avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Activitate Flori7912

Activitate Flori7912

Stimata doamna, am trecut printr-o succesiune suspendata, testament etc. Ne-am trezit cu un mostenitor ca afirma ca nu știe de el și nu îl recunoaște deși ce era dispus în testament se discutase de multe ori în familie înainte de decesul testatorului.
Și uite asa, succesiunea s-a suspendat timp de aproape 6 ani. Ce a urmat a fost de coșmar, succesiuni succesive, una din ele suspendata pe alta camera notariala decât celelalte... discuții, certuri, bani pierduți cu plata datoriilor și arieratelor ...nu merita sincer. Faceți succesiunea la timpul ei, dacă e testament universal legea va asigura o rezerva din mostenire. Orice ati face, nu ajungeți la suspendare pt ca veți regreta.
Clădirile au număr cadastral pe CF, au măsurători topografice dar la situație juridica scrie fără acte. Partajul s-a făcut Notarial pe ele.

adriandimitriu a scris:

trebuie sa faceti partajul. ce inseamna constructii intabulate fara acte? ele sunt intabulate sau nu. pe extrasul CF scrie numele actului de proprietate, edificare, receptie, etc. partajul il faceti notarial (cu acordul partilor) sau in instanta.

Am mostenit 1/3 dintr-un teren intravilan intabulat. Pe teren sunt construcții intabulate fără acte, am mostenit 1/2 din clădiri. Cum se rezolva situația juridica a clădirilor?
Răspuns la discuția Masina moștenită de defunct
Și rămâne pe rol la aceeași primarie? Moștenitor defunct are domiciliul pe alta localitate, alt județ.

adriandimitriu a scris:

transcrierea se face doar pentru persoane in viata sau active (juridice). Incheiati dezbaterile succesorale si apoi transcrieti.

Masina moștenită de defunct
S-a dezbătut o succesiune de pe defunct pe defunct. Asta a inclus și o mașină. Cum se face transcrierea mașinii pe alt defunct pana la finalizarea succesiunii ca masina sa revină moștenitorilor în viață?
Răspuns la discuția Probleme succesiune
Nu este nevoie de cadastru dacă exista un titlu de proprietate eliberat pe intravilan, de exemplu. Primaria va poate da o Adeverință anexa la titlu pt padure pe baza căreia puteți face succesiunea (dacă nu sunteți din Transilvania). Dar nu toate primăriile procedează asa, nu stiu de ce. Dacă bunicii d-voastră au fost înregistrați ca plătitori de impozit, cred ca merge mai ușor. Dacă nu, durează mai mult.

Gabriel_MIMLXXXVII a scris:

Buna ziua,

Revenind la topicul de mai sus, am reusit sa clarific treaba cu padurea, prin metoda sugerata de doamna Mihai, mai sus.

In prezent, am depus o cerere de punere in posesie a suprafetelor din rol, dar de doi ani de zile, Primaria taraganeaza, pe motiv ca nu au cadastrist. Iar solutia este, fie vin eu cu cadastrist, pe costul meu, ori astept pana firma externa contractata pe fonduri europene va finaliza cadastrul in comuna (ceea ce, nu se stie cand va fi).
Pentru acest demers, chiar este nevoie de cadastru? Demersul este de a emite titlul de proprietate pe numele bunicului decedat (pe baza rolului), urmand ca, ulterior, mostenitorii sa faca succesiunea.

Răspuns la discuția Succesiuni succesive
Mulțumesc pentru răspuns

raluk0207 a scris:

Atunci, cei doi nepoți vor dobândi imobilul lăsat prin testament.
Iar restul bunurilor se vor împărți în mod egal la 3 (dacă cei doi nepoți au pretenții și la restul bunurilor)

Răspuns la discuția Succesiuni succesive
Ambii nepoti accepta calitatea de legatari. Cel de-al treilea recunoște testamentul. Nepoții sunt majori. Bunica mai avea și alte bunuri, în testament a lăsat o proprietate intravilan zona rurala. Pe lângă asta mai este 4h teren agricol, 0,4 h pădure, un apartament la oraș și o mașină. Fiul a știut de testament. Soția fiului a fost concubina, nu au fost căsătoriți legal.

raluk0207 a scris:

Depinde.
Ambii nepoți accepta calitatea de legatari? Care e pozitia celui de-al treilea nepot? Are pretenții la succesiunea bunicii? Nepoții sunt minori?
Bunica mai avea și alte bunuri, în afara de cele lăsate prin testament? Fiul bunicii a avut cunoștința de existenta testamentului?
Apoi, la dezbaterea succesiunii după bunic, a rămas și fiul moștenitor. Soția fiului are pretenții la moștenirea soțului?

Bună ziua,
Se da următoarea situație: bunica văduvă, succesiune după soțul decedat făcută, are un singur fiu necăsătorit dar care are 3 copii cu concubina, bunica face testament particular la 2 nepoti. Nu se dezbate succesiunea după bunica, decedează, câțiva ani mai târziu decedează și fiul. La dezbaterea succesiunii după bunica intră testamentul +restul masei succesorale necuprinsa în testament. Cum se împarte masa succesorala după bunica și apoi după fiul decedat?
Clădiri înregistrate pe rol primarie fără intabulare
Clădiri înregistrate pe rol primarie fără intabulare Avem de făcut o succesiune și pornim de la un titlu de proprietate pe strabunic, pe titlu figurează curți și clădiri, este cadastru pe teren și 3 clădiri (o casa+anexe) fără acte pe plan cadastral, am mers la primarie și am descoperit ca titlul de proprietate nu era înregistrat pe rol și terenul+clădirile figurau pe mama mea decedata, deci ea plătea impozite deși nu avea certificat de mostenitor.
Juristul primăriei mi-a spus sa dau eu o declarație notariala cu anul de edificare construcții deși ele figurau undeva în evidentele primăriei cu anul 1923 și 1950.
Avem nevoie de certificat fiscal pe clădiri și teren pe numele străbunicul. Am depus copii după titlu la primarie sa înregistreze pe strabunic dar cum facem cu cladirile? Soluția propusa de ei nu mi se pare ok. Există alta cale legală?