avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Activitate mira55

Activitate mira55

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 43. –
(1) Părțile comune pot fi atribuite proprietarilor în folosință exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalți proprietari.
(2) Hotărârea de atribuire în folosință exclusivă se adoptă cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu și ai cotelor-părți indivize.
(3) Atribuirea în folosință exclusivă se face în baza unui contract încheiat între asociația de proprietari și proprietarul căruia i se atribuie în folosință exclusivă partea de proprietate comună.
(4) Contractul prevăzut la alin. (3) se încheie pe o perioadă de maximum 12 luni și poate fi reînnoit numai cu acordul ambelor părți și cu respectarea prevederilor prezentei legi.
Solicitați-i documentul in baza căruia a făcut plata... Aveți acest drept!
Cui ați plătit pentru întreținerea terenului din jurul blocului și tunsul gardului? Asociației de proprietari, Primăriei?
NU!
INTERPRETAREA ART. 47 DIN LEGEA 196/2018
Pentru adunarea generală a asociației de proprietari sunt convocați toți proprietarii imobilului sau doar proprietarii membri ai asociației? Cum interpretați aceste prevederi ale legii, opiniile avocaților consultați fiind divergente dar majoritatea opinează pentru convocarea doar a membrilor asociației de proprietari. Serviciul specializat al Primăriei nu a putut exprima un punct de vedere unitar.
Ce sa mai vada? Situatia este clar in defavoarea sa! Momentan, sfatuiti-l sa renunte, spre binele său si al asociatiei de proprietari. Poate pe viitor...
Ca sa intre in legalitate el trebuie sa fie inscris si in acordul de asociere de la judecatoria unde este inregistrata asociatia dvs. Cititi art.21 din Legea 196/2018 si va lamuriti... Oricum, d.l presedinte nu mai poate stat in functie pentru că nu are calitatea de reprezentant legal al Asociatiei dvs mai ales ca aveti si persoane care urmeaza sa fie chemate in instanta... Veti pierde procesele garantat pentru ca domnul in cauza nu va poate reprezenta legal. Simpla adeziune la asociatie nu este suficienta...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Schimbarea destinatiei spatiilor comune se face cu acordul tuturor proprietarilor... Altfel, spatiile comune sunt folosite conform destinatiei lor.
La data alegerii sale in functie stia ca nu este membru al asociatiei. Mai mult, a incheiat si contract de mandat cu asociatia, fiind remunerat... Este cam penal. In plus, nici nu poate avea calitatea de reprezentant al asociatiei in relatia cu tertii (inclusiv cu judecatoria unde trebuie actualizate documentele asociatiei) si, drept consecinta, toate actele semnate de el sunt lovite de nulitate absoluta.
GREȘIT!!!