avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaMuntean

Activitate ElenaMuntean

Ce aveti stocat? Nu vad de ce le-ati depozita acolo si nu in interiorul apartamentului dvs. Poate fi deranjant sa vezi lucrurile altora, mai ales ca nu puteti dovedi ca acel spatiu apartine de apartamentul dvs. Nu mi se pare corect sa acaparati spatiile comune, daca unii vecini v-au spus deja ca ii deranjeaza. Eu as spune sa cooperati si sa le mutati. Nu va veti bucura sa vedeti ca acei vecini o sa va faca zile fripte / se vor razbuna etc.
Buna ziua,

Am o intrebare privind voucherele sociale.
Eu lucrez cu contract de drepturi de autor, iar veniturile mele lunare din ultimele 6 luni au fost sub salariul minim/luna.

De 2 luni nu am mai avut proiecte, urmeaza sa am undeva la inceputul anului viitor.

Credeti ca m-as incadra pentru acele vouchere sociale de 25o lei? Daca da, unde as putea sa ma adresez?Momentan nu am venit, astept sa am noi proiecte, si chiar cand am proiecte, veniturile nu depasesc salariul minim pe luna.
De ce credeti ca au procedat cum trebuie? E extrem de greu sa prinzi pe cineva in fapt (facand galagie) daca stai doar 2-3 minute la usa lor.

Ba da, vreo saptamana au facut ceva renovari, incepeau seara si tot lucrau pe acolo pana noaptea foarte tarziu. Si chiar se aude masina de spalat. Va dati seama ca era liniste pe la 2 si ceva noaptea si se auzea cum masina centrifuga hainele si uruia. Nu e prima data cand ei spala la ore foarte tarziu si nu ii pot intelege. Nu au loc de munca, dar doar noaptea isi gasesc de lucru prin apartament. Ideea e ca ce om normal spala haine la ora respectiva? Ce e mai rau e ca nu se poate comunica cu ei. Li s-a spus de galagie, dar de atunci fac galagie si mai mare. Probabil ca o reclamatie scrisa ar ajuta.
Buna ziua. Oare cat costa o astfel de notificare de la un avocat? Multumesc
Bună ziua,

Doresc să vă prezint următoarea situație:

De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac gălăgie la ce oră vor, inclusiv noaptea pe la 2-3. Mai au și un copil care face foarte multă gălăgie și care are un program haotic.

Ei nu au locuri de muncă, au un program haotic și de multe ori fac reparații cu bormașina sau bubuie în orele de liniște, inclusiv noaptea foarte târziu.

De multe ori spală rufe la mașina automată noaptea după ora 22. Azi noapte ei spălau rufe pe la 2:30. Am sunat la poliție și după vreo 20-30 minute au venit doi polițiști plictisiți, neinteresați de situație.

Au urcat la vecini, au stat 2-3 minute la ușa lor și au coborât. Mi-au spus că nu se aude gălăgie. (mașina își terminase programul până au ajuns ei). Mi-au spus că dacă mai chemăm poliția, iar poliștii vin și nu constată gălăgie, noi vom fi amendați.

Este normal să procedeze astfel? Polițiștii au stat doar vreo 2-3 minute la ușa lor și nici măcar nu au bătut la ușă, nu au vorbit deloc cu ei, dacă tot au venit, deși se vedea din fața blocului că era becul aprins la ei.

Ce e de făcut acum? Era clar că polițiști au fost deranjați din birou/de la somn sau ce făceau și nu au avut niciun interes să soluționeze situația, nici măcar nu au vorbit cu ei.

Asta înseamnă că nu mai putem chema politia? Vecinii fac gălăgie la orice oră vor, iar folosirea aparatelor zgomotoase -bormașina sau masina automata de spalat etc- e foarte frecventa. Dar până sunăm, până explicăm situația, până vin polițiștii, sunetele pot să înceteze.

Mulțumesc!