avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana995

Activitate Ioana995

Cornel Vasile a scris:

Da, veniturile se cumuleaza se impart la 12 si apoi rezultatul se inmulteste cu 85%.

Daca rezultatul final are o valoare sub 8500 lei , se acorda cuantumul rezultat din operatiile de mai sus.

Daca rezultatul final are o valoare peste 8500 lei , se acorda cuantumul de 8500 lei.

Va multumesc !

Cornel Vasile a scris:

Primiti o singura indemnizatie ... castigul pe PFA este net?

Păi, o să am indemnizație după contractul de muncă, și întreb dacă poți cumula și cu veniturile de la PFA, da venitul este net
Bună ziua, mă poate ajuta și pe mine cineva cu un calcul pentru indemnizația de creștere copil ? Venitul total net din contractul de muncă pentu ultimele 12 luni este de 28.800 ron
Pe lângă contractul de muncă mai detin un PFA la care am avut câștig 11.900 in ultimele 12 luni , cat ar trebui sa primesc si de la PFA?
Vă mulțumesc pentru eventualele răspunsuri .

Cornel Vasile a scris:

Pe durata concediului de risc pot fi realizate venituri , intrucat legea nu interzice un astfel de cumul.

Ce inseamna concediu legal ???

OUG 111/2010 prevede că, cei aflați în CCC pot obține venituri nete anuale de până la de opt ori indemnizația minimă.

Valoarea indemnizației lunare nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea ISR = 1651 lei

8 x 1651 lei = 13.208 lei este valoarea veniturilor nete care se pot realiza pe an in timpul CCC.

Va multumesc pentru raspuns !
Bună ziua,
De la 01.01.2025 voi intra în concediu de risc în urma contractului individual de muncă,
Pe lângă CIM, dețin un PFA, la care am câștig în jur de 1200lei/luna net
Întrebarea mea este, pot să activez și cu Pfa-ul in timpul concediului de risc, și al concediului legal ?
Dar când voi intra în concediu de creștere copil ? Mai pot avea venituri din PFA?
Am căutat pe internet dar sunt diefite știri nu înțeleg sigur pot sau nu,
Vă mulțumesc pentru răspunsuri .
Buna seara!
Intenționez sa deschid un PFA pentru a presta servicii ca manager de transport marfa unui SRL.
As avea rugămintea dacă ma poate ajuta cineva care se pricepe sau care este in situație cu un model de contract de colaborare între firme valabil la ARR.
Mulțumesc mult !
Buna seara, in cazul meu cu SRL, am contract de colaborare cu contabila, nu am auzit de angajarea cu 2 ore.
Ei au firma de contabilitate își plătesc vechimea singuri, noi le plătim cei 4-500 lei pentru serviciile lor printr-un contract de colaborare.
Buna ziua.
In calitate de manager de transport, poți fi desemnat la 1,2,3 sau 4 firme fără acea angajare de 8 ore in oricare alta parte ?

Adică detin un PFA/ II și țin o firmă doar prin contract de colaborare fără sa fiu angajat in alta parte cu 2,4 sau 8 ore .

In cazul acesta poți fi desemnat in calitate de manager de transport pentru firme și printr-un SRL? Bineînțeles cu contract de colaborare sau mandat .

Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri .