avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Activitate sanastasiu

Activitate sanastasiu

Exista vreun ordin sau reglementare legala care sa specifice afectiunile medicale incompatibile cu calitatea de Agent de Securitate?
Somajul se obtine daca ai lucrat 12 luni in ultimele 24, deci daca in 2 ani ai 12 luni pentru care s-a depus declaratia de somaj (nu te intereseaza daca s-a platit, asta e chste de administratie financiara si GARDA) te intereseaza numai declaratiile (caci nedupunerea lor cade sub incidenta legii penale., ) cum spuneam 12 luni in ultimii 2 ani, e OK, poti obtine somajul. DU-te in Spataru Preda si verifica stagiul de cotizare, daca ai oricare 12 luni in 2 ani, vei beneficia
Răspuns la discuția Novatie CIM?
Firma noua are alt cod fiscal deci vor trebui intocmite alte CIM uri. Nu se pune problema concedierii colective in aceasta situati deoarece toti (sau aproape toti) salariatii vor fi angajati.
Daca nu esti sigura, transforma CIM urile salariatilor prin act ad in CIM pe durata determinata (sa zicem o luna), si expira-i cu 56(j) , facindu-le contract din ziua expirarii. Sau, daca vor lucra toti dincolo, pune-i sa semneze cerere de incetare odata cu semnarea noului contract.
Draga colega,
Itzi raspund astfel :
Conform Codului muncii
Art 267 : Sub sancţiunea nulităţii absolute, nici o măsură, cu excepţia celei prevăzute la art.
264 alin. (1) lit. a), nu poate fi dispusă mai înainte de efectuarea unei cercetări disciplinare prealabile.
(2) În vederea desfăşurării cercetării disciplinare prealabile, salariatul va fi convocat în scris de
persoana împuternicită de către angajator să realizeze cercetarea, precizându-se obiectul, data, ora şi
locul întrevederii. Deci indiferent ce ai facut, in afara de avertisment, in toate situatiile este obligatorie cercetarea prealabila. Deci masura cu oprirea banilor, fara cercetare prealabile (si in acest caz ar trebui sa-l notifici printr-un cabinet de avocatura, chiar daca nu mergi mai departe pe legea conflictelor de munca-de obicei aceste notificari blocheaza putin tendintele tiranice ale angajatorilor) . Poti cere 79 cu 8 invocind nerespectarea de catre angajator a articolelor de mai sus si neexistind dosar de cercetare decizia lui de sanctionare este lovita de nulitate. Parerea mea este (daca ai nervii tari sa RENUNTI la demisie in scris, sa continui sa-ti vezi de treaba ca si cum nu ai fi deloc afectata de decizia lui, sa-l notifici in scris (sa fie si o stampila de la cabinet de avocati, sa ceri 79 cu 8 in scris si spre stiinta ITM HARGITA si Inspectia muncii (corpul de control Bucuresti), sa ceri cumpararea de produse de la firma voastra in regim preferential, sa ceri marire de salariu, sa ceri compensare materiala pentru injurii si jigniri, (fara sorti de izbinda, dar acest bombardament il va pune poate pe ginduri (daca nu o fi vreun personaj din ala...stii tu tare si mare in Judet). Daca insa nu ai timp de pierdut si nervi tari, efectueaza-ti preavizul legal, si fa-i in continuare notificarile despre care tzi-am vorbit. ITM-ul ii va da amenda pentru nerespectarea acelor articole sau poate numai un avertisment, dar obligatoriu va controla si alte chestii si s-ar putea sa nu fie chiar CUSER. SUCCESE MAXIME
Serban