avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate marele torino

Activitate marele torino

Mulțumesc respectuos. O zi buna va doresc.
Eu sunt obligat sa fac succesiune după sora mea (normal și legal succesiunea după sora mea sa o facă soțul ei și copii ei)?. Repet, mama mea este singură mostenitoare, și din câte m-am informat poate să facă ce vrea cu bunurile respective : sa facă act de vânzare-cumpărare, donație, act de întreținere, etc.Eu cu respect întreb : Pot face contract de întreținere, sau alt legal prin care eu sa nu am probleme cu nepoții ( eu ma ocup cu întreținerea mamei mele, nu ei)?.
Am făcut succesiunea după tatăl nostru( decedat în anul 2003),prin care eu și sora mea am renunțat la moștenire în favoarea mamei noastre. În certificatul de moștenitor mama mea este singură mostenitoare.
Bună ziua. Eu și sora mea (a decedat în anul 2022) suntem singurii moștenitori după mama noastră. Mama noastră este singură mostenitoare ( eu și sora mea am renunțat după moartea tatălui nostru în favoarea mamei noastre). Mama este în vârstă de 88 ani. De 2 ani este căzută la pat, în sensul ca nu se mai poate deplasa ( face cu mare efort câtva pașii). De ani buni, eu ma ocup de întreținerea ei. Ea este mostenitoare pe o casă la curte, la țară și 2 terenuri extravilane. După moartea surorii mele au rămas ca moștenitori 2 fii, majori acum. Având în vedere că eu ma ocup de întreținerea mamei mele ( nepoții majori fiind trec pe la mama mea o data sau de 2 ori pe an (nu participa cu nimic la întreținerea mamei mele) doresc sa fac un contract de întreținere între mama mea și mine prin care ma oblig sa ma ocup de ea în schimbul casei și a terenului din curte ( casa este o ruina și vreau sa o demolez). Întrebarea mea este : eu după ce fac contractul de întreținere pot sa demolez, sa construiesc în numele meu și sa nu am nici o problema cu nepoții mei, în sensul ca după moartea mamei mele sa aibă pretenție la moștenire?. Mulțumesc anticipat.
Consider ca părinții noștri au făcut o greșeală în sensul ca eu și sora mea moștenim împreună jumate, jumate din toate bunurile, fără un act oficial. Eu am încercat în nenumărate rânduri, să rezolv problema aceasta(inițial sora mea dorea și ea sa ajungem la o invoiala legala) dar din păcate nu ma pot înțelege cu cumnatu și cei doi nepoți majori( după moartea surorii mele, trec pe la maica-mea când își aduc aminte, fără sa participe la întreținere) dar doresc sa le dau bani pe asa zisa jumătate. Eu cum am mai spus doream, să le dau suma discutata cu ei, numai ca acum sau întors și vor o suma mai mare. Am fost la notar cu cumnatu( copii i-a dat procura verbala) și a fost de acord cu suma respectiva, dumnealui spunând de cele 2 contracte de întreținere(eu am dorit să le dau banii legal, știind cu cine am de a face). Ce pot face eu sa întru în drepturi, sa nu am probleme cu ei ma tarziu(atât timp cât mama mea trăiește), ce act pot face eu cu mama mea( ei nu participa cu nimic la întreținere). Mulțumesc respectuos.
Bună ziua. Revin asupra unei întrebării anterioare. Eu și sora mea am renunțat la succesiune după tatăl nostru în favoarea mamei noastre. Ea este singură mostenitoare. Are vârsta de 88 ani. Sora mea a decedat acum 2 ani. Am discutat cu cumnatul meu(are 2 fii majori) sa-i dau o suma de bani prin notariat sa renunțe la dreptul de moștenire. Notarul ne-a spus sa facem un contract de întreținere între mine și mama mea și un contract de întreținere între mine și cei 2 nepoți prin care sa apară suma de bani pe care am discutat. Între timp cumnatul meu și cei 2 nepoți sau răzgândit și vor o suma mai mare decât cea care convenisem. Întrebarea mea este : Eu pot face un contract de întreținere între mine și mama mea(de fapt eu o întrețin, ei de fapt vin la ea când își aduc aminte) fără ca nepoții care o moștenesc pe mama mea( de fapt după sora mea care a decedat) după decesul ei sa aibă vreo pretenție succesorala. Eu cum am spus și mai devreme am încercat prin notariat sa găsim forma legala sa le dau banii respectivi. Va mulțumesc din suflet pentru ajutorul acordat.
Mulțumesc respectuos. O zi buna sa aveți.
Mama mea este singură mostenitoare după tatăl meu. Eu și sora mea am renunțat în favoarea ei. Eu am convenit cu sora mea când era în viata ca eu voi rămâne în curtea mamei noastre(voi plăti dreptul la jumătatea care i se cuvine) și voi începe sa repar, sa construiesc, etc, în numele meu. Am vorbit cu ea ca mama mea să-mi facă o donație dar suma de bani pe care o dau cum o dovedesc legal?. Soțul ei spune sa o dau în baza unei hârtii semnate în prezenta unor martorii. De fapt întrebarea mea era : Eu pot face ceva în numele meu( sa încep sa demolez, sa construiesc, etc.) dacă el nu și-a făcut succesiunea după sora mea și cum pot legal sa-i dau banii ca eu sa devin proprietar pe locația respectiva. Mulțumesc.

Bună ziua. Eu și sora mea suntem singurii moștenitori după mama noastra. Sora mea a decedat acum 2 ani. Cumnatul meu și cei 2 fii nu au făcut succesiunea după ea. Am discutat cu cumnatul meu și i-am propus să-i dau o suma de bani pentru dreptul lui la jumătatea din proprietate(este vorba despre o casă batraneasca și un teren), el a fost de acord, dar nu făcut succesiunea după sora mea, pe motiv ca nu are bani, etc. Eu am de gând sa fac ceva în acea curte, mi-aș dori chiar ma mut(de vreo 4 ani eu am grija de mama mea, el și nepoții vin rar) dar nu pot investi nimic pentru ca nu sunt singurul proprietar. Mi-a spus sa-i dau niște bani sa plătească taxele succesorale(un precontract spune el) după care sa-i dau diferența. Eu cum am mai spus, vreau sa investesc cât mai repede, numai ca el ma încurcă. Ce forma legala pot găsi, pentru a deveni singurul proprietar, sa nu am probleme mai târziu cu el sau copii(casa trebuie renovata urgent), Am uitat ceva. I-mi spune ca pot sa-i dau suma respectiva reprezentând jumătate cu niște martori ei renunțând la dreptul de moștenire. Cu mult respect, va rog care este calea legala sa pot întra în posesie cu aceasta moștenire.
Mulțumesc frumos.