avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters67688

Activitate ContSters67688

Răspuns la discuția Executare silita si amenintare
Multumesc pentru raspuns. La amenintare ce fel de probe sa ai? Cand te ameninta la telefon cum pot demonstra? sau trebuie intai sa se intample o nenorocire si pe urma sa fiu crezuta. Am mesaj pe telefon si martor sotul.
As dori un sfat! am imprumutat de la o persoana o suma de bani prin notariat. Acum cateva luni a expirat data scadenta si eu nu am reusit sa-i returnez banii. Persoana a apelat la un executor judecatoresc, acesta mi-a trimis un proces-verbal si inceperea executarii silite doar ca in acelasi timp persoana de la care am imprumutat bani a inceput sa ma ameninte cu moartea , ca-mi rapeste copilul, ma urmareste la bloc, ma terorizeaza cu telefoanele. Are dreptul sa procedeze asa daca s-a adresat unui executor judecatoresc? ii pot face plangere la politie pentru amenintare si hartuire?
Răspuns la discuția datorie persoana fizica
Acum trei saptamani am primit invitatie la politie si bineinteles ca m-am dus dand o declaratie. Am recunoscut ca persoana mi-a imprumutat aurul fara a incheia vreun act si fara martori si ca atunci cand o sa am posibilitatea sa il dau inapoi. Domnul agent a spus ca asteapta un raspuns de la doamna, sa iau legatura cu ea, ca altfel da drumul la dosar pentru inselaciune. Pana astazi nu stiu nimic , nu am primit nimic. Ce pot pati? Am incercat sa iau legatura cu doamna dar nu-mi raspunde la telefon, i-am dat un mesaj sa ne intalnim sa vedem cum rezolvam dar ea mi-a trimis mesaj ca doar in prezenta politiei. Oare chiar pot fi judecata pentru inselaciune?
Multumesc pentru incurajare. Ai avut dreptate, persoana care a fost la mine la usa era o impostoare. Am cautat la barou nr. de telefon al "presupusei avocate" si am sunat-o. Bineinteles ca din prima mi-am dat seama ca nu era persoana care a fost la mine, dupa voce si i-am explicat absolut totul. Doamna a spus sa ma duc la politie sa fac reclamatie si multe altele. M-am linistit cat de cat, problema este ca mi-a amenintat copiii si cred ca am sa ma duc sa fac reclamatie, iar luni cand trebuie sa ma intalnesc cu ele o sa aiba o mare surpriza.
Multumesc pentru raspuns dar acuma chiar am intrat in umbra. M-am trezit la usa cu o avocata si cu doamna care mi-a imprumutat aurul si m-a fortat sa cobor cu ele jos sa stam de vorba, initial voiau sa intre in casa dar nu am acceptat si pentru ca am luat fetita cu mine in parc, de frica sa nu faca scandal sa sperii copilul si sa fac atmosfera ca la urs, am facut o hartie sub amenintarea d-nei avocat, cica o sa vina politia sa ma ia din casa cu catuse pentru inselatorie. In acea hartie am scris ca pana pe data de 23.08. sa-i inapoiez aurul.Nu am specificat cate grame, valoarea si am semnat numai eu. Chiar pot sa patesc asa ceva? sa ma bage la inselatorie si sa vina sa ma ia cu catuse? eu nu am inselat pe nimeni, nu am spus ca nu-i dau aurul numai ca ea a spus sa-i dau cand am sa pot, iar acuma s-a sucit. Are dreptul avocatul sa vina sa te intimideze, sa te santajeze, sa capete o hartie scrisa?dupa ce am scris hartia, ea a sunat pe un domn colonel sa-i transmita ca a obtinut de la mine o hartie si sa-l anunte ca la data de ....o sa ne intalnim. Nu stiu ce sa cred..
