avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept apartament

As dori sa stiu daca am dreptul la apartamentul tatalui (unde am copilarit) in urmatoarea situatie:
- in anul 1989 mama a decedat dupa 30 de casatorie cu tata. Pe acea vreme se platea chirie la stat pentru apartament. In acel apartament am copilarit si am crescut, numai ca a fost cumparat integral in 1991 (la doi ani dupa decesul mamei). Suntem 3 frati si nu stiu daca trebuia sa facem succesiune dupa mama. Acuma am si eu dreptul la acel apartament? Tata daca vrea sa vanda acel apartament, poate fara acordul nostru? sau poate sa faca acte pe unul dintre noi fara semnaturile celorlalti?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 15:11, 8 Iulie 2010
Buna ziua,
Din pacate , tatal dvs. (proprietar al apartamentului in discutie )poate sa faca ceea ce doreste, este proprietatea lui( art. 480 C.civ.), numai ca nu tot ceea ce intuiti ca ar dorii sa faca tatal dvs. este si legal.
De exemplu , daca instrainarea se face in favoarea fratilor dvs., actele incheiate pot fi atacate in instanta pt. diferite motive.
Pentru mai multe detalii contactati-ma pe e-mail , il gasiti la profilul meu.
Trifu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la imobil ContSters67688 ContSters67688 As dori sa stiu daca copiii au parte la imobil in situatia in care: - mama decedata in 1989; tata in 1990 -1991 cumpara apartamentul in care am trait din ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire petean petean incerc sa deslusesc itele incurcate ale unei actiuni urite ale unei surori in anul 1989 mama a ramas vaduva in urma casatoriei are doua fete si un baiat din ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare iuly69 iuly69 Daca mama s-a despartit de tata si au impartit bunurile conform sentntei de partaj inclusiv terenul care era atribuit tatalui meu[1950]conform unei decizii din ... (vezi toată discuția)