avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate Ramona98

Activitate Ramona98

Va multumesc! Trebuie făcută cerere separat pentru asta?
Buna ziua. Pe data de 20 o sa imi semnez demisia de la locul de munca. In aplicatie imi apare ca am 8 zile de concediu. La munca imi spun ca imi vor da acum doar o zi de concediu sapt aceasta, in loc de 2 si o zi libera ca sa nu raman pe plus cu 8 ore. Am inteles, de ce, ca sa nu imi plateasca ei in plus acele ore. Dar celelalte zile de ex nu ar trebui sa mi le plateasca? Cum se procedeaza?
Astazi am anuntat si mi-a spus ca imi pot lua doar 2 zile de concediu. Atat am disponibil
Bună seara. Vreau sa demisionez si din data de 23.09 sa incep in alta parte. In perioada 16-20.09 aveam planificat concediu la actualul loc de munca. Imi poate spune ca nu imi mai da concediu?
Buna seara. Am primit o înștiințare de plata de la primarie pentru salubrizare, fiind casa de vacanta trebuie sa platesc anual 120 lei, dupa spusele lor. Am fost sa vb cu primarul imi spune ca ma intelege, cunoaste situatia ca nu locuieste nimeni de cativa ani, dar nu ma poate ajuta si nu se poate scade ce e de plata din trecut. Trebuie sa platesc si sa fac cerere cum ca il scot din evidenta pe tatal meu si sa fac dovada ca locuieste in alta tara. Acum eu va intreb, chiar nu se poate face nimic sa nu platesc acei bani? Adica eu trebuie sa platesc degeaba 700 lei .
Am intrebat la primarie si mi-au spus ca nu conteaza ca nu sta nimeni, trebuie sa platesc 120 lei anual obligatoriu

Alexandrarares a scris:

Buna ziua!
Eu am o casa la tara,nu locuieste nimeni acolo decat cel mult o luna pe an.Platesc taxa de salubritate pentru o singura persoana.Asa prevede regulamentul acelei comune.Taxa se plateste in functie de numarul de persoane care locuiesc la o adresa.Daca nu locuieste nimeni,se plateste doar pentru o singura persoana odata cu impozitul pentru casa si terenul aferent.Poate si acolo la dvs. se aplica aceleasi reguli.

Buna ziua. Am citit tot articolul, dar sincer nu am inteles mai nimic... daca ma puteti lamuri dumneavoastră cu un raspuns.

Cornel Vasile a scris:

Legea nr. 101 din 25 aprilie 2006 serviciului de salubrizare a localităților
[ link extern ]

Buna seara. Am nevoie de o informație.
Am casa la tara pe numele tatalui. De la primarie imi spune ca desi este casa de vacanta sunt obligata sa platesc anual o suma pentru salubrizare. Acum intreb daca exista o lege in privinta asta, chiar sunt obligata sa platesc desi nu sta nimeni si niciodata nu se face gunoi? Am primit si o înștiințare de plata
Deci trebuie sa ma duc personal? Nu se poate in lipsa mea?
latka a scris:

Redactati plingerea la un calculator si scoateti 2 exemplare. Nu trebuie copii dupa buletin (va precizati datele de identificare in plingere), ci dupa PV de contraventie. Eventual dupa plicul care atesta data comunicarii. Da, pe copii se scrie conform cu originalul. Originalele trebuie sa le aveti la dvs., la infatisare in instanta. Importante sunt cele 2 copii dupa actele care atesta transferul de proprietate, asta e dovada ca la momentul respectiv nu mai erati subiectul contraventiei.

Din păcate nu m-am gândit sa fac poza certificatului de înmatriculare, am doar contractul de vanzare-cumpărare și hârtia de la primărie cu scoaterea din evidentă.
Am găsit pe internet un model de plângere. Am găsit mai multe informatii și nu prea știu sigur.
Fac plângerea scrisă de mâna in 2 exemplare (ambele scrise de mana sau a doua sa fie copie?) la care atașez 2 copii cu contractul vanzare-cumparare, 2 copii cu buletinul meu, 2 copii cu declarație de scoatere din evidentă și am inteles ca trebuie și amenda in original.Mai trebuie sa scriu pe copii "conform cu originalul"?
Multumesc anticipat.

latka a scris:

Aceasta e o contravenție continuă, nu veți mai primi alte amenzi. Mergeți în instanță și depuneti plângerea, altfel veți fi buna de plată. Plângerea se depune la judecătoria de care aparțineți, in 2 ex (la fel și toată actele ce o însoțesc, în copie).
Exemplu și explicații aici : [ link extern ] /
Dacă nu sunteți sigură ca va descurcați, plătiți serviciul unui avocat, măcar pentru redactare.
Nu depășiți ca data a depunerii termenul maxim de 15 zile de la data când v-a fost comunicat PV, data sosirii de pe plic.
Nu uitați sa invocați acea decizie a ICCJ și sa depuneți copii după actul care atestă vanzarea-cumpararea și cel care (presupun ca ati făcut o poza) arată data înstrăinării în certificatul de inmatriculare.