Bună ziua, am cumpărat o mașină recent, în momentul în care am fost sa ii fac transcrierea pe numele meu, cei de la numere mi-au spus că mașina figurează cu certificatul reținut din 2020 pentru lipsă itp, mașina are certificat și itp în prezent, problemă remediata dar au spus ca certificatul ăsta trebuia predat iar cel care a remediat problema nu s a dus sa l predea, pur și simplu cred ca i-a făcut itp-ul și a circulat asa cu ea, oare 4 ani de zile nu a depistat nimeni problema? Eu acum stau cu mașina pentru ca nu o pot transcrie, cei de la poliție au spus ca trebuie sa emită nu știu ce politia din jud unde a fost înmatriculată mașina, a trecut o săptămână și nimic, actele mașinii sunt la poliție, vreun sfat ? Mulțumesc
Bună ziua, am primit pedeapsa de 3 ani cu suspendare și permisul anulat în urma unui accident fără victime cu o alcoolemie 1.39 sânge, as vrea sa știu după cât timp am voie sa pot da din nou de permis, decizia a fost data pe 31.05.2023, și ce acte trebuiesc... mulțumesc
Mulțumesc mult
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:
Puteti sustine examen in termen de 1 an de zile de la ramanerea definitiva. Pedeapsa dvs este de 1 an si 6 luni inchisoare. Instanta a dispus suspendarea executarii acestei pedepse pe un termen de supraveghere de 3 ani in care dvs trebuie sa respectati masurile de supraveghere si obligatiile stabilite de instanta. Daca nu le respectati sau comiteti alte infractiuni, riscati revocarea suspendarii.
Bună ziua, ma puteți ajuta cu câteva informații ? Ce înseamnă " În baza art. 91 C.pen., dispune suspendarea executării pedepsei de 1 an ?i 6 luni închisoare sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 3 ani, prevăzut de art. 92 alin. (1) C.pen., termen ce se calculează, conform art. 92 alin. (2) C.pen., de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. " , ma interesează după cât timp pot da din nou de permis .. si de ce de la 1 an și 6 luni s-au făcut 3 ? Mulțumesc
Bună ziua, în urma unui accident rutier sub influența alcoolului, am primit 2 ani cu suspendare, întrebarea mea este, acești 2 ani se ia în calcul și timpul din urma ? A trecut 1 an pana m-au judecat și sa stau decât 1 an ? Sau 2 ani de când au dat hotărârea definitivă? Mulțumesc
Bună ziua, vă rog, mă puteți ajuta cu câteva informații ?
Am avut un accident rutier din care au rezultat următoarele: 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la probele biologice, 1,39 g la prima probă, iar la a doua 1.21 g.
Astăzi am primit o înștiințare " comunicare rechizitoriu " , nu știu ce înseamnă și ce se va întâmpla în urmă acestei înștiințări, în această înștiințare mai scrie " dosarul se află în acest moment în procedură de cameră preliminară ", vă rog dacă ma puteți ajuta cu câteva informații .. si la ce pedeapsă m-aș putea astepta ! Menționez că nu am mai avut niciodată antecedente penale, mulțumesc
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost necesare ingrijiri medicale, atat eu cat si cele 2 persoane care se aflau cu mine in masina, cele 2 persoane nu au depus plangere impotriva mea, astazi am fost la parchet si am vorbit cu procurorul, mi s-a spus ca sunt cercetat doar pentru " conducerea sub influenta alcoolului pe drumurile publice " iar " vatamarea corporala din culpa " a spus ca s-a clasat, a mai spus ca dosarul va merge in judecata, acum eu nu stiu ce este de facut mai departe , ce pedeapsa as putea primi ? Multumesc
Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu cateva informatii,
In data de 31.05.2022, am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 aer expirat, in masina mai erau 2 persoane, cu totii am avut nevoie de ingrijiri medicale, nimeni nu a fost internat, cele 2 persoane nu au depus plangere impotriva mea, in urma accidentului mi s-a dat masura arestului preventiv 24 H dupa care, masura controlului judiciar 60 de zile, cele 60 de zile s-au incheiat la inceputul lunii august, eu pana in prezent nu stiu nimic despre dosar, astazi 24.10.2022 am fost la sectia de politie si de acolo mi s-a comunicat " dosarul este la parchet, a intrat, mergeti si va interesati acolo ", acum eu nu stiu ce este de facut, daca ma puteti ajuta cumva...mentionez ca sunt la prima abatere, va multumesc !
Buna ziua, am avut un accident rutier in data de 31.05.2022, cu o alcoolemie in aerul expirat 0,52, mentionez ca nu au fost implicate si alte autovehicule, doar lovind o gramada cu pietre in urma deraparii pe pietris si pierderii controlului autovehiculului, in masina nu eram singur, cu alte doua persoane, 1 a necesitat ingrijiri medicale impreuna cu mine, cealalta nu, tot in acea zi la cateva ore am plecat din spital. Mi s-a dat arest preventiv 24 de ore, dupa care 60 de zile control judiciar, dupa expirarea celor 60 de zile de control judiciar nu stiu ce mai este de facut, a trecut o luna de cand l-am terminat si nu stiu ce mai este de facut, ce as putea sa fac ? Nu stiu cat am permisul suspendat sau anulat, nu stiu ce alcoolemie am avut in sange, nu stiu mai nimic ...o parere sau un sfat daca m-ati putea ajuta, multumesc !