avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Activitate andreea.eu.05

Activitate andreea.eu.05

Bună seara am și eu o intrebare. Ce se poate întâmpla dacă o fată care este în plasamentul bunicii pleacă de acasă,ea făcand 18 ani în 21 de zile? Poate sa ii facă ceva protecția dacă bunica merge sa spună ca a plecat? Mulțumesc frumos?
Buna seara,as avea și eu doua întrebări. Eu având 18 ani fără 1 luna și fiind în plasament pot sa ma mut singura?
Iar atunci când va fi nevoie sa declar ca vreau sa încetez măsură de plasament și va trebuie sa ajung la DGASPC pentru a declara acest lucru va trebui sa fie și persoana care m a avut sub tutela? Mulțumesc frumos!
Am înțeles, mulțumesc pentru ajutor

gi-jane2 a scris:

Nu te pot aduce inapoi daca nu vrei sa vii. Pana de urnesc, până fac ancheta, faci 18 ani.

Adică pot pleca fără nicio problemă? Nu vreau ca protecția sa ma aducă înapoi.

gi-jane2 a scris:

Ar avea ce sa îmi facă protecția?

nu

Bună seara! Eu am 17 ani și 9 luni,mai am 3 luni pana fac 18 ani. Sunt luată in plasament de catre bunica maternă și sincer eu nu mai suport situația în care mă aflu,pur și simplu nu ma lasă să ies pe nicăieri cu prietenii,si nu cer mult maxim 2,3 ore o data la câteva zile. Situația este mai complicata, se comporta și puțin agresiv,dar verbal si eu am un fel de trama sa ii vorbesc și sa ii spun tot ce gândesc de frica. Întrebarea este dacă eu as putea sa plec de acasă în condițiile în care mai am 3 luni pana fac 18 ani și am și unde merge. Ar avea ce sa îmi facă protecția?
Da fratii se comporta bine,ba chiar fratele de 12 ani de câteva ori am cam primit și bătaie de la bunica. Cu școala nu am primele note ft bune,de la 8 în sus și absente nu am.
Eu ma gândeam sa aștept astea 8 luni dat este destul de greu,mai ales ca ea amenință foarte mult ai sunt adresata verbal.

- Apasă pe butonul Răspunde, te rog, nu mai cita inutil -
Frații sunt mai mici,au vârstă de 12 și 10 ani
Stam la oraș. Și avem doar protecția copilului din oraș de la noi,dar nici acesta nu fac nimic,mai ales ca bunica se cunoaste cu ele și asta se poate considera avantaj pentru ea.Cel mai rău este că bunica în afara cu alte persoane nu se comporta cum se comporta cu noi acasă.

Ionut.ion a scris:

Inseamna ca doamna aceea nu-si merita serviciul... dar asta este alta poveste...

Fratii tai ce varste au?
Locuiesti in comuna, oras...?
Exista asociatii in zona ce va pot ajuta pe tine si fratii tai sau ar avea loc la bunicii din partea tatalui?

Am și mers la psiholog,am zis ca poate dacă merg ceva se poate rezolva,dar problema nu este la mine,ci este la ea. La școală nici nu am de gând sa renunț,am planuri mari pe care vreau sa le si realizez. Iubitul meu a fost mereu lângă mine și niciodată nu s-a pus problema sa nu îmi urmez cursurile.
Dar cu protecția și vara trecută am fost și chiar a fost implicat și dirigintele meu care știe toată povestea și nu au vrut sa facă nimic. Mi au spus ca dacă nu vreau sa stau la bunica materna singurul mod de a pleca este sa îmi facă dosar și sa ma ducă la centru. De apropate 4 ani de când sunt la ea în plasament protecția nu a venit niciodată sa vadă cum suntem și în ce relație ne găsesc.
Ba chiar mai mult acum seara îmi oa telefonul și mi-l da abea atunci când merg la liceu,în rest îmi confisca telefonul. Acum ceva timp i-am trimis și un mesaj in care ii povesteam ce mi se intampla,pe langa am trimis si o inregistrare in care dovedeam cum se comporta cu mine si cum ma jigneste doamnei de la protecție care se ocupa de cazul meu și al fraților mei și nici nu a vrut sa îmi răspundă chiar dacă aceasta a văzut mesajul. Pur și simplu nu vor să facă nimic în aceasta privință.
Dar dacă sunt în plasamentul bunicii materne? Poți pleca de acasa? Situația este foarte tensionata,nu ne înțelegem deloc,sunt certuri mereu și întotdeauna vrea sa fac numai cum îmi zice ea și ce vrea ea.
Am vârsta de 17 ani și 4 luni.

Adrian ALBU a scris:

Unde sunteți în plasament, la un centru, la o rudă sau la un asistent maternal ?

Vara trecută am plecat de acasă la bunicii din partea tatălui,cu ei am o relație foarte bună,dar protecția nu m-a lăsat sa stau acolo prin simplul fapt ca nu am condiții la ei,dar nu este asa,condițiile sunt destul de bune,am camera mea,nu sunt situații neplăcute ca aici.
Am vrut sa merg sa muncesc pe timpul verii ca să nu mai stau acasă și sa ma cert cu ea,dar nu ma lasă să merg unde îmi doresc eu ci numai unde vrea ea. Nu vreau sa merg sa lucrez departe cum fac alți tineri,îmi găsisem ceva în oraș aproape de casa. Pur și simplu vrea ca ea sa controleze absolut totul. Mai ales când vreau sa ies prin oraș,nu ies foarte des,maxim o data la 2 săptămâni.