2 ani de la nașterea copilului, nu este așa?
Copilul s-a născut pe 9 iulie 2023 și voiam să întreb dacă mă întorc în iunie sau în mai dat( tatăl beneficiază de 2 luni sau de 1 luna creștere copil)?Contractul a fost suspendat pe 05.09.2023
Mulțumesc!
Dacă am născut în luna iulie 2023 iar contractul de muncă a încetat pe 05.09.2023 în ce dată ar treb să mă întorc la muncă?
Am observat ca legea pentru lunile tatălui a fost adoptată în 19.09.2023.Tatal beneficiază de o luna sau de două luni?
Nu înțeleg următorul lucru legat de indemnizație de creștere copil, mai precis suprapunerea. Dacă eu în cei doi ani mai dau naștere unui copil voi primi indemnizația pentru primul plus 50% din indemnizație pentru al doilea?
Așa .. dar dacă primul va face 2 ani în curând .. ap de nașterea celui de al doilea, eu voi rămâne doar cu 50% din prima indemnizație?
Mulțumesc!
Am auzit mai nou ca se va impozita și indemnizația de creștere copil.
Dacă decizia este deja emisă cu suma pe care o vei primi cum poate fi impozitata?
De asemenea aș dori să dau statul în judecată pentru acest lucru. Sunt șanse de câștig?
Nu mi se pare normal ceea ce se întâmpla
Mulțumesc!
Am facut o reclamație la ANPC in data de 19.09.2023 la care am primit număr de înregistrare. Nici pana in ziua de azi nu am primit raspuns. Am incercat sa sun pe numerele de telefon afișate pe site, insa surpriza, nu raspunde nimeni.
Mi se pare bataie de joc.
Cum as putea face sa ii trag la răspundere?
Am ajuns la limita răbdării.
Nu mi se pare deloc normal ce se intampla.
Sunt angajata cu contract de munca pe 8 ore/perioada nedeterminata.
Am 12 luni in câmpul muncii.
Sunt insarcinata si am gasit recent si un loc de munca part-time.
Intrebarea este ( pana la naștere) o sa fac 6 luni la locul de munca part-time.
La concediul de maternitate se i-a in calcul si venitul de la locul de munca part-time sau trebuia sa am minim 9 luni la acest loc?