avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vreau sa cumpăr un utilaj din Italia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vreau sa cumpăr un utilaj din Italia

Am 2 întrebări daca se poate. Vreau sa cumpăr un utilaj din Italia la care firma respectiva mi-o zis un preț + tva. Deocamdată nu am firma in România si nici experientă in domeniul de contabilitate. Obiectivul este sa înființez un atelier de prelucrări mecanice. Cum trebuie sa ma comport? Deschid un SRL neplătitor de tva si achiziționez utilaju fără sa plătesc tva ? MULTUMESC
Ultima modificare: Joi, 2 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:53, 2 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastră va veți înregistra mai întâi firma la registrul comerțului și cu punctul de lucru (dacă activitatea autorizata conform codurilor caen va fi la alta adresa decât sediul social), va obtineti autorizatiile necesare daca activitatea pe care o veti face impune asa ceva special și numai după aceea începeți sa faceți cumpărare de utilaje, materiale (toate cu factura pe firma). O sa faceți achiziția la prețul integral cu tot cu tva și doar dacă veți fi înregistrat ca pkatitor de tva, o sa-l puteți deduce din viitoarele venituri încasate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie utilaj din franta pe firma mario1987 mario1987 Bună. Ținând cont că nu am nici o experiență în domeniu contabilități mă adresez vouă. Vreau să înființez un atelier ( prelucrări mecanice) ... (vezi toată discuția)
Tva - livrari in lant?! Izolda.Raduly Izolda.Raduly O societate neplatitoare de TVA din Romania achizitioneaza produse din Roma, de la un furnizor inregistrat in scopuri de TVA in Italia, in valoare de 45.000 ... (vezi toată discuția)
Autorizare atelier+comert laureti30 laureti30 buna ziua,sunt un pfa neplatitor de tva in partida simpla si am nevoie de sfaturi.. -cod caen 9522-repararea dispozitivelor de uz gospodaresc -cod caen 4779 ... (vezi toată discuția)