avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul poate fi atacat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul poate fi atacat?

Testamentele intre soti pot fi atacate de copiii dintr-o alta casnicie?
Cel mai recent răspuns: raducrisa , utilizator 13:23, 4 Ianuarie 2015
Nu inteleg, daca fiecare sot a incheiat un testament in favoarea celuilalt, copiii din alta casnicie pot ataca aceste testamente?
Pot cere reductiunea testamentului daca li s a încălcat rezerva succesorala. Copii. Soțul si părinții sunt mostenitori rezervatari ai defunctului si aceștia la deschiderea mostenirii pot adica nu este obligatoriu sa si ceara rezerva . Rezerva este 1/2 din ceea ce puteau culege daca nu exista testamentul si Moștenirea era legală.
Daca testamentele sunt autentice ele cu greu pot fi anulate in instanța pe lipsa capacitatii de Exercițiu sau pentru violenta sau dol.
In functie de ce si cat sa lasat prin acele testamente apare reductiunea liberalitatilor excesive,astfel copii sunt descendenti ,adica mostenitori rezervatari iar ei pot cere reductiunea inapoi la masa succesorala a bunurilor care le incalca rezerva.
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un testament se poate ataca in instanta? truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am un unchi care a facut testament ca doreste sa imi lase o casa la tara. Persoana in cauza are 2 copii care nu sunt in tara. Intrebarea este daca ... (vezi toată discuția)
Testament reciproc soti, valabilitate, legatar universal lucian1956 lucian1956 Buna ziua, O familie, sot, sotie, 2 copii (copiii fiind ai sotiei din alta casatorie, purtand numele tatalui lor). Sotii isi fac unul altuia testament, ... (vezi toată discuția)
Testament sau clauza leomard14 leomard14 Buna ziua.Am doi copii si as dori sa sa fac testament .Problema este ca unul din ei (fata)ma neglijeaza si nu mai avem nimic in comun,sa purtat destul de urat ... (vezi toată discuția)