avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate Clarissa Matei

Activitate Clarissa Matei

Partaj dificil!
Ce sanse am sa obtin ceea ce mi se cuvine daca fostul sot a trecut toate bunurile,firma pe numele altor persoane?
1. Masina pe care o conduce( a dat avans la masina dintr un apartament bun comun vandut in timpul casatoriei in urma cu 2 ani, dar pe care nu a inscris o pe numele lui, ci pe firma unei cunostinte. Practic si eu am contribuit cu partea mea de avans ) Dar la partaj cum demonstrez? Daca era pe numele lui, se punea la partaj, nefiind pe numele lui mai am vreo sansa?
2. FIRMA pe care o detine ( e pe numele unui prieten, dar sediul este domiciliul sotului si pot demonstra prin poze, filmari)
3. Banii dintr un apartament, bun comun (m a convins sa l vindem inainte de divort si banii au ramas toti la el, nu stiu daca ii mai are sau ce a facut cu ei) mai am vreo sansa sa mi dea partea?
4. Terenuri ( sunt si eu trecuta pe contractele de vanzare -cumparare, dar el sustine ca demonstreaza ca le a luat cu banii lui sau de la parinti)
5. Casa de la
tara ( este a lui dinainte de casatorie, dar la imbunatatiri am contribuit si eu: centrala, mobilier,renovari etc...nu am tinut facturi si chitante, cum dovedesc ca si eu am investit?)
6. Donatie (doar pe numele lui, fiind casatorit cu mine. Nici n am stiut de aceasta donatie de teren pana sa divortez).
In concluzie, dupa multi ani de casatorie, acesta considera ca nimic nu mi se cuvine. Totul este al lui si se lauda ca fost inteligent sa faca aceste şărlatanii cu mine. Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Eu nu am stiut de acest lucru..am aflat ulterior ca el nu a trecut masina pe numele sau.
El a premeditat oarecum divortul deoarece are multe lucruri pe numele altor persoane. Iar acum imi spune ca nu are ce imparti cu mine, din cauza ca "a fost destept", dupa cum el insusi se lauda.

Adrian ALBU a scris:

La partaj, cereți 1/2 din bani, dovedind modalitatea prin care ați plătit acei bani și faptul că soțul folosește mașina.
Totuși, de ce ați procedat în acest mod, de ce să cumperi o mașină destinată soțului printr-o firmă străină ?

Partaj: am vandut cu sotul un apartament, am achitat creditul ,si ne au mai ramas cash cateva sute de mil. Acesti bani au fost dati avans pt masina lui. Insa, masina nu a trecut o pe numele lui, ci pe numele firmei cuiva. Intrebare: la partaj, ce sanse am sa mi dea jumate din profitul dupa apt. investit in masina, daca masina nu figureaza pe numele lui? Cum dovedesc ca el foloseste masina ?
Accepta sa divortam, dar nu vrea pe motivele mele, ci vrea sa demonstreze el ca i am fost infidela (pe baza unor facturi detaliate si a persoanelor cu care am discutat in ultima vreme). A sunat persoanele respective, sa cerceteze in ce scopuri colaboram.. Avocatul lui i a spus ca nu are ce sa pateasca daca le va depune in instanta ca probe atata timp cat era pe numele lui si a verificat cine sunt acele persoane. Este normal?

gi-jane2 a scris:

Sotul accepta sa divortati sau nu?

Are si el avocat si sustine ca sunt probe concludente in instanta pt a desface casatoria din vina mea exclusiva. Le va depune la dosar pe motiv de infidelitate. Este legal si normal? Ma simt urmarita si controlata. Daca le va depune, ii pot face plangere ?


pop_m a scris:

Eu cred ca sotul dumneavoastra avanseaza aceste demersuri de capul lui, nu sub indrumarea unui profesionist in drept.
Adica a auzit el cum ca s-ar putea sa fie in asa fel incat sa se poata. Si acum strange tot felul de dovezi care nu vor avea nicio relevanta in fata judecatorului, si va cere tot felul de chestii care nu sunt sustinute / fundamentate, si apoi o sa inceapa sa se planga pe facebook si alte retele sociale ca justitia din Romania e injusta, ca dreptatea umbla cu capul spart si etc.

