avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare.

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o informație! M-am întors la serviciu, din creșterea copilului, iar conform CCM al companiei, am putut opta pentru program redus, de luni pana vineri, pana la vârsta de 2 ani a copilului. Fiind angajata pe un post de Inginer Stații de Epurare, uneori, in weekend, este imperios necesar sa merg pe teren sa verific nivelul de apa uzata, ca nu cumva să refuleze din bazine si sa contamineze zona. Din ianuarie pana in mai am beneficiat de ore suplimentare, aprox. 11-20 pe luna, ore efectuate doar in weekend. Credeți ca la un control al Curții de Conturi voi fi nevoita sa dau banii înapoi? Ma pot încadra la zona de excepții conform Codului Muncii?
{c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.}
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 16 Iunie 2023
SârghiLaura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 16 Iunie 2023
Aveti c.i.m. cu timp partial ?
Nu! Am o dispoziție cu diminuarea timpului de lucru. L-J: 7:30-14:00 si V: 7:30-11:30

Cornel Vasile a scris:

Aveti c.i.m. cu timp partial ?

Nu va incadrati in zona de exceptii ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu timp de lucru partial in weekend nive nive buna ziua, as dori sa stiu cum completez un cim pe per determinata 6 luni si timp de lucru partial in weekend. am inteles ca se poate lucra 11 h sambata 12 ... (vezi toată discuția)
drept contractual geany828 geany828 sunt angajat cu o norma de 4 h ,la un fast food nu am calificare,cu toate acestea lucrez SAPTAMNAL 56 DE ORE IN INTERVALUL ORAR 16- 1H DIMINEATA IAR IN ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare Speranta77 Speranta77 Buna ziua Lucrez cu contract de munca la 6 ore,cu un salariu brut de 1378 și net 1000 lei.In 10 zile de când m-am angajat am efectuat 46 de ore ... (vezi toată discuția)