avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate logoash

Activitate logoash

Imobilul este in Arad,din punct de vedere al masuratorilor acestea indica ca nu sunt extinderi sau majorari de suprafate,situatia este neschimbata.
In actele de dobandire este stipulat simplu casa + teren si suprafetele.
Aceste autorizatii nu exista de extindere pentru ca nu s-a extins nimic,si nici de schimbare a destinantiei.
Nu s-a afectat structura de rezistenta acele modificari dateaza din anul 2005 iar eu de atunci nu am facut altceva decat sa zugravesc fatada atat si nimic mai mult,iar pe teren restul constructiilor sunt constructii usoare ce nu au fost supuse evaluarii deoarece nu erau intabulate.
Ceea ce este deja intabulat nu este extins decat schimbat destinatie,iar banca imi cere punerea in legalitate,adica sa intabulez ceea ce defapt si de drept e intabulat doar ca in aceeasi suprafata in loc de 3 camere am 4 acuma (a 4 camera este in locul unei bucatarii care s-a transformat in camera si baie) iar sopronul alipit casei si din constructie fixa si care bineinteles apare intabulat,este noua bucatarie singura modificare o reprezinta izolarea sopronului,zugravitul ei si inlocuirea geamului de lemn cu unul termopan.
Iar ceea de a 2 constructie care e si aceea intabulata practic a fost o spalatorie cu un sopron si o magazie care acuma sunt reunite sub un simplu atelier.
Iar constructia a 3 era un garaj care s-a daramat si e o terasa.
Oricum cred ca ori cei de la banca au gresit ori evaluatorul iar eu acuma ca sa imi vad banii trebuie sa reintabulez ceea ce am,dar care defapt exista doar ca sunt schimbate destinatiile,si nu stiu cum sa fac ca sa scap un pic mai ieftin si sa nu mai fie nevoie de proiect si autorizatii.
Cei de la primarie imi spun ca e o prostie si ca nu e cazul si ca s-a prescris termenul si ca din punctul lor de vedere,ceea ce eu am facut acolo e in regula si se impune doar notarea in CF cu publicarea Incheierii si modificarea pe grila de impozitare la AFP,care din punctul meu de vedere e ok ca asa voi plati mai putin,decat cat platesc acuma.
Tinand cont de acestea dvs ce ma sfatuiti.
Multumesc mult!
Buna seara,
Am o mare rugaminte la dumneavoastra daca ma puteti ajuta:
- am mostenit un imobil care apare in acte atat in Extrasul CF cat si in evidentele autoritatilor locale.
Problema este ca am solicitat un credit la banca si trebuie sa ipotechez acest imobil fiind vorba de casa + teren.In documentele ce le am de la imobil apare casa + teren formata din 3 camere,bucatarie,1 baie si anexe,doar ca eu lucrurile la evaluare s-au schimbat in momentul de fata figurez cu 4 camere ,1 bucatarie si 2 bai.Aceste extinderi sau modificari au fost realizate de catre tatal meu si care nu a mai modificat RLV-ul,pentru ca nu s-a extins nimic ci doar in aceleasi masuratori s-au schimbat practic destinatiile spatiilor din casa.
Cei de la banca imi solicita punerea in legalitate a imobilului conditie pe care eu am acceptat-o si pe care as vrea sa o fac cat mai repede posibil.
Ma puteti ajuta sa imi spuneti ce inseamna si ce trebuie sa fac,pentru ca din cate am inteles aceste constructii au fost intabulate odata si trebuie doar pe baza noului RLV a raportului de evaluare si a unei declaratii sa le depun la Oficiul de cadastru?
Multumesc!
Buna ziua,
Imi cer scuze daca postez gresit sau daca speta mea pare stupida dar situatia este urmatoare,si a inceput sa imi trezeasca niste semne de intrebare mari.
-am un amic plecat in statele unite.In urma lui in Romania au ramas niste bunuri,masina lui mi-a fost lasata mie,si niste probleme de care sa ma ocup adica plata facturilor curente,asigurari si impozite.
-fiindu-mi prieten am acceptat sa il ajut,dar el ramanand fara serivici in statele unite m-a rugat sa ii vand masina si sa rascumpar asigurarile de viata ce le avea aici.
