avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Patriot132

Activitate Patriot132

HOTĂRÂRE nr. 1.198 din 29 septembrie 2022

"(1) Elevii și studenții din instituțiile militare de învățământ, elevii și studenții din instituțiile de învățământ pentru formarea polițiștilor au dreptul la documente militare de transport sau la decontarea cheltuielilor de transport dus-întors, o singură dată, pentru fiecare vacanță din cursul unui an de învățământ, dacă au domiciliul sau reședința în altă localitate decât cea în care se află instituția de învățământ."

Ce trebuie sa fac ca sa beneficiez de acest drept , am calitatea de elev intr o institutie care este precizata in articol.
Salut , daca un sobofiter/maistru militar termina o scoala postliceala a MApN , imediat dupa ce termina se duce la o academie a MApN si are doua calitati , calitatea de student si ceea de cadru militar unde este platit conform legii 153/2017 . Cadrul militar intra pe locurile Ministerului Afacerilor Interne , acesta plateste scoala facuta la MApN ? Deoarece cadrul militar in timpul academiei , primeste salariul plus toate beneficiile unui cadru militar care lucreaza la un program normal . Acesta dupa ce termina si paraseste MApN , deoarece el intrand pe locurile MAI ului , mai plateste ceva sau a beneficiar de salar in academie fara sa mai faca un nou angajament pe langa cel existent.
Buna ziua , daca eu am varsta de 22 de ani si sunt la studii de licenta , daca renunt la aceasta masura de protectie speciala , voi avea dreptul la aceasta masura ? desigur , respectand conditiile , adeverinta odata la 3 luni .
Daca eu voi fi un beneficiar al acestei legi , in cazul in care se abroga acel articol unde precizeaza de aceea valoare 4,8 isr , eu voi fi afectat sau doar urmatorii ?
Un drept cuvenit nu poate fi pierdut si aceasta fiind o lege civila nu ar trebuii sa aibe putere retroactiva , sau are aceasta lege norme care indica ca in cazul unei modificari , sa se modifice si pentru beneficiari ai acestei legi ?
Buna ziua , sunt un copil care beneficiez de măsură de protecție specială, a aparut in decembrie 2022 o lege privind indemnizatie in valoare de 4,8 ISR , o pot primii daca incetez masura de protectie sociala , intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu renunt la protectia de masura sociala si aleg indemnizatia in valoare de 4,8 ISR (2781 ron) , apoi dupa cateva luni se schimba legea , adica mai pe scurt sa scoata aceasta indemnizatie. Eu imi pierd definitiv dreptul la indemnizatie >?
Buna ziua , sunt un copil care beneficiez de măsură de protecție specială, a aparut in decembrie 2022 o lege privind indemnizatie in valoare de 4,8 ISR , o pot primii daca incetez masura de protectie sociala , intrebarea mea este urmatoarea: Daca eu renunt la protectia de masura sociala si aleg indemnizatia in valoare de 4,8 ISR (2550 ron) , apoi dupa cateva luni se schimba legea , adica mai pe scurt sa scoata aceasta indemnizatie. Eu imi pierd definitiv dreptul la indemnizatie >?


lege: [ link extern ]