avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Activitate a.d.n.

Activitate a.d.n.

Răspuns la discuția Infiintare asociatie parinti
Buna ziua!

Inteleg din ceea ce s-a scris in topic precum ca un membru al asociatiei poate fi cenzor.
Cenzorul nu poate fi si membru fondator.

Cat asociatia este "in fasa", nu are inca depus dosarul la tribunal, se pot semna cereri de adeziune? Se pot strange cotizatii?

Cum se poate constitui patrimoniul daca membrii fondatori nu dispun de intreaga suma?

Multumesc mult.

Cu respect,

Buna ziua!

Va rog sa imi spuneti care este valoarea unei declaratii pe propria raspundere din care reiese ca cineva a primit niste bani in scopul efectuarii unor lucrari de modernizare intr-un apartament. Declaratia nu este data la notar.

Multumesc.
elga50 a scris:

Glumeam amar!

:)

Adriantot a scris:

Pai ori ati anuntat ca incep lucrarile si ce anume lucrari... ori o sa auntati cand va mutati.
Probabil ca e o greseala de comunicare intre dv si asociatie, ceva de genul greselii din exprimarea de mai sus.

Instiintarea catre asociatie suna astfel:

"Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de ... suntem proprietari, conform contract anaxat in copie. Fostii proprietari au eliberat la data de ......, data stipulata in contract si de la care am preluat cheile apartamentului. Momentan la adresa nu locuieste nimeni. In apartament se efectueaza lucrari de reamenajare care estimam ca se vor termina la data....
Va vom anunta data de la care ne vom muta in apartament si numarul de persoane care va locui la adresa."

Apartamentul este gol. Nu ne-am mutat acolo cu lucruri, catel si purcel.... Nu locuieste nimeni. Vom anunta data de la care consider ca m-am mutat. Faptul ca eu duc intr-o zi mobila de bucatarie, saptamana viitoare sifonier, haine etc nu inseamna ca locuiesc acolo.
pentru "deranj" sunt de acord sa platesc pentru o persoana. In rest, nu mi se pare normal sa trec nici un alt membru al familiei.

In legatura cu echipa de muncitori am inteles cum stau lucrurile si mi se pare de bun simt sa declar un numar de persoane, insa nu m-am gandit la acest aspect. Eu doar am anuntat ca se fac lucrari de reamenajare. As fi apreciat daca m-ar fi anuntat in prealabil de a trece "din oficiu" pe cineva sau macar sa mi se explice pe alt ton....

Multumesc pentru raspunsuri.

Apreciez raspunsurile primite.

@ynocentta

Este vorba de lucrari de renovare completa a apartamentului in care lucreaza o echipa formata din 2 persoane, dar care cand vin, cand nu vin, cand stau pana la 12, cand pana la 16, cand vin pe rand, doar cate unul. Bineinteles ca in aceste conditii, o lucrare care trebuia sa dureze 2 luni s-a intins pe trei si poate ca va mai trece ceva timp pana ne mutam. Normal era sa ma intrebe daca sunt doua persoane, daca sunt prezenti zilnic (minim 15 zile pe luna), nu sa ma trezesc ca platesc intretinere pentru doua persoane si ei nici n-au prea dat pe-acolo.

Detinem clauza in contract precum ca ex-proprietarii vor suporta plata utilitatilor pana la data eliberarii stipulata in contract.

@Adriantot

Da, am anuntat in scris Asociatia ca sunt lucrari de renovare in apartament si ca imediat ce ne vom muta vom anunta in scris acest lucru.

M-ati mai luminat ! Dar acum imi vin in minte si alte intrebari. :)

1. In cazul in care ma trezesc pe listele de plata cu bunica, persoana care ne "inlocuieste" cat timp noi suntem la serviciu, ce articol de lege trebuie sa le invoc?

2. Ce se intampla daca nu facem cerere de inscriere in Asociatie? Am dat o copie a contractului de vanz-cump si am facut o declaratie in care le spuneam ca ii vom anunta data la cere ne vom muta in apartament.

Noi nu vrem sa ne certam cu nimeni, dar cand ti se vorbeste de pe un ton superior si se abuzeaza de faptul ca nu cunosti prea multe, te cam infurii...
Nu avem lift.
Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii (eventual articole de lege pe care sa le consult) in legatura cu urmatoarele probleme:
1. Echipa de muncitori care lucreaza la un apartament se trece la intretinere? Mentionez ca in apartament nu locuieste nimeni.
2. In cazul in care ai bona pentru copil sau vine o bunica zilnic sa stea cu copiii, pe perioada cat parintii sunt la serviciu, se declara la intretinere inca o persoana?
3. Avem un contract de vanzare-cumparare in care este trecut termenul de eliberare pentru vechii proprietari si faptul ca pana la data eliberarii cheltuielile cu utilitatile se suporta de catre acestia. Totusi, ei au eliberat fara a plati la Asociatie cheltuielile pentru consumul de apa si cheltuielile aferente numarului de persoane prezente. Fostii proprietari sustin ca au ceva de lamurit cu administratora asociatiei in legatura cu plata unor penalitati si ca abia apoi isi vor achita datoriile. Administratora sustine ca noi, noii proprietari trebuie sa achitam tot ce apare de plata. Cum ar trebui procedat?
4. Pe chitanta cu care achit datorii la intretinere se poate trece (este legal) "contravaloare cheltuieli luna mai + iunie" ? Adminstratora sustine ca ea "stinge" din debit. Nu o intereseaza pe ce luna achit...
5.In baza carui act fac eu parte din asociatia de proprietari? Nu trebuie cumva sa ma inscriu de buna-voie in asociatie si sa fac o cerere in acest sens?

Multumesc anticipat pentru orice lamurire.
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Avem produse expirate in stoc, luate retur de la clienti, cu diverse date de expirare, inclusiv 2009. Furnizorul, care este importator al produselor, refuza sa ne faca retur. Ce putem face in acest caz? E clar ca nu le putem arunca la gunoi. Sunt produse chimice. Nici nu le putem distruge. Doar o firma specializata ar avea acest drept... Am cautat o astfel de firma si nu am gasit. Intre timp, a venit Inspectia Sanitara si ne-a avertizat ca in termen de 10 zile sa le prezentam factura de retur. Sa inteleg ca furnizorul ar fi obligat sa le ia retur? Va rog sa imi spuneti si ce legislatie in domeniu ar trebui sa consult. Multumesc.
Va supun atentiei urmatorul caz:

1. Apare HG 831/1997
2. Urmeaza Ordinul 1415/2005 privind aplicarea prevederilor HG nr. 831/1997
3. Ordinul 293/2006 modifica 1415/2005
4. Hot.105 /2009 abroga HG831/1997.

Daca HG 831/1997 s-a abrogat, sunt abrogate si toate actele care se refera la aceasta hotarare?
Daca nu sunt abrogate se poate spune despre ele ca 'sunt in vigoare, dar nu mai produc efecte'? Ce ar insemna acest lucru?

Mentionez ca nu sunt jurist si nu stiu cum sa interpretez.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Avem o problema asemanatoare, numai ca, de aceasta data, cu un fost angajat.
Mentionez ca nu a existat in contractul sau de munca nicio clauza de neconcurenta sau de confidentialitate.
Se poate deschide un proces, fie el si cu o cauza pierduta din start?
Ne gandim ca daca ar primi o citatie, poate s-ar mai "cuminti"...
Oare chiar nu se poate face nimic?