1.Toate bune si frumoase primul aspect ce s-a realizat a fost vanzarea masinii,intru-cat el nu putea sa imi faca procura in USA deoarece avea ceva probleme acolo de natura fiscala adica daca avea o proprietate in Romania trebuia sa plateasca mai mult acolo sau ceva de genu,am mers la o firma de intermedieri.Am trimis la solicitarea firmei actele in original in USA si mi-au venit inapoi semnate de catre amicul meu,tranzactia realizandu-se cu succes din spusele celor de la intermediere.
2.Pentru asigurarile de viata s-a procedat asa:
a.La o societate X a depus el cand a fost in tara cerere de rascumparare si a atasat extrasul de cont al meu,deoarece el nu dorea sa aibe cont in Romania,banii au fost virati mai putin decat ii se comunicase initial.
b.La cealalta societate Y nu a mai fost in tara ca sa faca aceasta cerere de rascumparare,si de buna voie m-am prezentat la societatea de asigurari si i-am spus doamnei respective cum sta situatia,si mi-a sugerat sa formulam o cerere de schimbare titular de pe el pe mine,si ulterior sa cer eu rascumpararea.Ok ajuns acasa ii explic situatia,si ii trimit documentul scanat sa il semneze,si sa m-il trimita prin posta.Documentul nu a mai ajuns cu posta ci doar in format electronic semnat de el.Nu a fost ok la asigurari pentru ca nu se vedea bine.Am ajuns acasa si i-am spus din nou de situatie.El mi-a lasat niste hartii semnate in alb si mi-a zis ori sa ii fac eu semnatura ori sa o copiez de acolo.Am copiat semnatura de acolo,am mers la asigurari mi-au spus ca e ok,si s-a rezolvat situatia si la aceasta firma de asigurari.Din nou banii virati au fost mai putini.
Situatia din acest punct de vedere s-a inchis sa zicem.Mentionez ca cele 3 aspecte s-au petrecut in decursul ultimilor 4 ani si s-au succes in ordine cronologica asa s-au recuperat banii de la firmele de asigurari intai si apoi s-a vandut masina.
Acum intrebarile mele sunt urmatoarele:
- daca tranzactia cu masina s-a realizat corect sau ma pot astepta la surprize?
- in legatura cu asigurarile as dori sa intreb daca ceea ce s-a facut s-a facut bine nu imi surade ideea ca acel document este practic o copie color a semnaturii lui?
Dupa primirea banilor de la asigurari s-au facut investitii in masina pentru a se vinde si a mai trimis si el niste bani la inceput,iar acuma deloc,si ma intreaba de bani am facut calculele pentru ca am pastrat chitante si tot ce a fost nevoie si le-am scanat si le-am trimis si a iesit ca eu am bagat bani din buzunar in plus pentru masina lui iar cand s-a vandut banii i-am trimis lui in USA si o parte unui verisor de-al lui.
Crede-ti ca pot avea probleme?
Răspuns la discuția Cota comuna agent termic!
Buna ziua din nou,
Din pacate sistemul de incalzire al blocului a fost intr-o perioada de timp dotat cu repartitoare de costuri dar mai nou adica de vreo 2 ani incoace nu mai este.
Voi cere fisa tehnica a imobilului si totodata metoda de calcul pentru incalzire ce se aplica.
Sper sa vad exact ce si cum si va voi tine la curent,dar mai ales sa ii dau de cap pana nu vine caldura in tevi.
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Cota comuna agent termic!
Cu tot respectul cuvenit nu vreau sa intru intr-o discutie contradictorie cu dumneavoastra,dar niciunde nu am spus ca nu voi achita cotele comune.
Cerusem doar un sfat ce as putea face in conditiile in care mi s-a redus suprafata termica a locuintei si casa scarii nu este incalzita fiind debransata,si pur si simplu ma interesa o metoda legala de a gasi acel coeficient ce se poate aplica in cazul in care suprafata termica a apartamentului a fost modificata conf HG1588/2007.
Va rog sa ma iertati daca am parut obraznic sau lipsit de respect,doar ca orice om caut niste raspunsuri la intrebari si pe care vreau intr-o maniera bineinteles legala sa le clarific si sa incerc sa imi asigur un trai linistit si fara batai de cap si vreo 20 de vecini care sa se uite la mine ca la urs :)
Răspuns la discuția Cota comuna agent termic!
