pe intelesul tuturor! ..... daca a-ti cumparat masina in anul 2017 si declarat la primaria de domiciliu tot in anul 2017, nu se datoreaza impozit pt. autoturism in anul 2017. el se plateste cu 01 01.2018, adica cu 01 ianuarie al anului urmator de când a-ti cumparat si declarat masina.
am si eu o speta. am niste prieteni care au fost implicati intr-un accident rutier din care a rezultatt decesul sotiei, fiicei si al soacrei. soferul a scapat cu viata si a fost gasit nevinovat pentru producerea accidentului. se poate cere despagubire de la asigurarea rca? daca da .. cum se poate face asta.
multumesc anticipat!
am o pensie facultativa in suma de 45 ron /luna si o asigurare medicala privata de 60 ron/luna. cum beneficiez de deducerea la impozit si care este temeiul legal!
multumesc!
p.s. impozitul pe salariu
in anul 2002 an avut un abonament la o companie de telefonie mobila pe numele meu... care a fost reziliat si a ramas o mica restanta de 22 lei ( 220.000 lei vechi). eu nu am stiut de aceasta restanta pana in anul 2006-2007 cand am fost "haituit" de catre o companie de recuperare debite. am achitat suma de 400 lei cu penalitati si x comisioane in anul 2007. acum in anul 2012 o alta firma de recuperare ma someaza ca am o datorie catre acelas operator de telefonie mobila din anul 2002 fara a mi se da alte explicatii.
ce pot face?
am o problema! eu sunt angajat la o institutie a statului roman si doresc sa imi trec sotul mamei mele la deducerea de impozit fiind in ingrijirea mea. eu sunt capul familiei, eu sunt propietarul casei, eu am venit . mama mea este casatorita cu el, ea are pensie. de la R.U. imi spune ca el nu este tatal meu si nu este grad de rudenie cu mine! daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns conform .. legislatiei romanesti sau europene!
va multumesc mult !
buna ziua,
am o intrebare.. cum pot scoate de la plata taxelor si impozitelor a unui autoturism pe care l-am dezmembrat, nu am adeverinta de la o firma autorizata in dezmembrari... si nici nu am inmatriculat masina la politie pe numele meu. cand am cumparat masina de la o firma nu am inregistrat-o decat la primaria de domiciliu nu si la politie. cum ma scad cu ea de la impozit
multumesc!
Practic raspunsul la intrebarea dvs este - Dizolvare - numire lichidator - radiere
Personal am radiat destule soc in acesta situatie fara plata impozitului minim
ok.. si care este procedura... cat costa??
bestiuta774@yahoo.com