avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate carmen34

Activitate carmen34

Răspuns la discuția titlu de proprietate
Va multumesc frumos pentru sfatul dumneavoastra.
Răspuns la discuția titlu de proprietate
Multumesc foarte mult pentru raspuns,si pot sa va intreb ce cale de atac in justitie am pentru situatia prezentata?
Buna ziua.
am urmatoarea problema , si v-as fi recunoscatoare pentru parerile dumneavoastra.
In anul 2010 luna august,am achizitionat un numar de mai multe chioscuri de la o banca .Chioscurile erau vandute in regim second hand,intrucat ele apartinusera unei societati care le achizitionase prin leasing ,nu mai platise leasingul si banca le scosese la vanzare. Am facut achizitia cu cash ,dar mai apoi,nu am putut sa intru in posesia unuia dintre chioscuri.Mentionez ca respectivele chioscuri se aflau in diferite locatii ale caror contracte de inchiriere pe terenuri erau deja incheiate pe numele meu si pe care le plateam.Chioscul in posesia caruia nu am putut intra era folosit de catre o persoana care a refuzat pur si simplu sa-l paraseasca.Mai mult,dupa ce i-am prezentat factura de achizitie ,contractul de inchiriere pe terenul pe care se afla chioscul,aceasta persoana a incheiat un contract de asociere cu firma care a detinut anterior chioscul si careia ii plateste chirie ,nevrand sa ne recunoasca proprietari.Am dat-o in judecata pe ordonanta presedintiala si ...culmea ,instanta i-a dat dreptate ei,si nu noua.Ce pot sa fac in acest caz?Cum este posibil ca bunul meu cumparat si achitat,care este pe terenul pe care eu detin contract de inchiriere si implicit il platesc de 2 ani si pentru care detin si autorizatie de functionare de la autoritatile locale,sa fie folosit de catre o persoana care ii plateste chirie cuiva care nu are nici un act nici pe spatiu nici pe teren?
Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra.
Discuție PLATA FACTURA
Buna saera,
vreau sa va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
am cumparat un bun(chiosc) care a costat 7.500 ron.Societatea de la care am cumparat,mi-a emis factura cu valoarea totala(respectiv suma de 7500),din care am platit un avans in numerar de 2000 ron,restul urmand sa-l achit la momentul finalizarii constructiei.Intre timp,am vrut sa mai achit din acea factura 2500 ron,urmand ca la terminarea constructiei sa platesc si diferenta ,adica 3000 ron.Precizez ca toate platile doream sa le fac cu numerar.Firma respectiva mi-a spus insa ca nu este corect din punct de vedere contabil ca platile ulterioare avansului sa le mai fac cash ci numai prin banca,fiind pasibili de amenda din partea organelor de control.Cum nu m-am mai intalnit cu asemenea situatie,va rog frumos sa-mi spuneti daca aveau ei dreptate sau eu.Multumesc
Discuție insolventa
o societate comerciala aflata in insolventa poate fi amendata ?
Discuție Amenda ITM
Buna ziua,
As dori sa va rog daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
in urma unui control de la itm,am primit un proces verbal de contraventie pentru 3 abateri dintre care 2 sanctionate cu avertisment,si una cu amenda de 3.000 lei.
la constatarea celei de-a doua abateri,cea sanctionata cu avertisment,inspectorul itm a scris in mod eronat ca face referire la pontajele din decembrie 2010,iar el le-a retinut si s-a uitat pe pontajele din ianuarie 2011.pot face contestatie,si daca da atunci se anuleaza tot procesul verbal,sau numai abaterea in cauza?
va multumesc
Doresc sa cumpar de la o persoana o societate comerciala care nu are datorii si care are certificat fiscal de vanzare a societatii.Ce trebuie sa fac?
Răspuns la discuția contract de vanzare cumparare
Trebuie sa ma duc sa cer copia actului la notarul care a intocmit-o sau o mai gasesc si in alta parte.Pentru ca notarul este prietena buna cu mama si m-am gandit ca poate sa refuze sau sa ceara si acordul ei sau al sotului.
Acum un an,mama mi-a facut mie si sotului meu un act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, asupra unui imobil in care locuim impreuna.Desi eu am semnat,nu am citit atunci acel act iar acum as vrea sa obtin o copie ,sa vad exact despre ce este vorba,numai ca mama refuza sa-mi dea actul.As vrea sa stiu daca este posibil sa obtin respectiva copie de la notarul care a incheiat acel act.Multumesc.