avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna, sunt angajata intr-o multinaționala și am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna, sunt angajata intr-o multinaționala și am semnalat superiorului ...

Buna, sunt angajat intr-o multinaționala și am semnalat superiorului ca nu se face corect împărțirea sarcinilor de către cel delegat, putându-se verifica din rapoarte. Superiorul a mers la manager care nu a ținut cont de nici un raport si a luat decizia de a imi impune doar mie din 7 persoane sa ma prezint fizic la birou, noi având contractul hibrid si lucrând in home office. Din punct de vedere legal, nefiind vorba de nici o ședința sau preluare proiect, ci doar un moft al superiorului deoarece nu are cu ce sa se ia de mine făcându-mi job-ul, ma poate obliga contractual/legal? Nu este discriminare fata de restul echipei căruia nu i se impune același lucru? Va mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2023
RodicaRod, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 19 Octombrie 2023
buna seara! depinde, este ceva in plus fata de sarcinile dvs prevazute in CM, ceea ce ati semnalat superiorului?
inclusiv prezenta fizica la birou trebuie sa se faca numai cu respectarea prevederilor din CM si actele aditionale.
in concluzie, depinde mult de ce aveti trecut in clauzele contractului de munca.
MYRA CIMPEAN a scris:

buna seara! depinde, este ceva in plus fata de sarcinile dvs prevazute in CM, ceea ce ati semnalat superiorului?
inclusiv prezenta fizica la birou trebuie sa se faca numai cu respectarea prevederilor din CM si actele aditionale.
in concluzie, depinde mult de ce aveti trecut in clauzele contractului de munca.

In actul adițional este specificat ca trebuie mers când avem ședințe, cursuri, preluări de proiecte sau acte disciplinare. Sunt persoane in echipa care primesc sarcini pe care 5 din colege le facem in același timp cu restul task-urilor ( 75 item + rapoarte) iar pentru ele se face excepție și au dreptul sa nu facă ambele sarcini in același timp (fac doar raportul). Motivul chemări la birou este citez din email “ procesul “ și cerând explicați la ce anume se referă fiind la zii cu tot ce primesc conform contractului, nu am primit nici un răspuns.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2023
RodicaRod, utilizator
Managerul are dreptul de a stabili asa ceva ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare a dreptului munci si umilinta. va rog ajutor. andreiunicat andreiunicat Buna ziua, Ma numesc M. am si eu o situatie mai delicata si doresc putin ajutor. (cine este din bucuresti si poate sa ma ia maine la o \"consultatie\" va ... (vezi toată discuția)
fisa de post manager proiect iulianod iulianod va rog sa ma ajutati. am nevoie urgent de un model de fisa de post pentru un manager de proiect. multumesc mult. datorita unui curs platit de firma unei ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)