avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate Dorinateodora

Activitate Dorinateodora

Pentru instalare camere de supraveghere la Bloc, trebuie acceptul tuturor locatarilor?
Bună ziua! În asociația de proprietari la bloc, cu contorizare individuala a energiei termice, în baza cărei legi se poate întrerupe energia termica(căldura) proprietarilor care nu si_au plătit lucrările de contorizare și consumul de energie termica, timp de 1 an? Mulțumesc pentru răspuns.


puimicc a scris:

Există asociații de proprietari în care nu există organe de conducere. Cum pot fi determinate să îsi aleagă comitet executiv, președinte și cenzor, dacă Legea nr. 196/2018 nu oferă instrumente legale autoritătilor locale, în acest sens? Nu există sancțiuni. Deși legea prevede că sunt "obligatorii". Doar pentru nedeschiderea contului bancar există sanctiuni.

Convocați adunarea generala și alegeți, presedintele ,comitetul Executiv, cenzor. Trebuie sa fie de acord și persoanele alese



Hotărâre locala,pierde cet-ul, nu ne mai debranșarea de la rețeaua cet.



Nu se mai aproba montarea de centrale individuale pe gaz deci nu avem alta soluție.


latka a scris:

@ynocentta
Cred ca nu ați citit textul inițial, este vorba de o instalație nouă, dimensionata pentru cei care vor sistemul de încălzire centralizat. De aia e exclusivă, restul au instalație individuală.

Aici nu e vorba de întreținere, de reparații la ceva care e în coproprietate dintotdeauna.

Deci se aplică art. 654 alin. 2 din codul civil.


E dimensionata pentru toate apartamentele,altfel
Nu accepta CET( furnizorul)
Locatarii care nu sunt racordați la traseul de încălzire comuna, acum când facem modernizarea traseelor de caldura ,care trec pe casa scarii(comuna) și uscătorie (comuna) ,lucrare aprobata de 60% din proprietari plătesc cheltuielile de modernizare( materiale și manopere)?
Nu are alte alte cursuri de alte specialitati

ynocentta a scris:

Ca omu' dvs. a fost/este lacatus, doar cu scoala profesionala, este o alta poveste.

Se poate ca pe langa scoala profesionala de lacatusi ,persoana sa detina si alte documente pentru absolvire cursuri diferite specialitati/activitati

Legea 196/2018 actualizata spune :administratorii de asociații de proprietari trebuie sa prezinte atestat ul cu valabilitate 4 ani, însoțit de certificat de formare profesionala de administrator. Primaria susține ca nu are nevoie de certificatul de formare profesionala și e valabil atestatul obținut în 2003. Menționez, administratorul este de meserie lăcătuș mecanic cu școala profesionala.