avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate ClaudiaPlaton

Activitate ClaudiaPlaton

Buna ziua,

In legatura cu Ghidul privin hartuirea la locul de munca, va rog sa imi spuneti daca este suficient sa avem un astfel de ghid independent in companie (28 angajati) sau e necesara si includerea acestuia in regulamentul de ordine anterioara, ca anexa, de exemplu? Prin act aditional la ROI?

Va multumesc.
Buna ziua,

Ati reusit sa gasiti arhiva ITA BUCURESTI AUTOBAZA 1 TITAN? M-ar ajuta mult un raspuns. Va multumesc frumos.
Răspuns la discuția Durata muncii CIM
Am uitat sa specific ca noi avem si contract colectiv de munca, iar programul este specificat acolo. E ok in cazul acesta, daca acolo scrie ca repartizarea timpului de lucru se face in intervalul 07:00-17:00?

Multumesc.
Răspuns la discuția Durata muncii CIM
Imi puteti da mai multe detalii, va rog si poate o formulare corecta? Pe vechile contracte de munca exista o formulare in genul ca se lucreaza 8 ore in intervalul 07:00-17:00, de exemplu, pentru a oferi putina flexibilitate angajatilor. Situatia a ramas aceeasi, asa ca va rog mult sa ne ajutati cu o formulare corecta. Va multumesc.
Buna ziua. Conform noului format al contractului individual de munca, va rog sa imi spuneti daca este corecta formularea aceasta la Durata muncii:
"O normă întreagă, durata timpului de lucru fiind de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână.
In funcție de specificul activității departamentului din cadrul societății timpul de lucru poate fi repartizat inegal.
a) Repartizarea programului de lucru se realizează inegal, flexibil, individualizat, etc. și, după caz, se modifică, prin Regulamentul Intern al societății, așa cum este adus la cunoștința salariatului. Stabilirea programului de lucru se poate realiza și prin decizie scrisă a șefului ierarhic superior sau a persoanelor special desemnate în acest sens, cu respectarea duratei normale de muncă;
b) Programul de lucru se poate modifica în condițiile Regulamentului Intern;"
Intrebarea este - e in regula faptul ca se mentioneaza durata timpului de lucru de 8 ore, fara a se specifica un interval orar in cadrul caruia se efectueaza aceste ore?

Va multumesc.
Va multumesc.
Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca trebuie facut act aditional in conditiile urmatoare: O firma are specificat in continutul contractului individual de munca valoarea bnurilor de masa, care pana in luna ianuarie 2023 a fost 15 lei. De la 01.02.2023 s-a inregistrat contractul colectiv de munca la ITM cu noua valoare a bonurilor, 30 de lei/zi. In conditiile acestea, va rog sa imi spuneti, este necesar sa facem acte aditionale angajatilor pentru modificarea valorii bonurilor? Sau e suficient ca exista aceasta modificare in CCM?

Va multumesc.