avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Cabinet de Avocat Tudor ANCA

Activitate Cabinet de Avocat Tudor ANCA

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă puteți obține amânarea aplicării pedepsei, este de preferat.

Amânarea aplicării pedepsei NU este o condamnare, sens în care nu veți suferi consecințele unei condamări. Veți fi supravegheat și vi se vor impune anumite obligații termen de 2 ani, dar impactul asupra drepturilor dvs. este mult mai mic.

Asta este situația la nivel general, depinde totuși situația dvs. concretă și ce anume urmăriți.
Bună ziua,

Dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se finalizează într-o durată rezonabilă (această durată rezonabilă depinde de la caz la caz), puteți formula o contestație privind durata procesului penal. Prin această contestație solicitați instanței accelerarea procedurii.

În cazul dvs., dacă se admite contestația, judecătorul va impune procurorului un termen de soluționare a dosarului.
Bună ziua,

Puteți chema în instanță Primăria printr-o acțiune în contencios administrativ.

Pe scurt, dvs. în fața instanței refuzul nejustificat al Primăriei de a vă da aviz de racordare și solicitați să se emită un aviz (dacă toate condițiile legale sunt îndeplinite).

Atenție: înainte să vă adresați instanței, trebuie să formulați o plângere prealabilă în termen de 30 de zile de cand vi s-a comunicat refuzul, adică să solicitați oficial Primăriei să-și revoce actul prin care s-a refuzat emiterea avizului și să emită avizul cerut de dvs. În cazul în care și la această plângere Primăria refuză sau nu răspunde, puteți să o chemați în judecată în termen de 6 luni de la respingerea plangerii prealabile
Bună ziua,

Recursul se formulează în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii (de când primiți hotărârea detaliată).
Bună ziua,

Dacă aveți nevoie de mai multe lămuriri eventual mă puteți contacta în privat și poate reușim să clarificăm câte ceva, dacă sunteți de acord să îmi oferiți datele necesare. Aici nu vă solicit și nici nu vă recomand divulgarea datelor.
Bună ziua,

În mod normal, avocatul dvs. ar trebui să vă țină la curent cu starea contestației la executare. Teoretic, 5 luni este o durată de timp în care se poate și soluționa cauza, dar și încă să se desfășoare.

Nu-mi dau seama unde vă uitați și scrie ”dosar închis”, pentru că de obicei la dosarele online scrie soluția dată (admitere, respinge, constată tardivitatea, perimarea șamd), deci trebuie să existe o finalitate.

Uitați-vă pe portal.just.ro, scrieți numărul de dosar și acolo ar trebui să apară stadiul acestuia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Pentru a fi infracțiunea de vătămare corporală din culpă, trebuie:
- fie să fi consumat alcool/droguri, să conduceți fără permis sau cu permisul suspendat și victima să fi suferit cel puțin o zi de îngrijire medicală (ați spus că alcoolemia a fost zero și bănuiesc că permisul vă este valabil, deci nu este cazul)
- fie să nu fi consumat alcool/droguri și victima să fi suferit peste 90 de zile de îngrijiri medicale (nu este cazul).

Sunt câteva elemente din ce ați expus care îmi sunt neclare (gen prelungirea permisului lună de lună, recalcularea alcoolemiei și recalculare IML), însă ca idee consider că fapta dvs. reprezintă doar o contravenție. Personal nu înțeleg despre ce caz este vorba să se termine, când, teoretic, ar trebui aplicată sancțiunea contravențională și atât. Cât despre daunele morale, nici eu nu aș lua legătura cu victima, dacă este cazul va veni ea la dvs.

Dacă este deschis dosar penal vă recomand să luați legătura cu un avocat și să procedeze la formularea unui memoriu prin care să solicite clasarea cauzei, părerea mea e că în speță nu este vătămare corporală din culpă, ci doar o contravenție.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Pentru amenajarea unei parcări va fi necesară obținerea unei autorizații de construire de la primărie. Pe scurt, procedura este în felul următor:

Ca prim pas, este necesar să obțineți în prealabil certificatul de urbanism (în acest certificat se vor menționa ce fel de avize/autorizații aveți nevoie), apoi:
- cerere de eliberare autorizație de construire
- actul doveditor al spațiului (dovada proprietății sau a dreptului de a construi de la proprietar)
- certificatul de urbanism
- documentația tehnică aferentă construcției
- avizele și acordurile date (din certificatul de urbanism)
- dovezile de plată a taxei pentru autorizația de construire, respectiv a avizelor mai sus menționate (dacă trebuie)

Vă recomand să intrați pe site-ul Primăriei unde doriți să realizați parcarea și să consultați documentația solicitată acolo, sau să sunați la Primărie și să întrebați exact (este varianta mai sigură că nu vor exista probleme)
Bună ziua,

Vă recomand să citiți politicile de funcționare (în special de plată) ale platformei Booking. În momentul în care v-ați făcut contul este posibil să fi acceptat ca Booking să transmită mai departe datele dvs. pentru a se putea realiza plata direct de către furnizorul de servicii.

La o scurtă căutare pe site-ul Booking, se precizează că:
[ link extern ]

”Puteți plăti Rezervarea dumneavoastră în trei moduri:

Furnizorul de servicii încasează suma de la dumneavoastră la Cazare.
Furnizorul de servicii încasează suma de la dumneavoastră în prealabil. Noi (sau afiliatul nostru) vom prelua datele Metodei dumneavoastră de plată și le vom transmite către Furnizorul de servicii.
Organizăm plata dumneavoastră către Furnizorul de servicii în prealabil. Noi (sau afiliatul nostru) vom prelua datele Metodei dumneavoastră de plată și ne vom asigura că Furnizorul de servicii este plătit.”

De aici reiese că Booking ar putea să transmită datele dvs. de plată și funcționează doar ca un intermediar (nefiind parte în Contractul dintre dvs. și furnizorul de servicii).

Repet, acest lucru probabil s-a precizat și l-ați acceptat când ați făcut contul (termenii și condițiile).

Va trebui să luați legătura cu furnizorul de servicii să clarificați ce reprezintă a doua sumă.

Cu privire la daunele morale, nu este cazul.
Bună ziua,

În cazul în care s-au săvârșit mai multe infracțiuni, prescripția răspunderii penale curge separat pentru fiecare dintre ele, iar termenul de prescripție este cel prevăzut de lege în funcție de limitele de pedeapsă la fiecare infracțiune.