avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Activitate Cosmin F.

Activitate Cosmin F.

Bună ziua! Se poate înmatricula la primărie un motocultor de 7,5cp 200cc +remorca? Mulțumesc
Bună! Soția întâmpină o situație și nu prea știe exact cum să o gestioneze. In urmă cu o lună a născut un copil,înainte de nașterea copilului era angajată la firma X. Soția dorește sa revină la locul de muncă înainte ca,copilul să împlinească 6 luni,pt a beneficia de acel stimulent de inserție. Cei de la firma X au gasit pe altcineva in locul ei pe perioada concediului de creștere a copilului însă acum spun ca nu prea ar dori să renunțe la persoana care este in locul soției. Vă rog sa imi spuneți ce obligație are angajatorul in privinta reînceperii activității la locul de munca și care ar fi legea care stipulează acest lucru. Mulțumesc.
Să înțeleg că nu am voie?Imaginile surprinse nu le vor ajunge niciunde in altă parte,doar eu le voi vedea

latka a scris:

Conform normelor GDPR, nu.
www.avocatnet.ro/articol_555...

Bună! Din cauza unor puștani care,din lipsa de ocupație si in special de lipsa celor 7 ani de acasa care imi vandalizează pertele exterior al apartamentului meu doresc sa montez o camera de supraveghere, statică, prin intermediul căreia să pot supraveghea peretele repsectiv. Întrebarea mea este:am dreptul sa montez o camera de supraveghere pe peretele exterior al blocului, ținând cont ca voi surprinde imagini nu doar cu peretele, ci si cu aleea de langa si o parte din parcarea blocului? Mulțumesc
Bine punctat, aveți dreptate! Însă eu as fi curios daca exista vreo lege,ceva care sa reglementeze ceea ce ati spus si dvs, sau doar rămâne la mica înțelegere? Mulțumesc

Adam Grecu a scris:

Ei, vedeti cum sta treaba?
Daca la nivelul as. prop. se propune creearea unui Fd. de reparatii de xx lei/apart., se gasesc personaje care sunt pentru-contra - ca de ce ne-ar trebui noua asa ceva...
Acum sunteti in situatia in care, chiar aveti nevoie de un fond generos, care sa acopere lucrarea...
Sigur, la nivelul asociatiei, s-ar putea sa existe acel fond, dar nu ati stabilit in AG cam cum s-ar putea proceda in asemenea cazuri. Daca se procedeaza cum propuneti dvs., sunt multuimiti doar o parte dintre proprietari, iar ceilalti s-ar putea sa se supere si sa reclame pe undeva...
Noi, chiar folosim metoda propusa, adica se face lucrarea, se achita cu sume din fd. de reparatii (general), iar cheltuielile respective se repartizeaza doar scarii/blocului care are nevoie, astfel ca in 1-2 transe, fd. respectiv se reintregeste.
Asadar, discutati si poate va invoiti !
Succes!

Bună ziua! Aș avea nevoie de câteva informații legate de fondul de reparații ale unei asociații. Mai exact,din ce am discutat cu unele persoane, am înțeles ca acel fond de reparații se poate lua de la toate blocurile care le cuprinde asociația respectiva ,pt plata unei facturi(exista o avarie la canalizare si necesita reparație urgent),dar noi,proprietarii blocului respectiv vom restitui suma respectiva sub forma unor facturi,insa administratorul asociației susține ca putem folosi
doar fondul de reparație strâns pe scara noastră . Fondul de reparații al scarii noastre este o sumă foarte mica.Multumesc!
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Bună ziua! Va rog frumos daca ma puteți ajuta cu o informație:locuiesc într-un apartament situat la parter. In urmă cu aproape 2 săptămâni am simțit un miros puternic de canalizare in scara blocului si într-o camera. In hol exista un canal de vizitare de la vechea instalație de termoficare,in care s-a acumulat apa murdara. Am sesizat verbal președintele asociației, nu a luat nici o masura susținand ca apa din canal provine de la infiltratii de la ploaie. Am chemat un instalator care a intrat in canalul respectiv si a constatat ca este sparta canalizare. M-am adresat din nou președintelui de asociație, am făcut si o sesizare scrisa cu fotografie atașată, iar domnul președinte isi cam "face coada colac". In situația in care nu ia masuri pt remedierea problemei,pot acționa in instanță asociația de proprietari? Mulțumesc