avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate mira55

Activitate mira55

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In Adunarea generală se votează un Regulament privind pierderile de apă...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți la dispoziție și proba cu martori in instanță...
SECȚIUNEA a 6-a Repartizarea cheltuielilor pe beneficiari
Art. 87. -
(1) Cheltuielile pe beneficiari reprezintă cheltuielile aferente serviciilor de care beneficiază în mod individual proprietarii, toți sau în parte, gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari.
(2) Cheltuielile pe beneficiari se repartizează conform valorii care revine fiecărui beneficiar în cauză, pe baza facturilor/documentelor justificative.
Art. 88. -
Cheltuielile pe beneficiari sunt cheltuielile cu privire la:... alte servicii individuale către proprietari...
...contrară legii, statutului sau acordului de asociere...
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
Deci, se modifica statutul sau acordul de asociere si totul devine legal...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 43. –
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
Solicitați-i documentul in baza căruia a făcut plata... Aveți acest drept!
Cui ați plătit pentru întreținerea terenului din jurul blocului și tunsul gardului? Asociației de proprietari, Primăriei?
NU!
INTERPRETAREA ART. 47 DIN LEGEA 196/2018
Pentru adunarea generală a asociației de proprietari sunt convocați toți proprietarii imobilului sau doar proprietarii membri ai asociației? Cum interpretați aceste prevederi ale legii, opiniile avocaților consultați fiind divergente dar majoritatea opinează pentru convocarea doar a membrilor asociației de proprietari. Serviciul specializat al Primăriei nu a putut exprima un punct de vedere unitar.