avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate Casiana epure

Activitate Casiana epure

De curând s a asfaltat în comuna, toate intersecțiile au fost asfaltate, doar una nu, și e destul de mare... Este o lege care sa specifice clar ca trebuie asfaltate și intersecțiile, chiar dacă după nu se continua asfaltarea? Printr o poza s ar înțelege mai clar ceea ce întreb
Bună ziua, se mai știe ceva de legea 164 din 29 noiembrie... Când întra în vigoare? Dacă se știe ceva de normele de aplicare?
Despre masurile de aplicare, în ceea ce privește modificarea indemnizației în cazul părinților cu gemeni, legea 154/2022

Cornel Vasile a scris:

Despre ce masuri vorbiti ?

Se mai știe ceva de masurile de aplicare în cazul părinților cu gemeni, se pare ca se votează legi, dar fără aplicare
În mod normal, din câte am citit, modificarea indemnizației în calcul gemenilor, plus celelalte modificări, trebuiau sa între în aplicare în termen de 60 de zile. Sa înțelegem ca încă nu a întrat în vigoare!?
În legătură cu mărirea indemnizatiei pentru mămicile cu gemeni, se știe daca au hotărât ceva în legătură cu normele de aplicare!!

Cornel Vasile a scris:

Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la art. 2 alin. (2) din OUG 111/2010 se majorează cu 50% din indemnizația cuvenită, pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere. Majorarea astfel calculată nu poate fi mai mică decât valoarea minimă a indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (2) din actul normativ sus mentionat.

OK.. Eu nu iau minimul, lucrând pe unul din copii iau 2300 iar pe celalat copil, geamăn, 1340,minimul..si totuși nu am primit mărit total pe ambii iau 3570
Știți dacă s a aprobat legea modificării indemnizației pentru mamele cu gemeni... Era vorba pentru mamicele active în cadrul muncii, care nu iau minimul ca și indemnizatie pentru unul din copii, sa primească la fel pe ambii?
Bună ziua. Am o casa veche, batraneasca, ea este locuibila, are intabulare, bransata la lumina. S ar putea recondiționat fără avize.... Adica am putea sa o modificam fără a mai nevoie de avize?
Mărirea indemnizației pentru mamele cu gemeni, se aplica și celor care deja sunt în creștere copil?