avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Activitate ANTON Mihaica

Activitate ANTON Mihaica

Mătușa mea a decedat și mama este moștenitoarea ei. Mătușa era văduvă și nu are copii. Are un apartament într-o curte în care există la parter apartamentul ei și la etaj alt apartament. Problema este că nu știm cine este propietarul de la etaj care nu a mai trecut pe acolo de 30 de ani și acoperișul este deteriorat și ferestrele sparte astfel că în apartamentul de jos curge apa de la ploaie și este plin acum de igrasie. Cum putem afla legal cine este proprietarul apartamentului de la etaj? Mulțumesc
Mătușii mele i-a decedat soțul. Ea nu are copii dar soțul ei are 2 copii din prima căsătorie. Acum acești copii vor să facă succesiunea. Doar că tatăl lor, soțul defunct al mătușii a făcut un testament în favoarea soției în care specifică că îi lasă ei tot. În cazul în care copiii atacă acest testament cine va plăti cheltuielile de judecată. Mătușa are 78 de ani și o pensie de 2100 lei iar casa în care locuiește este insalubră si plină de mucegai si din cauza sărăciei nu au făcut îmbunătățiri casei în ultimii 40 de ani. Se va face o evaluare a casei si mătușa va trebuie sa-i despagubească ? Dacă din cauza stării precare a casei nu va reuși să o vândă atunci ce se întâmplă? Avem mare nevoie de un raspuns de ce ar trebui să facă mătușa în această situație. Vă mulțumesc pentru ajutor !
Da, acum mi-a spus că au cumpărat-o în timpul căsătoriei. Deci trebuie să facă succesiunea. Dar mașina o poate vinde băiatul fără succesiune? Mulțumesc

CHKa a scris:

Acea casa “ dobandita de la servici inainte de casatorie “ a fost primita in chirie , nu in proprietate . Prin urmare , nefiind o proprietate , nu intra la succesiune , baiatul neavand nici un drept . Daca a fost cumparata ulterior , atunci depinde cand a fost cumparata , inainte sau dupa casatorie . In situatia in care este achizitionata dupa casatorie , vorbim de o proprietate comuna a celor doi soti , iar fiul are dreptul de a-si mosteni tatal , dupa cum si sotul supravietuitor are dreptul la o cota din bunurile sotului decedat .

Am și eu o întrebare pentru mătușa mea de 78 de ani. A fost căsătorită 30 de ani și de curând soțul a decedat. Casa în care locuiește este dobândită de la servici, pe numele ei, înainte de căsătorie. El avea o mașină Dacia 1310 pe numele lui tot înainte de căsătorie. Mătușa nu are copii dar soțul său are un băiat. Care băiat vrea acum să vândă mașina tatătului dar spune că pentru asta are nevoie de succesiune. Mătușa este foarte îngrijorată și întrebarea ei este dacă fiul soțului are drept la casă. Și dacă da în ce proporție. Și cum poate ea să-i plătească partea lui. Mașina vrea să i-o dea dar o sperie faptul că băiatul are drept la casă. Vă mulțumesc pentru ajutor!