Bună ziua! Va rog să ma ajutați cu o recomandare!
Întâmpin următoarea problemă: sunt angajată(din 2021) pe postul de inginer stații de epurare, anterior, am lucrat, in cadrul aceleiași companii, ca inginer chimist(2019-2020) pe laborator analize apa potabilă. In august 2024, din cauza unei demisii, am fost delegată cu atribuții pe Laborator analizele apa uzata - laborator care se supune altor reguli de funcționare, față de cel de apă potabilă și m-am supus delegării, fără a fi remunerata pentru munca suplimentara.
In prezent, colega de pe apă uzata, beneficiază de CM si cei de la conducere vor sa ma dezlege tot pe mine si v-aș fi recunoscătoare dacă mi-ați putea spune dacă e legal. Fișa postului actual este cu totul diferită de cea a inginerului chimist de laborator. Mulțumesc anticipat!
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! M-am întors la serviciu, din creșterea copilului, iar conform CCM al companiei, am putut opta pentru program redus, de luni pana vineri, pana la vârsta de 2 ani a copilului. Fiind angajata pe un post de Inginer Stații de Epurare, uneori, in weekend, este imperios necesar sa merg pe teren sa verific nivelul de apa uzata, ca nu cumva să refuleze din bazine si sa contamineze zona. Din ianuarie pana in mai am beneficiat de ore suplimentare, aprox. 11-20 pe luna, ore efectuate doar in weekend. Credeți ca la un control al Curții de Conturi voi fi nevoita sa dau banii înapoi? Ma pot încadra la zona de excepții conform Codului Muncii?
{c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.}
Mulțumesc anticipat!
Bună seara! Vă rog să mă ajutați într-o problema delicata!
La sfârșitul anului 2020 am fost angajata pe funcția de inginer, din anul 2021(decembrie) pana in prezent ocup o funcție de conducere in cadrul aceleiasi companii, dar in momentul de fata, îmi doresc sa renunț la aceasta funcție și sa ma reîntorc pe cea de inginer. Dacă mi se aprobă mutarea, mai trebuie sa am perioada de proba? Dacă răspunsul e afirmativ la prima întrebare, exista riscul ca după aceasta perioada sa mi se desfacă contractul de munca? Mulțumesc anticipat!
Bună seara! Mama dorește sa-mi facă acte pe o suprafață de teren, dar in actul de proprietate este trecut tatăl ( decedat) cu toate ca acest teren este moștenirea primita de mama, de la părinții ei. Trebuie dezbătută moștenirea sau e suficient semnătura mamei? Fiecare frate deține partea cuvenita, doar ca nu doresc sa participe financiar la succesiune. MULȚUMESC!