De acord cu ceea ce spuneti dar totusi eu nu beneficiez de agentul termic ce tranziteaza apartamentul,si nu mi se pare corect atata timp cat nu beneficiez de 1 anumit lucru sa il si platesc,sincer acuma.
Da ca mi-am asigurat confortul,e si asta ok si sunt deacord din nou cu dumneavoastra,plus din nou nu vreau sa nu platesc cotele comune,dar nu in raportul asta,adica prefer sa platesc si nu ma feresc de asta,dar nici asa cu aproape 28 % iar anul acesta vor avea ei grija sa faca 30%.Pot spune ca si eu incalzesc pe altii prin pereti si atunci doresc sa mi se plateasca de cei pe care ii am vecini o cota parte.
Buna seara,
As avea daca se poate cateva nelamuriri pe care as dori sa ma ajutati sa mi le clarific.Situatia este in felul urmator:
- dupa ani in care plateam factura la intretinere si 600 lei am facut un efort financiar si mi-am montat o centrala de apartament.Toate bune si frumoase,dar tinand cont ca de 5 ani incoace cei ce erau in conducerea asociatiei in fiecare inceput de iarna majorau cota comuna la agentul termic am ajuns dupa acesti 5 ani sa avem o cota comuna de 28% cota ce sincer mi se pare extrem de mare.Montarea centralei s-a facut cu acte si inclusiv cei de la furnizorul de agent termic al orasului mi-au oferit un document care atesta reducerea suprafetei termice a apartamentului cu aproape 80%.Acum 2 ani s-au hotarat locatarii sa se renunte la calorifele de pe casa scarilor,iar anul acesta am incercat sa fac acasa o mica investitie care a presupus izolarea tevilor ce tranziteaza apartamentul si inchiderea lor intr-un perete de PVC pe structura de aluminiu si inzolatie cu vatelina.
Am consultat si un inginer ce poate sa intocmeasca certificat energetic,si daca consum sau nu agent termin.
Prin urmare daca nu beneficiez de agentul termic al partilor comune,adica casa scarilor si tevile ce tranziteaza apartamentul pot sa propun intr-o adunare generala sa platesc un procent mai mic din cota comuna?Sau e necesar sa obtin alte documente de la alte institutii abilitate sau sa ma adresez unei instante?
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta in aceasta problema deoarece sincer am ajuns sa platesc niste preturi aiurea la factura de intretinere la bloc si sa consider ca investitia intr-o centrala termica am facut-o acum 5 ani degeaba.
Multumesc mult!
Din experienta dvs ce pedeapsa crede-ti ca s-ar putea aplica tinand cont de cele expuse pana acuma?
Multumesc!
Din declaratii reiese ca nu se stia de provenienta bunului de catre terta persoana,tot ea a fost cea care l-a predat politiei.Iar persoana ce l-a gasit a afirmat ca da l-a gasit si l-a facut cadou.
Bunul a fost valorificat,dar s-a rascumparat si ulterior predat organelor in aceasi stare.
As fii interesat,de incadrare stric pe baza declaratiilor existente in acest moment si pe care le-am explicat mai sus.
Iar in raport cu infractiunea de insusire a bunului gasit aplicata persoanei ce l-a gasit - ce pedeapsa se poate aplica celui ce a tainuit bunul sau a favorizat infractorul?
Multumesc!
Buna ziua,
Situatia se prezinta dupa cum urmeaza:
- un bun gasit pe strada,ulterior transmis spre valorificare unei terte persoane,valorificat,rascumparat de terta persoana,si ulterior predat politiei tot de terta persoana.
-declaratiile constau in persoana ce l-a gasit a recunoscut fapta si a declarat ca regreta cele intamplate si e deacord cu despagubirea partii vatamate,doar ca nu l-a valorificat si la facut cadou.Terta persoana a declarat ca l-a primit cadou,ca nu stia ca de unde a provenit si ca il preda politiei.
-prejudiciul e recuperat,atat persoana ce l-a gasit cat si terta persoana au fost chemati in calitate de martori.
-singura omisiune in declaratii este faptul ca nu s-a mai valorificat si ca terta persoana nu stia de provenienta bunului.
-Ambele persoane fara antecedente.
Ce incadrari se pot crea de aici?Infractiunea celui ce l-a gasit este de "insusirea bunului gasit" iar pentru terta persoana poate fii de "tainuire".
In aceste conditii in functie de incadrare ce pedepse se pot aplica?
Multumesc!