avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate Brădean Florin Ioan

Activitate Brădean Florin Ioan

Bună seara, aș dori să știu dacă conform legii pot radia o mașină și implicit scoaterea de la impozit la primărie a autovehicolului fără bon de la un centru de colectare fier vechi doar pe baza declarației pe proprie răspundere? Mulțumesc anticipat!
Bună dimineața domnule Consilier juridic, am primit dimineață de la domnul director al școlii la care lucrez decizia de reducere a normei de lucru de la 1 la 0,5 normă începînd cu anul școlar 2022-2023.Aș dori să știu dacă este corectă din punct de vedere legal și în conformitate cu codul muncii! Menționez că decizia a fost luată fără acordul meu! Vă scriu în continuare decizia așa cu am primit-o:,, DECIZIA Nr 42/30.08.2022. Având în vedere prevederile : - art. 40 alin (1) lit a) și f) din Legea nr 53/2003-Codul muncii, republicat; - Deciziei nr 62/05.11.2020. - Contractului individual de muncă înregistrat în Revisal cu nr. 204/07.09.2020;Luînd în considerare : - Hotărârea Consiliului de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara întrunit la data de 16.08.2022 privind reducerea cu 0,50 post nedidactic de șofer, începând cu anul școlar 2022-2023,ca urmare a neîncadrării unității de învățământ Școala Gimnazială,, Ion Buteanu"Buceș în bugetul cost standard/elev/preșcolar aprobat pentru anul școlar 2022; - rezultatele finale privind evaluarea performanțele profesionale ale conducătorilor auto, constituită în baza deciziei nr. 42/26.08.2022. În baza art. 22 din regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, aprobat prin O. M. E. nr. 4183/04.07.2022,cu modificările și completările ulterioare, DIRECTORUL ȘCOLII GIMNAZIALE,, ION BUTEANU"BUCEȘ PROF. BIRĂU IOAN DĂNUȚ, numit în baza deciziei Inspectoratului Județean Hunedoara, nr, 901/20.12.2021,DECIDE : Art. 1 Începând cu data de 05.09.2022 se modifică Contractul individual de muncă înregistrat în REVISAL cu nr. 204/07/09.2020,al domnului BRĂDEAN FLORIN IOAN, încheiat în baza Deciziei nr. 62/05.11.2020,prin reducerea normei de încadrare de la 1 normă-40 ore/săptămână la 0,50 normă-20 ore/săptămână, în conformitate cu art. 41 alin. (2),alin.(3) lit.e)și f) din legea nr. 53/2003-Codul muncii republicat. Art. 2 Compartimentele secretariat, salarizare - normarea, vor duce la îndeplinire prevederile prezentei. Art. 4 Prezenta decizie se înregistrează și se arhivează de către compartimentul secretariat al Școlii Gimnaziale,, Ion Buteanu"Buceș și se comunică persoanei. Art. 5 Împotriva prezentei decizii de reducere de normă, salariatul se poate adresa Tribunalului Hunedoara în termen de 45 de zile calendaristice de la comunicare! "semnată de domnul director! Aș dori să mai știu dacă să mă adresez instanței judecătorești sau să iau decizia ca legală și să mă conformez acesteia!Mai menționez că departajarea sa făcut între doi șoferi pe baza cumulului pensie-salariu(colegul meu e și pensionar) și cumulului normă întreagă cu 0,25 pe care o am eu la grădiniță ca îngrijitor, cel de-al treilea neintrând în calcul, el având doar norma întreagă de șofer! Evaluarea profesională a fost egală pentru toți trei 100 de puncte! Vă mulțumesc anticipat!
Vâ mulțumesc frumos domnule Consilier juridic Cornel Vasile!
Bună dimineața,domnule Consilier juridic referitor la ce vă întrebam săptămâna trecută cu privire la reducerea timpului de lucru la 0,5 din norma întreagă fără acordul meu, angajatorul în speță șc gimnazială,, Ion Buteanu"Buceș a trimis la isj Hunedoara cererea de reducere a unei norme de șofer la 0,5 din norma întreagă iar isj Hunedoara a aprobat această reducere în baza art. 40,alin 1,lit a din legea 53 din codul muncii! Aș dori să știu dacă în acest caz se mai ține cont de acordul angajatului sau angajatorul poate dispune în baza legii menționate reducerea timpului de lucru fără a ține seama de acordul angajatului? Dacă se ține cont de acest acord aș dori menționarea articolului din codul muncii care poate veni în întîmpinarea art 40,ali 1,lit a, pe care la invocat în hotărâre isj Hunedoara, această hotărâre ar trebui pusă în aplicare începînd cu anul școlar 2022-2023.Menționez că ni sa adus oficial la cunoștință acest aspect și am fost puși să semnăm această aducere la cunoștință din partea isj Hunedoara dar am refuzat semnarea acelei circulare pe motiv că dacă semnăm acea aducere la cunoștință am fi de acord cu cele relatate! Aș dori să mai știu dacă am procedat corect refuzînd semnarea acelui document! Vă mulțumesc anticipat!
Bună dimineața, sînt șofer la o școală gimnazială și aș dori să știu dacă este corectă formularea din fișa postului,,angajatul se obligă să îndeplinească și alte activități conform legii"dar acele alte activități nu sînt trecute explicit lăsînd loc la interpretări diferite din partea angajatorului privind acele îndatoriri? Mulțumesc anticipat!
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns domnule Consilier juridic Cornel Vasile!
Bună dimineața, sînt șofer la o școală gimnazială și am contract de muncă pe perioadă nedeterminată cu normă întreagă de 8 ore pe zi! Aș dori să știu dacă se poate reduce norma la 4 ore pe zi fără acordul meu? Mulțumesc anticipat!