana acum s-au platit toate cheltuielile la intretinere inclusiv cele cu salariile administratiei. E normal sa se plateasca totul daca nu locuieste nimeni inca in apartament?

Multumesc.
Buna seara,
in cazul achizitionarii unui apartament la licitatie si care a fost predat de fostii proprietari adjudecatarului in baza unui proces verbal de predare primire, poate adjudecatarul sa dispuna de bunurile ramase in apartament (e vorba de piese de mobilier)?
Mentionez ca in procesul verbal nu au fost trecute aceste piese de mobilier. Are dreptul adjudecatarul sa scoata afara/ sa doneze primului venit acest mobilier, deoarece incurca la renovarea apartamentului? Sau trebuie notificare in scris (e valabila si pe whatsapp? deoarece nu se cunoaste adresa fostilor proprietari) trimisa fostilor proprietari? In cazul in care e nevoie de notificare care ar fi termenul minim ca fostii proprietari sa isi scoata si acele bunuri afara din apartament?

Multumesc.
Bună seara, daca un teren este intravilan și în categoria de folosință "arabil" ce acte și demersuri ar fi necesare pentru a putea construi o casa pe el? Mulțumesc.
Buna ziua,

legat de fondurile primite de la primaii pentru cresterea coeficientului energetic al blocurilor (anvelopare, schimbare geamuri etc). Pot primariile sa refuze alocarea de fonduri pentru anveloparea anumitor blocuri pe motiv ca anumite persoane din acele blocuri au apartamente deja anvelopate? Caz concret tatal meu locuieste intr-un asemenea bloc si de la primarie i s-a comunicat ca blocurile care sunt partial anvelopate nu primesc fonduri. Care e legea/OG care prevede acest lucru? Normal ar fi ca aceste blocuri sa primeasca si ele pentu ca fondurile alocate lor ar fi mai mici comparativ cu cele care nu sunt anvelopate de loc. Exemplu pt un bloc neanvelopat cu 3 scari si 4 etaje se aloca sa zicem 100 mil. lei. Pt un bloc la fel dar care e anvelopat in proportie de 20% sa zicem, conform unui calcul simplu s-ar aloca doar 80 mil lei.

Va multumesc.
In cazul de fata copiii vor locui la mama si tatălui i s-au cerut aceste informații. Parintii au declarat deja la notar toate informațiile cerute de acesta. Deci în situația de fata reprezentantul de la primărie este mai presus de orice lege? Poate cere orice informație vrea sub "amenințarea" ca nu va întocmi raportul? Mulțumesc.

- Apăsați, vă rog, pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj. Mulțumesc. -
Buna ziua.
Conform carui articol din ce lege persoana de la primarie de la asistenta tutelara are dreptul sa ceara anumite informatii in cadrul divortului pe cale notariala unde sunt implicati si copii?
Ma refer la informatii pe care le consider confidentiale ca: ce boli am avut, unde muncesc in prezent, functia pe care sunt angajat, salariul pe care il am. I-am cerut persoanei sa-mi dea declaratie ce va face cu aceste informatii si cum vor fi folosite si pastrate si a fost foarte mirata a zis ca renunta la ancheta.
A spus acea persoana ca am semnat declaratie de date GDPR la notar si da, are dreptate, dar acolo nu mi s-au cerut aceste informatii ci doar datele din buletin si adresa la care locuiesc si datele referitoare la copii. Si inca ceva, datele pe care persoana de la primarie mi le cere vor fi folosite si stocate nu de notar, ci de directia de la primarie la care lucreaza.

Multumesc.
Buna ziua, legat de divortul la notar, care dintre intelegerile dintre soti de mai jos vi se pare ca ar fi mai rezonabila si ca ar avea sanse sa tina mai mult fara sa fie atacata de una din parti?

1. La fiecare doua saptamani tatal se va ocupa de achizitionarea alimentelor necesare pentru buna crestere si dezvoltare a copiilor. Aceste alimente vor fi stabilite de comun acord cu mama si in functie de necesitatile copiilor, eventul tinand seama si de posibilele restrictii in alimentatia copiilor. De asemenea, pe parcursul anului tatal va achizitiona de comun acord cu mama si alte bunuri necesare nevoilor copiilor, ca de exemplu urmatoarele, dar fara a se limita la cele enumerate mai jos : rechizite, haine, incaltaminte.
De asemenea tatal se obliga sa achite o treime din cheltuielile de curent, intretinere si gaz ale mamei pe perioada in care copiii locuiesc cu ea.

2. tatal va vira lunar mamei in data....in contul.... suma de ...

Ce inseamna mai exact ca decizia de divort e atacata? Se anuleaza divortul in intregime si se revine la starea de dinainte de divort?
Sau se pot anula doar anumite puncte din decizia de divort, de ex.:
- se anuleaza intelegerea cu referire la suma de bani;
- se anuleaza intelegerea cu privire la pretentiile partilor/lipsa pretentiilor partilor (partaj);
- etc;
si restul sa ramana la fel?

Multumesc.