avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Activitate oana.osc

Activitate oana.osc

Răspuns la discuția Autorizare laborator ciocolată
Mulțumesc mult!

Cum ar trebui să interpretez asta: (3) În toate unităţile alimentare procesul de producţie trebuie astfel stabilit, încât să asigure desfăşurarea fluxului într-un singur sens şi să evite încrucişările între fazele insalubre şi salubre.

Se intră într-un hol de 2 mp. În stânga este ușa de la baie. În față este ușa către bucătărie. În dreapta ușa către camera pe care aș fi vrut să o împart în zona de ambalare și zona de depozitare a produselor rezultate și a materiei prime. Pentru a lua materie primă, respectiv pentru a duce produsele din bucătărie / spațiul de producție către camera 1 / spațiul de depozitare, trecerea se face prin holul de la intrare... Și din baie, te întorci tot în holul de la intrare...
Bună ziua,

Doresc să deschid un mic laborator de ciocolată. Unde pot găsi condițiile clare pe care trebuie să le respecte spațiul pentru a putea fi autorizat? Sau măcar unde aș putea întreba…?

Am găsit un apartament cu o cameră – hol cu 3 intrări spre baie, bucătărie și încă o încăpere. Este la parterul unui bloc și acest apartament este destinat activităților comerciale. Înainte de a decide, am nevoie de câteva răspunsuri.

De exemplu:
- Este nevoie de 2 intrări?
- În spațiul de producție am nevoie de faianță pe toți pereții?
- Dacă decid ca ambele camere să fie spații de producție, mă încurcă cumva faptul că trecerea se face prin holul de la intrare? Nu pot sparge pereții.

Orice sfat mă ajută!
Mulțumesc frumos!
Discuție Acțiuni Comtim
Bună ziua,

Familia mea deține 4 certificate de acționar din '96, la compania Comtim Timișoara. Pachetul majoritar de acțiuni al Comtim a fost cumpărat în 2004 de către compania americană Smithfield. Tot atunci s-a înființat Smithfield Romania, care a fost preluată în 2015 de grupul chinez de companii WH Group, ca parte a achiziției globale a Smithfield Foods.

Ce se poate face în acest caz cu acțiunile și care sunt pașii de urmat?

Mulțumesc anticipat!
Bună seara!

Este posibil să amenajez un mic laborator de ciocolaterie într-un apartament cu o cameră destinat doar laboratorului? Am văzut acest lucru la un alt artizan, însă nu știu dacă și în ce condiții este legal. Îmi doresc să închiriez un apartament pe care să-l amenajez. E singura soluție pentru a ieși pe piață cu o investiție mică...
Răspuns la discuția Impozit pe venit, CAS, CASS
Se poate depune și plăti și la începutul anului viitor, când voi avea o situație și mai clară?
Pentru cele 6 luni, estimez venituri nete care cumulate depășesc cu puțin plafonul de 6 salarii minime.
Mulțumesc mult pentru răspuns!

Așadar, datorez CAS și CASS. Impozitul pe venit este reținut la surse. Nu mai trebuie să mai depun declarația, nu?

Referitor la plata CAS și CASS, care sunt termenele și unde se plătesc? Pot plăti online?
Bună ziua!

În luna iunie a acestui an, am încetat contractul de muncă cu agenția la care lucram, în scopul reorientării profesionale. În iulie, am început să colaborez cu două entități în baza contractelor de drepturi de autor (scriere creativă) și îmi doresc să continui astfel până la sfârșit de an când voi pleca din țară.

Raportându-mă la activitatea mea din iulie până la final de an, estimez venituri nete care cumulate și împărțite la 6 depășesc salariul minim brut. Împărțite la 12 nu depășesc. Valoarea veniturilor nete cumulate pentru cele 6 luni este mai mică decât 12 salarii minime brute. Sunt obligată să plătesc contribuțiile la pensie și sănătate? Și dacă da, care sunt pașii? Poate e o întrebare banală, dar mă zăpăcesc exprimările din ghidul fiscal și vreau să mă asigur că nu greșesc interpretarea.

Mulțumesc!
Bună ziua!

În luna iunie a acestui an, am încetat contractul de muncă cu agenția la care lucram, în scopul reorientării profesionale. În iulie, am început să colaborez cu două entități în baza contractelor de drepturi de autor (scriere creativă) și îmi doresc să continui astfel până la sfârșit de an când voi pleca din țară.

Raportându-mă la activitatea mea din iulie până la final de an, estimez venituri nete care cumulate și împărțite la 6 depășesc salariul minim brut. Împărțite la 12 nu depășesc. Valoarea veniturilor nete cumulate pentru cele 6 luni este mai mică decât 12 salarii minime brute. Sunt obligată să plătesc contribuțiile la pensie și sănătate? Și dacă da, care sunt pașii? Poate e o întrebare banală, dar mă zăpăcesc exprimările din ghidul fiscal și vreau să mă asigur că nu greșesc interpretarea.

Mulțumesc!
Bună ziua!

Mulțumesc!