avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate danidaniela3

Activitate danidaniela3

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti daca o contestatie la o executare silita opreste acea executare pana la momentul pronuntarii sentintei definitive?
multumesc
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti ce documente trebuie duse la AFP in cazul in care o firma neplatitoare de TVA trece la platitoare intrucat a depasit plafonul munim de 35.000 euro.
MULTUMESC
Răspuns la discuția litigiu munca
faceti sesizare la ITM
Răspuns la discuția sume necuvenite
multumesc.Sunt de acord cu dvs dar totusi consider ca vanzatorul trebuia sa emita o factura pentru banii incasati.Orice fel de penalitate ,majorare,...etc trebuie sa fie facturata.
Răspuns la discuția sume necuvenite
nu existau astfel de clauze in contract.Si ca,sa inteleg... faptul ca,cumparatorul nu a achitat integral proforma care reprezenta 100% valoarea bunului reprezinta denuntare unilaterala din partea cumparatorului?Bunul a ramas in posesia vanzatorului.Cumparatorul a platit un avans in baza unei proforme care din cate stiu nu are valoare decat de instiintare de plata,vanzatorul fiind obligat ca in termen de 15 zile sa emita factura fiscala.Factura fiscala nu a fost emisa,nici pentru avansul platit si nici pentru daune interese.
Răspuns la discuția sume necuvenite
va redau textul integral:
art.Iv Raspundere contractuala
1denuntarea unilaterala a contractului este interzisa sub sanctiunea de daune interese si,in cazul in care aceasta intervine dupa ce s-a efectuat plata avansului ,acesta va fi retinut de catre vanzator cu titlu de dauna.
Discuție sume necuvenite
Buna ziua tuturor!
Am rugamintea sa me indrumati in urmatoarea problema:In baza unui contract de vanzare cumparare si a unei facturi proforme s-a achitat o anumita suma.In contract s-a specificat ca,se va plati in baza facturii proforme 100%pretul bunului contractat la cursul BNR+0.5% din ziua platii in termen de 5 zile de la data semnarii contractului.S-a achitat in baza acestor documente 50% din valoarea bunului.Intrucat bunul nu a fost achitat 100% contractul a fost anulat,nu a mai fost emisa de catre vanzator factura fiscala de avans si nici banii nu au fost restituiti cumparatorului.Vanzatorul pretinde ca banii au fost retinuti de catre d-lui cu titlu de dauna.Si in acest caz nu ar fi trebuit ca,vanzatorul sa emita o factura?Nu s-a comis o infractiune de catre vanzator,el neavand nici o baza legala pentru incasarea acestei sume?
Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti daca e corect sau nu,sa se aplice tva doar la diferenta dintre pretul de vanzare si cel de achizitie la revanzarea unui autoturism second .
multumesc
Răspuns la discuția cesiune parti sociale
multumesc tuturor
buna ziua,
imi poate spune cineva daca sunt modificari referitoare la modalitatea de cesiune a partilor sociale la o societate comerciala sau se procedeaza ca ,pana acum ......hot asociati,contract de cesiune etc
multumesc