avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi
Forum Activitate RodicaRod

Activitate RodicaRod

Fostul soț refuza să achite jumătate din cheltuielile de la casa, din perioada când locuia în casa.


Bună, am divorțat și fost soț refuza să achite cheltuielile la casa pe ultimele luni. Deși a locuit cu mine și copii în casă, acum ca au venit facturile nu mai dorește să achite nimic. Ce pot face din punct de vedere legal?

Mulțumesc
Da, suntem divorțați legal, el locuiește momentan în Spania. Nu știu dacă are venituri acolo sau nu. M-am înscris la scola de șoferi, nu doresc să mut copii deoarece sunt la una din cele mai bune școli din oraș. ( noi locuind la 10 minute de Arad, la țară) Nu a dorit la notariat să specifice i suma fixă, este specificat în actul notarial pensia alimentare și jumătate din costurile de întreținere ale copiilor. Pe baza chitanțelor și tot ce achit zilnic, se poate executa prin instanță. Am rugămintea dacă se poată să îmi răspundă strict persoanele autorizate.
gi-jane2 a scris:

Ati divortat la notar? Stiti în ce tara e si unde lucrează?


Custodie comuna, tatăl refuza sa contribuie la creșterea copiilor.

Bună, Am divorțat de 4 sapatamani. Tatăl a părăsit România și de atunci refuza sa achite tot ce ține de copii pe jumătate. Avem doi copii , de o lună de zile mă ocup singură cu transportul la școală. ( fiind două școli diferite și nu conduc) achit zilnic 100 ron la taxi fiind în afara orașului, mâncare , haine și toate cele necesare. După 3 săptămâni a achitat pensie minimul, în rest nimic. Refuza tot ce ține de copii. Îi sună o dată pe saptamana și le cere să se mute la o scola mai aproape să poată merge pe jos. Întrebarea mea este, ce pot face din punct de vedere legal, având în actul de încredințare copii ca el trebuie să achite jumătate din costurile copiilor.

Multumesc,
MYRA CIMPEAN a scris:

buna seara! depinde, este ceva in plus fata de sarcinile dvs prevazute in CM, ceea ce ati semnalat superiorului?
inclusiv prezenta fizica la birou trebuie sa se faca numai cu respectarea prevederilor din CM si actele aditionale.
in concluzie, depinde mult de ce aveti trecut in clauzele contractului de munca.



In actul adițional este specificat ca trebuie mers când avem ședințe, cursuri, preluări de proiecte sau acte disciplinare. Sunt persoane in echipa care primesc sarcini pe care 5 din colege le facem in același timp cu restul task-urilor ( 75 item + rapoarte) iar pentru ele se face excepție și au dreptul sa nu facă ambele sarcini in același timp (fac doar raportul). Motivul chemări la birou este citez din email “ procesul “ și cerând explicați la ce anume se referă fiind la zii cu tot ce primesc conform contractului, nu am primit nici un răspuns.
Buna, sunt angajat intr-o multinaționala și am semnalat superiorului ca nu se face corect împărțirea sarcinilor de către cel delegat, putându-se verifica din rapoarte. Superiorul a mers la manager care nu a ținut cont de nici un raport si a luat decizia de a imi impune doar mie din 7 persoane sa ma prezint fizic la birou, noi având contractul hibrid si lucrând in home office. Din punct de vedere legal, nefiind vorba de nici o ședința sau preluare proiect, ci doar un moft al superiorului deoarece nu are cu ce sa se ia de mine făcându-mi job-ul, ma poate obliga contractual/legal? Nu este discriminare fata de restul echipei căruia nu i se impune același lucru? Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Refuz plata factura finala
Buna ziua,

L-am notificat și a refuzat sa ridice plicul de la firma de curierat cu notificarea. Mulțumesc

ynocentta a scris:

Verificati responsabil sumele convenite contractual si in cazul in care beneficiarul refuza achitarea integrala a prestatiilor,urmeaza sa il notificati oficial cu obligatia achitarii integrale a sumelor aferente lucrari executate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

Buna seara,

Sunt antreprenor la început de drum și am prestat servici pentru o societate care acum ca am finalizat lucrările refuza plata deși avem contract. Contractul de către societate a fost modificat de mai multe ori pe parcursul lucrărilor și au acceptat sa semneze doar un act adițional iar cel final și factura refuza. Menționez ca sa prestat de către ei o parte din lucrarea care era in contract și noi fiind corecți am scăzut din suma totala datorata. Între timp am fost amenințati prin mai multe mesaje vocale și in acele mesaje ne confirma ca ei ne arată noua ca nu plătesc nimic deoarece am pus o suma in plus de 500 ron la suma finala, aceasta suma reprezintă unul din serviciile solicitate de ei și se poate demonstra. Am rugămintea dacă ne puteți îndruma și oferi un sfat. Mulțumesc