avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cota comuna agent termic!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cota comuna agent termic!

Buna seara,
As avea daca se poate cateva nelamuriri pe care as dori sa ma ajutati sa mi le clarific.Situatia este in felul urmator:
- dupa ani in care plateam factura la intretinere si 600 lei am facut un efort financiar si mi-am montat o centrala de apartament.Toate bune si frumoase,dar tinand cont ca de 5 ani incoace cei ce erau in conducerea asociatiei in fiecare inceput de iarna majorau cota comuna la agentul termic am ajuns dupa acesti 5 ani sa avem o cota comuna de 28% cota ce sincer mi se pare extrem de mare.Montarea centralei s-a facut cu acte si inclusiv cei de la furnizorul de agent termic al orasului mi-au oferit un document care atesta reducerea suprafetei termice a apartamentului cu aproape 80%.Acum 2 ani s-au hotarat locatarii sa se renunte la calorifele de pe casa scarilor,iar anul acesta am incercat sa fac acasa o mica investitie care a presupus izolarea tevilor ce tranziteaza apartamentul si inchiderea lor intr-un perete de PVC pe structura de aluminiu si inzolatie cu vatelina.
Am consultat si un inginer ce poate sa intocmeasca certificat energetic,si daca consum sau nu agent termin.
Prin urmare daca nu beneficiez de agentul termic al partilor comune,adica casa scarilor si tevile ce tranziteaza apartamentul pot sa propun intr-o adunare generala sa platesc un procent mai mic din cota comuna?Sau e necesar sa obtin alte documente de la alte institutii abilitate sau sa ma adresez unei instante?
V-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta in aceasta problema deoarece sincer am ajuns sa platesc niste preturi aiurea la factura de intretinere la bloc si sa consider ca investitia intr-o centrala termica am facut-o acum 5 ani degeaba.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: logoash , utilizator 15:06, 19 August 2012
logoash a scris:

cei ce erau in conducerea asociatiei in fiecare inceput de iarna majorau cota comuna la agentul termic

1-Conducerea asociatiei nu poate majora cota comuna la agentul termic
Repartizarea costurilor se realizeaza in deplina concordanta cu factura emisa de furnizorul de utilitati
2-Izolarea tevilor ce tranziteaza apartamentul proprietatea dvs ,nu constituie temei legal pentru ca dvs sa beneficiati de facilitatea scutirii de la plata parti comune
Constientizati ca imobilul din constructie este prevazut cu incalzire in sistem centralizat
Aspectul ca dvs ati inteles ca act unilateral de vointa sa renuntati la sistemul centralizat de incalzire si sa va imbunatatiti confortul termic in apartament nu va exonereaza de la plata obligatiilor parti comune

De acord cu ceea ce spuneti dar totusi eu nu beneficiez de agentul termic ce tranziteaza apartamentul,si nu mi se pare corect atata timp cat nu beneficiez de 1 anumit lucru sa il si platesc,sincer acuma.
Da ca mi-am asigurat confortul,e si asta ok si sunt deacord din nou cu dumneavoastra,plus din nou nu vreau sa nu platesc cotele comune,dar nu in raportul asta,adica prefer sa platesc si nu ma feresc de asta,dar nici asa cu aproape 28 % iar anul acesta vor avea ei grija sa faca 30%.Pot spune ca si eu incalzesc pe altii prin pereti si atunci doresc sa mi se plateasca de cei pe care ii am vecini o cota parte.
Dvs sunteti liberul arbitru pentru actiunile dvs
Asumati-va responsabilitatea si nu achitati cotele comune
Posibil ca asociatia de proprietari,dupa decaderea termenului stabilit de plata sa inceapa sa aplice penalitati la sumele cu titlu de restanta
Cu tot respectul cuvenit nu vreau sa intru intr-o discutie contradictorie cu dumneavoastra,dar niciunde nu am spus ca nu voi achita cotele comune.
Cerusem doar un sfat ce as putea face in conditiile in care mi s-a redus suprafata termica a locuintei si casa scarii nu este incalzita fiind debransata,si pur si simplu ma interesa o metoda legala de a gasi acel coeficient ce se poate aplica in cazul in care suprafata termica a apartamentului a fost modificata conf HG1588/2007.
Va rog sa ma iertati daca am parut obraznic sau lipsit de respect,doar ca orice om caut niste raspunsuri la intrebari si pe care vreau intr-o maniera bineinteles legala sa le clarific si sa incerc sa imi asigur un trai linistit si fara batai de cap si vreo 20 de vecini care sa se uite la mine ca la urs :)
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
logoash, utilizator
Departe de mine sa va cert si prin opinia exprimata nu am avut intentia pentru a initia sau a determina discutie contradictorie,dar...dispozitiile in vigoare nu prevad facilitati,exceptii sau derogari de la plata obligatiilor parti comune in situatia expusa de dvs
Da,garantat ati determina discutii si " bisericute daca ati solicita exinerarea de la plata partilor comune

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Cum sa nu platesc caldura cand am ct eusebiu carare eusebiu carare cum pot sa scap de plata caldurii termice pentru tevile care trec prin apartamentul meu atata timp cat eu ma incalzesc cu centrala proprie ia asociatia im-i ... (vezi toată discuția)
Caldura care ne "ingheata" Nicoleta-Daniela Moldovan Nicoleta-Daniela Moldovan Iarna aceasta am avut surpriza sa ma trezesc la intretinere cu plati in plus de facut. Mai exact, desi am centrala termica de apartament, toate tevile care-mi ... (vezi toată discuția)