avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate Dumitru67

Activitate Dumitru67

Concediu medical in șomaj!
Bună seara, dacă pe perioada șomajului am un concediu medical plătit u 75% se plătește 75% din indemnizația de șomaj sau 75% din salariul cu care am fost angajat înainte de a întra în șomaj?
Medicina legala
Bună ziua! Am permisul de conducere retras medical! În ianuarie anul trecut am fost la iml cu adresa de la politie pentru o expertiza! De la iml m au trimis la psihiatru care a considerat ca trebuie sa ma monitorizeze pe o perioada de câteva luni, mi au cerut și o evaluare psihologica sa vadă dacă mai pot conduce, a ieșit ok, în noiembrie doctorul psihiatru a eliberat un document pe care scria ca sunt ok, am dus evaluarea psihologica plus hârtia de la psihiatru la iml în jur de data de 10 noiembrie! Cei de la iml nu au trimis încă rezultatul la politie, mi au spus telefonic ca trebuie un aviz de la o comisie care nu s a format de mult timp! Cat timp pot cei de la iml sa țină cazul în așteptare?
Bună ziua, dacă am permisul retras din motive medicale, pot face din nou scoala de soferi ? Știu ca în mod normal permisul se redobandeste cu certificat medico legal care sa stabilească dacă sunt apt sau nu, dar cei de la iml țin cazul la naftalina deja de 1 an. Ma interesează doar dacă pot face din nou scoala de soferi în condițiile date
Cei de la casa de sănătate spun ca, contractul de asigurare de sanatate plătit, nu se adaugă la Stagiul de 6 luni pentru concediul medical

Ionut.ion a scris:

Sunt dar OUG 158/2005 la Art. 7 spune ca acestea trebuie sa fie anterior lunii in care beneficiaza de concediu
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical. ( anterior lunii Iulie, in acest caz...).

De accea am spus ca ar putea beneficia de concediu medical daca adauga la stagiul actual si cele cateva zile lipsa din contractul de asigurare platit.
Dar nu stiu exact procedura...

Concediu medical
"Pe lângă șase luni avute ca salariat, la respectivul angajator sau unul precedent, stagiul minim de asigurare în sistemul de sănătate se constituie și din perioadele în care:
a avut un contract de asigurare voluntară în sistemul de sănătate public cu o casă de sănătate;
a beneficiat de indemnizație de șomaj;
s-a aflat în concediu medical;
a beneficiat de pensie de invaliditate;
s-a aflat în concediu de creștere a copilului sau de acomodare;
a realizat stagii de asigurare într-un stat membru al Uniunii Europene, Spațiului Economic European sau Elveția, lucru atestat prin formularul european privind totalizarea perioadelor de asigurare, document eliberat de instituția la care a fost asigurat anterior."
Bună ziua, am găsit acest articol din care reiese ca dacă am avut asigurare de sanatate plătită în ultimele 6 luni cu o casa de sănătate as putea beneficia de concediu medical la actualul angajator în urma unei internări în spital! Am înțeles bine?
Anterior acestui job am lucrat în perioada 24 februarie 6 iunie 2022, iar din 6 iunie pana în ianuarie anul acesta am avut asigurare de sanatate platita

Ionut.ion a scris:

Nu, acolo spune 6 luni anterior lunii in care primesti concediul
In cazul dvs. trebuia 01.01.2023-30.06.2023 sa fie 6 luni...

Dar am intrebat si mai sus, ce ati facut inainte de acest job?
Poate puteti lua perioada lipsa de acolo...

Pai și 11.01.2023-14.07.2023 ( data internării în spital) nu echivalează 6 luni?

Ionut.ion a scris:

Tind sa cred ca au dreptate cei de la firma
Articolul 7 din OUG 158/2005 spune:
Stagiul minim de asigurare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d^1) este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

Ce ocupatie ati avut inainte de a va angaja acolo?

Am avut în perioada februarie iunie 2022

elizacristina a scris:

Ati avut alt angajator pana la 11.01.2023?

Asigurare de sănătate plătită!
Bună ziua, dacă am avut în continuare Asigurare de sănătate plătită de către mine, iar de 5 luni m am angajat, iar mai apoi m am internat în spital, perioada cât timp am plătit asigurarea de sănătate a contribuit la îndeplinirea stagiului de cotizare de 6 luni pentru a putea beneficia de concediu medical?
Stagiu de cotizare concediu medical!
Bună ziua, dacă sunt angajat de pe 11 ianuarie 2023 și pe 14 iulie am avut o internare în spital, a fost îndeplinit stagiul de cotizare de 6 luni pentru a putea beneficia de concediu medical? De la firma nu vor sa îmi elibereze adeverinta de salariat standard ceruta din spital deoarece spune ca nu beneficiez de concediu medical!