avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce poate face soția dacă are certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce poate face soția dacă are certificat de moștenitor de la soț in momentul succesiunii dorită de copii sotului decedat ? Mătușii mele i-a decedat soțul. Ea nu are copii dar soțul ...

Mătușii mele i-a decedat soțul. Ea nu are copii dar soțul ei are 2 copii din prima căsătorie. Acum acești copii vor să facă succesiunea. Doar că tatăl lor, soțul defunct al mătușii a făcut un testament în favoarea soției în care specifică că îi lasă ei tot. În cazul în care copiii atacă acest testament cine va plăti cheltuielile de judecată. Mătușa are 78 de ani și o pensie de 2100 lei iar casa în care locuiește este insalubră si plină de mucegai si din cauza sărăciei nu au făcut îmbunătățiri casei în ultimii 40 de ani. Se va face o evaluare a casei si mătușa va trebuie sa-i despagubească ? Dacă din cauza stării precare a casei nu va reuși să o vândă atunci ce se întâmplă? Avem mare nevoie de un raspuns de ce ar trebui să facă mătușa în această situație. Vă mulțumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:02, 31 Octombrie 2023
Prin acel "tot", defunctul a încălcat rezerva succesorală a copiilor lui. Pentru evitarea unui proces, mătușa dvs. se poate înțelege cu ei, la notar, cu privire la reducțiunea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testamentul poate fi atacat? raducrisa raducrisa Testamentele intre soti pot fi atacate de copiii dintr-o alta casnicie? (vezi toată discuția)
Succesiune în urma unui testament care încalcă rezerva succesorală. cum se dezbate moștenirea în acest caz? carmenfulop carmenfulop Decedeaza sotul.Acesta lasa un testament notarial , in care toate bunurile mobile si imobile le lasa sotiei.Se specifica , ca are 2 copii. Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Succesiune rodica stan rodica stan Buna ziua, rog nu raspuns competent: mostenitorii rezervatari , din clasa I de mostenitori (in cazul de fata copii) - trebuie sa plateasca pentru anularea ... (vezi toată discuția)