Bună ziua. Mă poate ajuta cineva cu un răspuns la următoarea întrebare? Ce se întâmplă atunci când o persoană singură fără copii are un credit de nevoi personale și decedează?
Bună ziua. As dori să știu dacă anii asimilați pentru gr.2 se i-au în considerare la recalcularea pensiei. Am 35 ani lucrați în gr.2 și condiții deosebite iar total sunt 43 pe decizie. Se calculează puncte de stabilitate pentru cei 8 ani diferență? Mulțumesc.
Este legal să plătesc la ANAF contribuții la sănătate si pensie pe banii primiți în urma disponibilizării colective din anul 2022? Precizez că din suma primită a fost reținută o parte din bani .
An ieșit la pensie în 2022 după 35 de ani de muncă. 30 de ani au fost în gr. 2 și condiții speciale de munca uar 5 ani în condiții normale gr 3 .Acum s-a făcut recalculare din oficiu și am primit pensia diminuată cu 400 lei. Este legal ?sau trebuie mers în instanță.? Mulțumesc
Am ieșit la pensie în 09. 2021
Pot beneficia de recalcularea pensiei după legea 197/2021? Am lucrat 30 de ani în cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Bună ziua.
Vă rog să mă ajutați cu un răspuns la următoarea întrebare. Am depus actele pentru pensionare in data de 03.10.2022 ,am primit decizia de pensie pe data de 28 .11 2022 dar pensia nu a venit nici acum.. După ce perioadă de timp se virează și pensia și unde trebuie să mă adresez în acest caz?
Bună ziua. Îmi doresc să mă ajutați cu un răspuns. Am ieșit la pensie și vreau să intru in posesia banilor de la pilonul 2 de pensii.Cum trebuie să procedez?