Poate ma ajuta cineva: acum cateva luni o persoana s-a oferit sa ma ajute (avand probleme de sanatate si in familie mai deosebite) cu ceva aur pentru a-l amaneta si sa folosesc banii, precizand ca am sa i-l dau inapoi cand am sa pot. Acuma o saptamana voia neaparat ceva din acel aur si pentru ca nu am putut sa il dau a trecut la amenintari ca o sa vina cu politia la mine acasa etc. Ce as putea face in atare situatie? sau mai bine spus ce rau poate sa-mi faca? poate veni acasa politia fara a exista o plangere, fara sa existe nici o dovada ca mi-a dat aurul? a spus ca are niste mesaje de la mine. Va rog sa-mi spuneti ce se poate intampla/
Multumesc
As dori sa stiu daca am dreptul la apartamentul tatalui (unde am copilarit) in urmatoarea situatie:
- in anul 1989 mama a decedat dupa 30 de casatorie cu tata. Pe acea vreme se platea chirie la stat pentru apartament. In acel apartament am copilarit si am crescut, numai ca a fost cumparat integral in 1991 (la doi ani dupa decesul mamei). Suntem 3 frati si nu stiu daca trebuia sa facem succesiune dupa mama. Acuma am si eu dreptul la acel apartament? Tata daca vrea sa vanda acel apartament, poate fara acordul nostru? sau poate sa faca acte pe unul dintre noi fara semnaturile celorlalti?
Multumesc
Răspuns la discuția pensie intretinere
Multumesc pt. sfat, dar pe mine ma intereseaza in mod expres daca cei de la serviciul fostului sot au dreptate si anume cum ca fostul sot are datorii la nu stiu ce banca, intai ii opreste pentru banca si copilului meu nu mai trimite nimic. Legea nu spune ca pensia alimentara e prioritara?
Multumesc
Ce as putea face in urmatoarea situatie: Fostul sot nu a platit pensie alimentara, eu avand hotarare judecatoreasca am angajat un avocat care a trimis o hartie la serviciu impreuna cu hotararea pt. virarea pensiei alimentare. Sunand zilele trecute la salarizare, am aflat ca acea hartie nu era ajunsa, cu toate ca a fost expediata acum 10 zile recomandata, mai mult, doamna de la salarii mi-a zis ca nu crede ca o sa poata sa-mi vireze banii pt. ca are o hartie de la banca pt. a-i opri fostului sot nu stiu ce imprumut neachitat.:(( Copilul meu oare va ramane fara acesti banuti?
Va multumesc
Discuție divort
Buna ziua,
Am o mare problema si nu stiu cum sa procedez.
Sunt casatorita de 2 ani dupa ce am trait in concubinaj 8, rezultand un minor de 6 ani. De la inceput sotul nu a fost de acord cu casatoria ca nu cumva sa raman eu cu ceva in caz ca "moare subit" (expresia lui). Are un handicap,(cred ca si la cap) pana la varsta de 45 ani a stat numai cu mama sa care l-a urmarit pas cu pas,(m-a umilit in ultimul hal: si la scara, si in piata, pe unde apuca) el isi strangea banii cu ea nu cu mine, el nu misca nici in ziua de astazi fara sa nu primeasca sfaturi de la maica-sa, toti banii trebuia sa ii aiba el pe mana iar daca ii ceream se enerva la culme , (cu toate ca ii dadeam tot salariul meu) apartamentul in care sta mama lui e pe numele lui, apartamentul in care locuim e tot pe numele lui si mai are o societate unde este administrator. Problema este ca dupa acesti 2 ani de casatorie vrea sa strice acest act, noi urmand sa locuim impreuna, eu sa fiu la mana lui, si a inaintat cerere de divort in care a scris numai prostii, minciuni si eu trebuie in final sa fiu de acord cu acest divort (spune el). A fost termen pe 26 iunie si nu m-am prezentat. Urmatorul termen e pe 11 septembrie. Ce ar trebui sa fac?