avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Activitate oana.osc

Activitate oana.osc

Mulțumesc! Spațiul este închiriat (contract ANAF). Mai este necesar și la primărie?

De la ISU și DSP nu am nevoie de nimic?

Este necesar și un contract DDD?

POPA GHEORGHE a scris:

Autorizatie de functionare de la primarie. Veti plati impozit la primarie pentru spatiu.
Trebuie sa declarati venitul la ANAF in vederea impozitarii si taxarii.

Bună ziua!

Am deschis un mic atelier de ciocolată (60mp). Am deschis punctul de lucru și am obținut și autorizația DSV.

Am nevoie de ceva de la DSP, ISU sau primărie, având în vedere suprafața mică?

De ce alte acte mai este nevoie, să le am în cazul unui control?

Mulțumesc!
Bună ziua,

Sunt în proces de deschidere a unui mic laborator de ciocolată, un singur angajat. Am amenajat spațiul, încercând să respect cât mai bine ghidurile, am adăugat codurile CAEN necesare actualizate, am deschis punct de lucru la locație. Următorul pas este să merg la DSV, nu? Ce trebuie să fac mai exact în continuare? Ce acte sunt necesare? Mă ocup singură de partea asta birocratică și vreau să fac lucrurile bine. Mulțumesc!
Bună ziua,

Care este codul caen potrivit pentru ateliere de gătit și degustări?

Mulțumesc!
Bună ziua,

Vă rog, am nevoie de ajutor pentru a înțelege ordinea logică a unor modificări pe SRL, asociat unic.ordinea logică a unor modificări pe SRL, asociat unic. Trebuie să:

1. actualizez codurile CAEN conform rev.2
2. să adaug niște coduri secundare noi
3. să deschid un punct de lucru

Care este procesul etapizat și necesarul de documente pentru fiecare pas în parte? Mulțumesc mult!
Bună ziua! Pot vinde produse alimentare fără autorizația de la DSV, dacă sunt în curs de autorizare? Codurile CAEN sunt adăugate și punctul de lucru deschis. Avocatul care mă ajută a spus că a depus și o declarație care ține locul autorizației. Mulțumesc!
Răspuns la discuția Autorizare laborator ciocolată
Mulțumesc mult!

Cum ar trebui să interpretez asta: (3) În toate unităţile alimentare procesul de producţie trebuie astfel stabilit, încât să asigure desfăşurarea fluxului într-un singur sens şi să evite încrucişările între fazele insalubre şi salubre.

Se intră într-un hol de 2 mp. În stânga este ușa de la baie. În față este ușa către bucătărie. În dreapta ușa către camera pe care aș fi vrut să o împart în zona de ambalare și zona de depozitare a produselor rezultate și a materiei prime. Pentru a lua materie primă, respectiv pentru a duce produsele din bucătărie / spațiul de producție către camera 1 / spațiul de depozitare, trecerea se face prin holul de la intrare... Și din baie, te întorci tot în holul de la intrare...
Bună ziua,

Doresc să deschid un mic laborator de ciocolată. Unde pot găsi condițiile clare pe care trebuie să le respecte spațiul pentru a putea fi autorizat? Sau măcar unde aș putea întreba…?

Am găsit un apartament cu o cameră – hol cu 3 intrări spre baie, bucătărie și încă o încăpere. Este la parterul unui bloc și acest apartament este destinat activităților comerciale. Înainte de a decide, am nevoie de câteva răspunsuri.

De exemplu:
- Este nevoie de 2 intrări?
- În spațiul de producție am nevoie de faianță pe toți pereții?
- Dacă decid ca ambele camere să fie spații de producție, mă încurcă cumva faptul că trecerea se face prin holul de la intrare? Nu pot sparge pereții.

Orice sfat mă ajută!
Mulțumesc frumos!
Discuție Acțiuni Comtim
Bună ziua,

Familia mea deține 4 certificate de acționar din '96, la compania Comtim Timișoara. Pachetul majoritar de acțiuni al Comtim a fost cumpărat în 2004 de către compania americană Smithfield. Tot atunci s-a înființat Smithfield Romania, care a fost preluată în 2015 de grupul chinez de companii WH Group, ca parte a achiziției globale a Smithfield Foods.

Ce se poate face în acest caz cu acțiunile și care sunt pașii de urmat?

Mulțumesc anticipat!
Bună seara!

Este posibil să amenajez un mic laborator de ciocolaterie într-un apartament cu o cameră destinat doar laboratorului? Am văzut acest lucru la un alt artizan, însă nu știu dacă și în ce condiții este legal. Îmi doresc să închiriez un apartament pe care să-l amenajez. E singura soluție pentru a ieși pe piață cu o investiție mică...