avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Activitate Magnum

Activitate Magnum

r.gabi a scris:

Un singur raspuns:cadeti la intelegere cu toti pentru ca atata timp cat activitatea s-a desfasurat in mod ilegal,pot interveni alte probleme care sa va fie in defavoare

Nu exista dovezi prin care ar putea demonstra faptul ca au desfasurat activitate la firma mea. Insa cheile si telefoanele sunt proprietatea privata a persoanei de la care inchiriam biroul!! Va rog un raspuns.
Am avut o mica afacere cu 5 angajati, care erau in perioada de proba, nu au nici un act care sa dovedeasca ca ar fi lucrat vreodata la mine, si sediul unde se desfasura munca, nu mai exista fiind luat in chirie , am renuntat la chirie insa nu pot inapoia proprietarului cheile imobilului si telefoanele care sunt proprietatea lui. Nu am semnat nici un act prin care angajati sa fi preluat cheile si telefoanele. si ma intreb singura solutie este sa apeleze proprietarul la politie pt furtul telefoanelor de catre persoanele la care stiu ca sunt? ei ameninta cu reclamatie la ITM, ma intreb si daca pot face ceva din moment ce nu pot dovedi ca au lucrat la mine cu absolut nimic.
Am o firma unde sunt asociat cu inca o persoana, eu fiind si administratorul firmei. Am fost citati la un proces care se va desfasura in data de 30. Intrebarea mea este in cazul in care acum inchid firma, sau o suspend, sau o vand , scap de plata? Daca nu scap de plata in cazul in care nu am nimic pe numele meu ma pot executa de vreun bun? Daca nu ma prezint la proces ce se intampla? va rog mult ajutati-ma orice remarca este binevenita.
mihaiela dragomir a scris:

poate gasiti un cumparator si ii cesionati lui firma(vindeti) sau ii suspendati activitatea mai rapid .aceste hotarari trebuiesc luate de ambii asociati

Ca sa suspend activitatea oare cat ma costa? si in cazul in care suspend, tot se vor aduna in continuare datoriile?
V-as ruga sa imi spune-ti care este cea mai rapida si cea mai ieftina modalitate de a opri o firma, suspendare? lichidare? ce anume sa fac daca nu mai doresc firma respectiva si nu vreau sa mi se adune datorii mai marii pe ea, Eu sunt administratorul si asociat cu 50% si celalat asociat doreste inchiderea firmei. insa nu dispun de banii, tocmai de asta caut o solutie de urgenta ieftina.Va multumesc anticipat
Va rog un exemplu de intampinare, am nevoie sa angajez un avocat sa o faca? sau o pot face si eu? unde o depun? la judecatoria care ma citat sau la cea de care apartin eu? o pot trimite prin posta?
In decembrie am fost la un hotel la care am solicitat cazare , dar in urma actiunilor societatii pe care o detin si sunt administrator nu am putut achita contravaloarea facturii. Iar azi am primit o chemare in judecata de la hotelul respectiv. Plata care nu am facuto este in valoare de 1600 de ron. Intrebarea mea este ce pot face acum? daca le achit suma pana in data de 31 mai, cand este trecut termenul pentru a ma prezenta la judecata este in regula? Ce se poate intampla? Va rog ajutati-ma.
In Decembrie anul trecut am fost contactat de doua persoane cu rugamintea sa le fac cunostinta cu un om al strazi pe care sa il ajute.Eu fiind asistent social cunosteam astfel de amarati. Apoi am aflat ca pe numele acelei persoane ei au infiintat o firma pe care apoi au inpinso spre faliment, bine inteles nu inainte de a emite facturi despre sume foarte mari catre alte firme cu care ei erau in colaborare ...astfel ei incasau o parte din tva pe care firmele respective nu mai trebuia sa plateasca catre stat. Apoi au incarcat firma si cu credite bancare ....desigur toate acestea au ramas in gatul administratorului ...acesta fiind acest om al strazi :(. Ei au disparut cu bani si din cate am inteles nu pot fi acuzati din lipsa de probe. Intrebarea mea este eu pot fi acuzat intr-un fel sau altul daca ei nu au nici inregistrare video nici sonora, si nici o dovada cum ca eu le-as fi facut cunostinta cu acest om? Ma nelinisteste cumplit acest fapt este vorba de cateva zeci de mii de euro, pe care au reusit sai faca acesti oameni si nu as vrea pt nimik sa fiu pus sub orice fel de acuzatie. Va rog ajutatima cum pot scapa de aceasta povara ? exista sanse sa fiu condamnat pt asta? sau pt complicitate?