avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Produse expirate in stoc - returnate furnizorului?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Produse expirate in stoc - returnate furnizorului?

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
Avem produse expirate in stoc, luate retur de la clienti, cu diverse date de expirare, inclusiv 2009. Furnizorul, care este importator al produselor, refuza sa ne faca retur. Ce putem face in acest caz? E clar ca nu le putem arunca la gunoi. Sunt produse chimice. Nici nu le putem distruge. Doar o firma specializata ar avea acest drept... Am cautat o astfel de firma si nu am gasit. Intre timp, a venit Inspectia Sanitara si ne-a avertizat ca in termen de 10 zile sa le prezentam factura de retur. Sa inteleg ca furnizorul ar fi obligat sa le ia retur? Va rog sa imi spuneti si ce legislatie in domeniu ar trebui sa consult. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: radulucian 22 , utilizator 16:28, 3 Noiembrie 2019
de ce le-ati preluat de la clienti? daca Erau expirate la momentul vanzarii nu trebuiau primite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere produse alimentare preambalate expirate steluta79 steluta79 Buna ziua, Avem pe stoc produse alimentare preambalate (caramele) cu termen de valabilitate expirat din martie 2010. Cum putem distruge acest stoc si cum ... (vezi toată discuția)
Functionare magazin online fara stoc (intreprindere individuala) Argali Argali Buna seara! Vom deschide si noi in curand un magazin online pentru care nu vom avea stocuri (stoc la furnizor). Am dori in principiu ca procedeul sa fie ... (vezi toată discuția)
Returul produselor alimentare smndraghici smndraghici Buna ziua, Va rog sa ma ajutati: ce spune legislatia cu privire la returul produselor alimentare? Multumesc! (vezi toată discuția)