avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate laurahutanu

Activitate laurahutanu

Buna ziua,

In prezenta campania electorala desfasurata intr-o comuna se inregistreaza urmatoarea situatie: in timpul noptii se arunca pe strazile din satele parte ale comunei fituici acuzatoare la adresa candidatilor la functia de primar si a echipelor acestora. Acuzatiile sunt grave, directe (de genul „Popescu Ion a falsificat titluri de proprietate”, „Ionescu Vasile a furat din banii de subventii”, „Vasilescu Gheorghe - consilier al primarului - un dobitoc”). Pe seama autorilor exista doar speculatii, nimic palpabil deocamdata.
Ce se poate face? Ce pasi se pot intreprinde pentru identificarea autorilor? Caror institutii se pot adresa cei lezati?
Multumesc!
Cu stima,
Laura Hutanu
multumesc,
la pct 7 tot nu mi-e foarte clar. intre satele unei comune oamenii circula foarte mult, ar trebui ca cel ce strange semnaturi sa aiba la el o lista pt fiecare sat din comuna,astfel incat sa noteze datele in functie de localitatea in care domiciliaza semnatarii. mi s-ar fi parut mai simplu ca la "localitate" sa se mentioneze comuna - asa o sa si notez.
maine se depune candidatura pt persoana pe care o consiliez, sper sa fie totul ok, avand in vedere ca membrii comisiei abia asteapta un motiv de contestare
mult succes si candidatului dvs independent!
Buna ziua,
am tot citit legea si HG
intrebari:
1. declaratia se completeaza pe fiecare pagina a listei de sustinatori sau separat de listele propriu-zise, pe o pagina distincta?
2. pe lista la denumirea actului de identitate se completeaza " carte de identitate" sau prescurtat C.I.?
3. la adresa nu se mentioneaza si satul - in cazul candidaturilor pt comune cum se preocedeaza? ce adresa se inscrie? cea din CI.I/B.I (acolo apare si satul)!
4. listele vor fi completate de o persoana sau pot fi completate de mai multe persoane?
5. cine face propunerea de candidat independent?
6. la ce se refera data din declaratie? (data completarii sau a depunerii?)
7. la ce se refera localitatea din declaratie?
Multumesc
Laura Hutanu
In baza carei legi se organizeaza alegerile locale din 2012 (iunie)?
Multumesc
Buna ziua,

Pentru a candida la functia de primar din pozitia de "independent",
conform legislatiei in vigoare, care sunt conditiile? Se pot strange semnaturile? Care este formularul listei agreate?
Multumesc,
Laura
Buna ziua,

Am trimis recent o solicitare catre o UAT pentru furnizarea unor informatii de interes public (executii buget, hotarari CL, BVC pentru un utilaj din patrimoniu, cuantum sporuri si categorii de personal beneficiare, etc). Daca in termen de 30 de zile nu primesc raspunsul solicitat, conform legii, care sunt pasii de urmat pentru obtinerea informatiilor?
Multumesc,
Laura
Buna ziua,

Un cadru militar, deci angajat al MAPN, poate efectua si activitati economice? Statut permite acest lucru? Poate avea ca forma de organizare un PFA prin intermediul caruia sa efectueze activitati gen scoala de soferi?
Multumesc!

Numai bine,
Laura Hutanu
Va multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,

Problema pe care doresc sa o aduc in atentia dvs si la care astept un raspuns este legata de Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007-2010. Mai exact, doresc o detaliere a prevederilor articolului 42 - "Adaosuri la salariul de baza ". La aln (2) "Alte venituri", lit. a) se mentioneaza: "cota-parte din profit ce se repartizeaza salariatilor, care este de pana la 10% in cazul societatilor comerciale si de pana la 5% in cazul regiilor autonome". Aceasta prevedere este valabila si in cazul unui SRL? Daca da, sub ce forma se repartizeaza salariatilor? Este vorba de cota parte din profitul net? Care este articolul din Codul Fiscal cu care se coreleaza aceasta prevedere? Conform Codului Fiscal profitul net se repartizeaza ca dividende numai asociatilor (actionarilor), nu salariatilor (in cazul SRL)!
Cum se imapca in acest caz cu prevederile articolului din CCM - repartizare cota parte?
Va rog sa detaliati aceste aspecte.
Va multumesc anticipat si va doresc o zi buna,

Cu stima,
Laura Hutanu
laurahutanu2000@yahoo.com