avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă sotul decedează, iar el mai are un copil din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă sotul decedează, iar el mai are un copil din alta căsătorie, ...

Dacă sotul decedează, iar el mai are un copil din alta căsătorie, are drept sa ma oblige sa l despagubesc sau să mă dea afara din casa ca să facă succesiunea? În casa mea cumparata cu tatăl lui. La o vârstă înaintată dacă nu am unde sa ma duc sau bani sa l despagubesc. Sau n are drept pana mor și eu?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 15 Septembrie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă după ce dezbateti succesiunea vrea sa faceti și partajul, adica sa iasă din indiviziune, va trebui sa ii dati bani pt cota sa dacă vreți sa ramaneti cu casa.
Puteti sa discutați treburile astea in familie cât sotul dvs este în viata. Puteti semna cu el un contract de intretinere sau sa ii lasati ambii prin testament casa, dsr cu drept de uzufruct viager pt sotul supraviețuitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament sau donatie? GeaninaC GeaninaC Buna ziua, am cateva intrebari despre o situatie cam incurcata, multumesc mult oricui imi poate da raspuns la intrebarile mele. Am plecat din tara in 2008 ... (vezi toată discuția)
Cedare parti din mostenire artur1971 artur1971 Buna ziua . am din nou nevoie de ajutorul dumneavoastra. Parintii mei au murit iar eu cu fratele meu vrem sa facem succesiunea, eu las casa parinteasca lui ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)