Nu faceti aceeasi greseala. Angajati-va un avocat care sa va poata consilia, astfel incat:
- sa stiti ce e relevant si ce nu pentru speta
- sa contracarati argumentele viitorului fost in mod constructiv si eficient

Va referiti la faptul ca ma urmarea sub aceasta forma? Da..asta era scopul lui. Sa vada cu cine vb si cat trafic de net consum.
Deci, el fiind titularul abonamentului spune ca are acest drept!!! Eu am fost de acord sa fie abonam.pe numele lui,dar nu am fost de acord sa foloseasca aceste facturi in acest scop pt a ma denigra. Nu mi se pare corect sa ma ameninte ca le are si va merge la serviciu sa spuna si colegilor cu cine am vorbit si sa le prezinte in instanta pe motiv de infidelitate.
In plus, sa citeze ca martori persoanele cu care am vb.

lucianrosca a scris:

cred ca violenta emotionala se confirma tocmai prin apelurile celor cu care ati vorbit.....

Am depus actiunea de Divort: violenta fizica si abuzurile emotionale din partea sotului..plus infidelitate (martor sotul doamnei). Doar o singura data am sunat la politie, anul trecut. Asta e singura dovada a mea in instanta ca era violent. Martori nu am, era agresiv doar cand eram acasa noi doi. Cum pot sa intru in posesia acelei declaratii de la politie pt a demonstra ca era violent cu mine? O solicita instanta ?
Iar referitor la inselat: mai are rost sa l chem pe sotul doamnei pt a confirma ca i a prins impreuna? Sau e necesar doar sa demonstrez ca avea un comportament neadecvat in familie? Multumesc mult!
Tocmai, ca are detalii despre persoana respectiva! S a interesat al cui e numarul, a sunat, a aflat ca am fost colegi si acum spune ca o va chema in instanta. Daca va nega ca nu am avut o relatie, ii va face plangere pt marturie mincinoasa. Dar chiar n am avut ,doar am vb la telefon. Alte probe exista, nu exista mesaje scrise !!! Ideea lui de baza e ca vrea sa divorteze din culpa mea exclusiva si sa i platesc daune morale! Iar acum cauta nod in papura. Este posibil sa i platesc daune , doar ca am vb la telefon??

Adrian ALBU a scris:

În instanță să vă opuneți unor astfel de probe, deoarece nu sunt relevante și utile cauzei. Dacă avea în clar conținutul convorbirilor, atunci instanța putea să aprecieze asupra utilității probei, dar simple numere de telefon nu au nici o relevanță. Ca să i se admită proba în aceste condiții trebuie să aibă și alte probe, care să se coroboreze cu listing-ul telefonic, de ex: cui aparține numărul de telefon, relații „suspecte„ cu persoana respectivă etc.

Multumesc pentru raspuns.
Dar prin faptul ca abonamentul era pe numele lui, are dreptul sa mi foloseasca facturile? Sa le arate oricui ? E foarte increzator ca a intrat in posesia lor si as vrea sa stiu daca are voie sa se foloseasca de ele . Spune ca fiind pe numele lui, face ce vrea cu ele,fara sa fie tras la raspundere.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Chiar dacă procesul s ar finaliza din culpa dvs acest aspect nu are nici o legătură cu autoritatea părintească și domiciliul minorului.Angajati va avocat care va va explica cum decurg lucrurile și nu mai ascultați poveștile viitorului fost soț...

Facturi detaliate folosite in instanta.
Abonamentul meu este pe numele sotului cu care sunt in divort. Eu l am intentat pt violenta fizica si emotionala. Recent, a scos facturile detaliate si a constatat ca am discutat mai mult cu anumite numere. Acesta, va folosi facturile in instanta pe motiv de infidelitate. Si spune ca va chema in instanta acele persoane cu care am discutat.Mi a sunat persoane de pe factura sa verifice cu cine am vb. Ma santajeaza ca va fi divort din culpa mea si ca mi va lua copilul, si ii voi plati daune morale pentru ca "l-am inselat" pe baza unor apeluri.
Intrebarea: au vreo relevanta aceste facturi in instanta?
Eu ii pot face plangere ca le a folosit/le va folosi fara acordul meu, stiind ca este numarul meu de tel? Nu intra la violarea corespondentei sau divulgarea unor date personale? Va rog, sa ma sfatuiti! Va multumesc mult!!!