avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Activitate catalinstanescu1970

Activitate catalinstanescu1970

Multumesc, asta ar fi usor, dar firma din Algeria nu are cod TVA valabil in UE
Buna ziua,
Situatia sta in felul urmator.
Se achizitioneaza marfa din UE (M Britanie) de catre o firma din Romania. Firma din Romania vinde marfa unei societati din afara UE (Algeria), aceasta din urma solicita ca marfa sa-i fie livrata in alta tara UE (Franta). Intrebarea este: se poate livra marfa direct din M Britanie in Franta fara sa ajunga in Romania si daca da, ce acte trebuie sa intocmeasca firma din Romania si ce se intimpla cu TVA-ul?
Multumesc
Multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am o firma care se ocupa cu achizitiile comunitare de bunuri alimentare si nealimentare. De curind am semnat 2 contracte de agent exclusiv pe teritoriul Romaniei cu 2 firme, din UE. Ambele contracte sint pe baza de comision. In acest caz va rog sa-mi spuneti care este modalitatea de desfasurare a actului de comert. Eu vad lucrurile in acest fel:
1 gasesc client firma romaneasca
2 vind marfa firmelor pe care le reprezint in conditiile cerute de acestea
3 primesc comenzile de la clienti pe care le transmit firmelor al caror agent sint
4 firmele pe care le reprezint factureaza si livreaza produsele direct clientului roman
5 clientul roman plateste marfa direct firmelor pe care le reprezint
6 firmele reprezentate de mine imi platesc comisionul stabilit prin contract
7 firma mea factureaza comisionul.
8 platesc taxe si impozitele aferente profitului (comision-cheltuieli)

Va multumesc
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am o firma care se ocupa cu achizitiile comunitare de bunuri alimentare si nealimentare. De curind am semnat 2 contracte de agent exclusiv pe teritoriul Romaniei cu 2 firme, din UE. Ambele contracte sint pe baza de comision. In acest caz va rog sa-mi spuneti care este modalitatea de desfasurare a actului de comert. Eu vad lucrurile in acest fel:
1 gasesc client firma romaneasca
2 vind marfa firmelor pe care le reprezint in conditiile cerute de acestea
3 primesc comenzile de la clienti pe care le transmit firmelor al caror agent sint
4 firmele pe care le reprezint factureaza si livreaza produsele direct clientului roman
5 clientul roman plateste marfa direct firmelor pe care le reprezint
6 firmele reprezentate de mine imi platesc comisionul stabilit prin contract
7 firma mea factureaza comisionul.
8 platesc taxe si impozitele aferente profitului (comision-cheltuieli)

Va multumesc
Am vorbit cu un contabil si mi-a spus ca as avea nevoie de un anumit model de facturier si chitantier. De asemenea m-ar interesa ce trebuie sa fac dupa ce sint actele gata (din punct de vedere fiscal).
Buna ziua,

Firma pe care o s-o infiintez o sa faca achizitii intracomunitare. Care sint pasii pe care trebuie sa-i fac dupa ce actele sint gata si ce tipizate fiscale trebuie sa-mi procur.
Multumesc
Va multumesc pentru raspuns. Este clar ca o sa apelez la un avocat.
Puteti sa-mi spuneti ceva legat de plata impozitului, in cazul in care o sa fie vorba de un contract de comision?
Buna ziua,

In primul rind rog administratorii sa ma ierte daca am postat aiurea.
Situatia este urmatoarea:
O firma straina din UE vrea sa devin agentul ei de vinzari in Romania.
Intrebari:
Ce trebuie sa fac eu si ce trebuie sa faca respectiva firma pentru aceasta?
Cum se platesc impozitele?
E mai bine sa infiintez o societate sau sa actionez ca persoana fizica (in prezent lucrez si in alta parte)?

Multumesc