avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Activitate Elena-Monica

Activitate Elena-Monica

Mulțumesc cu Recunoștință!

Cornel Vasile a scris:

Va trebui sa solicitati :
- obligarea la plata unei despagubiri egala cu drepturile salariale majorate si a tuturor drepturilor salariale, indexate si actualizate, ce vi se cuvin pana la reintegrarea efectiva detinuta anterior concedierii;

- Obligarea angajatorului la plata daunelor morale
www.avocatnet.ro/articol_138...

Mulțumesc tare tare mult!
Există oare o sumă standard? Sau pot cere oricât consider eu?
Salariul din contract este de 8300 lei. Pretențiile mele sunt să mă despăgubească pentru faptul că însărcinată fiind și în imposibilitatea de a lucra, m-a lăsat fără venituri
15.08-15.09
15.09-15.10
...si pare să continue
Bună, tuturor!
Ma puteți ajuta cu câteva îndrumări?
Am fost demisă în momentul în care am anunțat că întru în prenatal pe motiv ca nu stia de sarcina mea....am făcut sesizare fizic la ITM, apoi am făcut cerere de chemare in judecata

Am primit o comunicare adresa în care mi se cer următoarele:
a) sa semnez cererea de chemare in judecata
Bsa precizez capătul de cerere având obiect plata daunelor morale prin indicarea acestora, a modului de calcul, a prejudiciului moral suferit, precum și a faptei ilicite pretins săvârșite de către pârâta

AICI AM NEVOIE DE AJUTOR. Nu știu exact la ce se referă și cât ar fi admis sa cer daune

c) sa precizez capătul de cerere având ca obiect plata drepturilor salariale neplatite , prin indicarea cuantumului exact al acestora, a componentei sumei, a modului de calcul și a perioadei pt care se solicită.

Mulțumesc anticipat celor ce se vor oferi sa ma sprijine
Mulțumesc tare mult.
Mulțumesc, Cornel! Dacă am domiculiul în Ilfov și activitatea s-a desfășurat pe raza Bucureătiului, la ce Tribunal să merg? Aici mă împotmolesc!

Cornel Vasile a scris:

Pasi in instanta:
- formulare cerere de chemare in judecata;
- depunere cerere la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliu;
- judecarea litigiului.

Vă salut din nou!

În cazul în care în luna iulie am făcut mai multe sesizări online, iar aceștia nu au răspuns, ce proceduri legale mă pot susține încât să îmi fie respectate drepturile constituționale?

Mulțumesc anticipat!
Bună dimineața!

Mă puteți îndruma vă rog!? Ce proceduri legale să fac pentru a reclama o persoană, fost angajator care mă acuză de furt și care a ales să își facă singur "dreptate" după bunul plac neplătindu-mi salariul?

Va rog dacă se poate, am nevoie de răspunsuri cât mai complexe!
A face o simplă sesizare la ITM, 1-aceștia nu răspund petițiilor, sau dacă o fac...fac o vizită la locul respectiv de muncă și cam atât. Vreau să chem în istantă această persoana, însă am nevoie să stiu pașii exact. Multumesc anticipat!
Mulțumesc frumos!
Bună seara! Lucrez în domeniul Beauty, mai exzact pe partea de manichiură/pedichiură. La începutul anului, în primele zile am început munca într-un salon unde am constatat numai nereguli. Oare cine se sesizează pt toate aceste nereguli care pun în pericol viețile oamenilor? Pe lângă faptul că se activează fără contract de muncă, se vând blănuri pe sub mână de către niște moldovence, fraudând statul, plata salariului nu a fost efectuată, iar în salon nu există sterilizator și nici soluții pt dezinfectarea instrumentarului,, cum ar fi bine să procedez pt un denunț și mai mult, să mă asigur că va fi făcut pe bune!???