avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Activitate m1971

Activitate m1971

Discuție numai 3 ani???
Art. 166. - (1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele
rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) este întrerupt în cazul în care intervine o
recunoaştere din partea debitorului cu privire la drepturile salariale sau derivând din plata salariului.

Deci, mai in clar, angajatorul meu m-a privat de un drept salarial din anul 2003, acum este de acord sa mi-l acorde, dar trebuie sa ne lamurim de cand este legal sa mi-l dea!
Art.166 (2) ii da dreptul sa imi dea din 2003, daca este de acord?????
Intreb de 100 de ori ca sa fiu sigura???
Va multumesc!
are cineva cunostinta asupra existentei unei legi in care se precizeaza ca nu poti face plati retroactive pe o perioada mai mare de trei ani, cand ai fost privat de un drept??????????????? As dori si eu numarul legii.
Discuție tichetele cadou
as dori daca se poate sa ma lamureasca cineva intr-o problema:
-in institutia noastra s-au acordat conform Legii 193 din 17 mai 2006 tichete cadou tuturor angajatilor care AU COPII MINORI de Craciun, Paste si 1 iunie.
-suntem angajati in aceeasi unitate 5 familii care avem copii minori printre care si eu, numai ca lucram in compartimente diferite
-contabila sefa a hotarat ca doar sotul va primi tichete cadou, avand in vedere ca suntem familie (aspect la care legiuitorul nu s-a gandit sa faca lumina)
-cand am intrebat de ce mi se incalca drepturile mele de salariat mi s-a raspuns ca daca lucram in alta parte primeam si eu, dar de aici NU, adica eram vinovata ca lucram la acelasi angajator
-mi se pare un abuz din partea angajatorului meu sa ni se faca aceasta discriminare, incalcandu-se drepturile salariatilor prevazute de Codul Muncii.
As dori sa ma ajutati cu un raspuns: pot beneficia si eu de aceste tichete cadou?
as dori, daca se poate, o lamurire
in cazul cumulului de functii (ambele contracte fiind in aceeasi unitate) pot primi sporul de vechime si la functia ocupata prin cumul????????
Intreb acest lucru deoarece sunt doua contracte de munca distincte.
Multumesc mult!!!