avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul la imobil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul la imobil

As dori sa stiu daca copiii au parte la imobil in situatia in care:
- mama decedata in 1989; tata in 1990 -1991 cumpara apartamentul in care am trait din 1967(inainte de 1989 nu se cumparau apartamentele, toti stateam cu chirie la stat). In cazul in care tata vrea sa vanda apartamentul are dreptul fara semnatura noastra? noi avem cota parte la acest apartament?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 19:02, 14 Octombrie 2008
Avand in vedere ca mama a decedat inainte de a se fi cumparat apartamentul, din masa succesorala ramasa in urma acesteia nu face parte si apartamentul. Prin urmare, copii in calitate de mostenitori legali ai mamei nu au nici un drept succesoral asupra acestuai ca urmare a mortii mamei.

Ei insa au un astfel de drept la moartea tatalui, insa pan atunci nu. Tatal poate instraina singur aceast apartament fara a avea nevoie de semnatura copiilor, intrucat asa cum am aratat mama nu le-a transmis nimic prin mostenire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea ... eleusisink eleusisink Buna ziua. Tatal meu (mort de 20 ani, facuta deja succesiunea dupa el) a avut un baiat inainte de a se recasatori cu mama (prima sotie a lui a decedat cu mult ... (vezi toată discuția)
Buna ziua,va rog sa ma indrumati cu ceea ce am de facut intr-o ... Vio Gheorghe Vio Gheorghe Buna ziua,va rog sa ma indrumati cu ceea ce am de facut intr-o succesiune,tatal meu a fost recasatorit dupa moartea mamei,mama decedata in 1989,a vindut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)