avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate mario1987

Activitate mario1987

Mulțumesc

george-neagu a scris:

Daca firma este neplatitoare de TVA dar efectuati achizitii intracomunitare de bunuri peste plafonul de 34.000 lei/an (10.000 euro la cursul de la data aderarii care a fost 3.4 lei/euro) , aveti obligatia de a solicita codul special de tva inainte de a derula tranzactia. În rest în tara rămâneți ca neplatitor de tva.
E cel mai indicat sa aveți un contabil în acea perioada care sa va îndrume pentru ca mai sunt și ceva declaratii de depus.

Bună. Ținând cont că nu am nici o experiență în domeniu contabilități mă adresez vouă. Vreau să înființez un atelier ( prelucrări mecanice) multe persoane mi-au recomandat să deschid un SRL neplătitor de TVA. Inițial nu mă aștept să am cine știe ce clienți,poate primele luni nu am sa facturez nimic. Eu după ce înființez SRL neplătitor de TVA o să trebuiască să cumpăr un utilaj second hand din Franța care are un cost + TVA. Ce trebuie să fac pentru a nu plăti TVA la utilaj? Repet. În Romania prefer să am firmă neplatitoare de TVA la început. Cineva îmi poate da câteva sfaturi?
Buna. Vreau sa infiintez o firma PFA operatiuni de mecanica generala ( cod caen 2562. punctul de lucru la mine in curte . este nevoie de autorizare de functionare de la primarie?
BUNA SEARA. VREAU SA DESCHID UN MIC ATELIER :PRELUCRARI MECANICE STRUNG,FREZA. PUNCTUL DE LUCRU ESTE LA MINE IN PROPIETATE ( ANEXA GOSPODAREASCA DE 190 M2). SE AFLA LA 50 METRI DE LA STRADA, IN STANGA SI DREAPTA NU AM PE NIMENI. LA PRIMARIE SPUNE CA NU IMI DA AUTORIZATIE DE FUNCTIONARE PENTRU ASA ACTIVITATE. E ADEVARAT?. EI MI-AU DAT AUTORIZARE DE COSTRUCTIE PENTRU ANEXA GOSPODAREASCA STIIND CEEA CE VREAU SA FAC EU ACOLO( ATELIER) CUM POT SA PROCEDEZ LEGAL? CINEVA MA POATE AJUTA? MULTUMESC
Am 2 întrebări daca se poate. Vreau sa cumpăr un utilaj din Italia la care firma respectiva mi-o zis un preț + tva. Deocamdată nu am firma in România si nici experientă in domeniul de contabilitate. Obiectivul este sa înființez un atelier de prelucrări mecanice. Cum trebuie sa ma comport? Deschid un SRL neplătitor de tva si achiziționez utilaju fără sa plătesc tva ? MULTUMESC
Bună. Am construit o anexă gospodărească (panouri Sandwich) in jur de 190 mp cu o distantă de 43 de metri de la strada principală. În stânga, dreapta si spate nu am vecini, peste drum se află o casă locuibilă. Cu autorizația de construire si recepția sunt in regulă. Am ales s-o construiesc la 43 de metri pentru a construi o casă lângă strada principala peste câțiva ani. În aceasta anexă vreau sa înființez o firma (atelier de prelucrări mecanice, strung, freza, cnc). Întrebarea este. Cum trebuie procedat cu actele pentru a deschide firma? Trebuie să cer voie la vecini si de mers la primărie? Cineva îmi poate da câteva sfaturi ? Mulțumesc